Terme Belediyesi ile Terme İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen yaz okulları, çocuklara hem eğlenceli hem de eğitici bir yaz tatili sunuyor. 8-14 yaş grubundaki yaklaşık 1350 çocuk, spor ve sanatla iç içe bir yaz geçiriyor. 14 branşta açılan kurslar çocuklardan yoğun ilgi görüyor.14 BRANŞTA YAZ OKULUSpor dallarında yüzme, futbol, basketbol, voleybol, güreş, kick-boks, taekwondo ve atletizm eğitimlerine katılan çocuklar hem enerjilerini doğru yönlendiriyor hem de takım ruhunu öğreniyor.
Sanat atölyelerinde ise resim yapıyor, bağlama çalıyor, akıl ve zeka oyunlarıyla düşünme becerilerini geliştiriyorlar. El sanatlarıyla üretmenin keyfini yaşayan öğrenciler, işaret dili ve robotik kodlama dersleriyle ise hem sosyal farkındalık kazanıyor hem de teknolojiye yönelik beceriler kazanıyor.
ETKİNLİKLERLE DOLU YAZTerme Belediye Başkanı Şenol Kul, çocukları dijital ekranlardan uzaklaştırmak ve sosyal-fiziksel gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli kurslar açtıklarını söyledi. Şenol Kul, yaz boyunca çocuklara unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedeflediklerini dile getirdi.“Onların güler yüzünü görmek, enerjilerine tanıklık etmek bizleri gerçekten çok mutlu ediyor” diyen Başkan Şenol Kul, şunları söyledi:
ÇOCUKLARA REHBER OLUYORUZ"Çocuklarımızın yaz tatilini sadece dinlenerek değil aynı zamanda kendilerini geliştirerek geçirmeleri çok kıymetli. Bu nedenle spor ve sanat gibi hayatın tam merkezinde yer alan branşlarla çocuklarımızın ufkunu açacak ve onları keşfetmeye teşvik edecek bir yaz programı hazırladık. Onların hayallerine rehber olmak, yeteneklerini fark etmelerine zemin hazırlamak en temel görevlerimizden biri. Terme, yaz kış demeden etkinliklerin eksik olmayacağı bir ilçe haline gelecek.”




