İlkadım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçedeki yeşil alanlarda yoğun bir bakım ve yenileme çalışması başlattı. Vatandaşların, özellikle çocukların vakit geçirmek için sıklıkla tercih ettiği park ve bahçeler, daha güvenli ve modern bir görünüme kavuşturuluyor.
OYUN GRUPLARI YENİLENİYOR

Ekipler, ilçe genelindeki tüm parklarda titiz bir inceleme gerçekleştiriyor. Çalışmalar kapsamında yıpranan çocuk oyun grupları onarılırken, tamiri mümkün olmayanlar tamamen yenileriyle değiştiriliyor. Parklardaki oturma grupları ve dinlenme alanları da elden geçirilirken, ağaç budama ve peyzaj düzenlemeleri ile yeşil alanlar yaza hazır hale getiriliyor.
BAŞKAN KURNAZ: "GÜVENLİ PARKLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Çalışmaların, ilçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik "Güvenli Parklar" projesi kapsamında sürdürüldüğünü belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, hem çocukların hem de ailelerin huzuru için çalıştıklarını vurguladı. Başkan Kurnaz şunları kaydetti:
"İlkadım’da çocuklarımızın huzurla oyunlarını oynayabileceği, ailelerimizin gönül rahatlığıyla vakit geçirebileceği modern park alanları oluşturmak amacıyla bakım, onarım ve tadilat çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Hem oyun oynayan çocuklarımızın güvenliğini sağlamak hem de ailelerin çocuklarını güvenli alanlara emanet edebilmesi için üzerimize düşen görevleri yapıyoruz."
VATANDAŞLARA "TEMİZLİK VE KORUMA" ÇAĞRISI

Parkların hemşehrilerin ortak kullanım alanı olduğunu hatırlatan Başkan Kurnaz, vatandaşlardan da hassasiyet beklediklerini belirterek şu çağrıda bulundu:
"Hemşehrilerimizden parklarımızın temiz tutulması, oyun ve oturma gruplarına zarar verilmemesi konusunda duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Daha güvenli, daha erişilebilir ve konforlu yaşam alanlarının yer aldığı bir İlkadım için yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz."










