Samsunspor'da Yüksel Yıldırım'dan Fuat Çapa kararı! İki istifanın perde arkasını anlattı

Samsunspor'da Yüksel Yıldırım'dan Fuat Çapa kararı! İki istifanın perde arkasını anlattı

Eklenme: 02.11.2026 11:19 Okuma süresi: 5 dakika

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Futbol Direktörü Fuat Çapa'nın iki kez sunduğu istifayı neden kabul etmediğini açıkladı. Hedef Halk Gazetesi'ne özel konuşan Yıldırım, transferlerde son kararı kendisinin verdiğini belirtirken Thomas Reis'in Çapa'nın ayrılma ihtimaline gösterdiği tepkiyi de ilk kez paylaştı.

Samsunspor'da alınan sonuçların ardından Futbol Direktörü Fuat Çapa'nın geleceğine ilişkin tartışmalar sürüyor. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Hedef Halk Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Noyan Alper Cabbar'ın sorularını yanıtlayarak Çapa'nın iki kez istifa ettiğini doğruladı. Yıldırım, istifaların hangi dönemlerde gerçekleştiğini, transfer organizasyonundaki görev dağılımını ve Çapa'yla çalışmayı neden sürdürmek istediğini anlattı.

FUAT ÇAPA'NIN İKİ İSTİFASINI DA KABUL ETMEDİ

Fuat Çapa, daha önce düzenlediği basın toplantısında iki kez istifa ettiğini ancak taleplerinin kabul edilmediğini açıklamıştı.

İstifalarının neden reddedildiği sorusuna "Nedenini kabul etmeyene sor." yanıtını veren Çapa'nın sözlerine Başkan Yüksel Yıldırım açıklık getirdi.

Yıldırım, "Fuat Çapa, evet 2 defa istifasını sundu. Ben kabul etmedim. Birincisi Süper Lig'de 3. sırada bitirdiğimiz dönemde 'ben görevimi yaptım, izniniz olursa ayrılabilirim' dedi. Ben de kabul etmedim. İkincisi geçen sene, Samsunspor taraftarının sosyal medyada istifa hashtag'i açtığı dönemdi. Yanıma gelip, 'Başkanım önünüzü açmak için istifa edebilirim' dedi. Ben 'Hayır, kabul etmiyorum' dedim." açıklamasında bulundu.

TRANSFERDE SON KARARI YÜKSEL YILDIRIM VERİYOR

Samsunspor'un transfer organizasyonuna ilişkin konuşan Yıldırım, yaz döneminde yaklaşık 900 futbolcunun takip edilerek analiz edildiğini söyledi.

Başkan Yıldırım, "Bu yaz dönemi 900 oyuncu takip ettik, analiz ettik. 1-2-3 sıralama yaptık. Oyuncularla iletişime geçiyoruz. Burada süreci Fuat Çapa yönetiyor. İlk görüşme sonrası olumlu bir süreç başlarsa sonucu ben belirliyorum. Oyuncuların Samsunspor'a gelip gelmeyeceğinin görüşmesini yapıyoruz. Transfere sıcak bakıyorsa Fuat Çapa süreci yönetiyor ve devamında son noktayı ben koyuyorum." dedi.

Scout yapılanmasının da transfer kararlarına katkı sunduğunu belirten Yıldırım, Fuat Çapa'nın tek başına karar vermediğini vurguladı.

Yıldırım, "Scout ekibimiz var, Dunkerque Kulübü ve dışarıdan destek aldığımız scout ekipleri var. Mevkilere göre isimleri tarıyoruz ve isim isim değerlendirdikten sonra hocamız ve transfer komitemiz kararını veriyor. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, Fuat Çapa transferde kendi başına söz sahibi değil, sürecin bir yöneticisi. Kararı hep birlikte alıyoruz." ifadelerini kullandı.

"FUAT ÇAPA'NIN AYRILMASI SÖZ KONUSU OLMAYACAK"

Çapa'ya yönelik istifa çağrılarını da değerlendiren Samsunspor Başkanı, mevcut şartlarda görev değişikliği düşünmediğini açıkladı.

Yıldırım, "Fuat Çapa'nın istifasını gerektirecek bir durum yok ortada. Onun için Fuat Çapa'nın ayrılması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Fuat Çapa'nın istifasını kabul etmememin sebebi budur. 2 defa ayrılmak istedi, ben de kabul etmedim." dedi.

Çapa hakkında ortaya atılan iddialara da değinen Yıldırım, "Eğer varsa yanlış bir şeyi, belgesini, bilgisini masaya koysunlar. O zaman zaten ben gereğini yaparım. Ama böyle dedikodular üzerinden de hiçbir şey yapmam." sözlerini kullandı.

THOMAS REIS'TEN ÇAPA İÇİN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Yüksel Yıldırım, Markus Gisdol ve Thomas Reis'in Samsunspor'a kazandırılmasında Fuat Çapa'nın önemli rol oynadığını belirtti.

Yıldırım, "Herkes Fuat Çapa'nın gitmesini istiyor ama Gisdol, Reis hocayı bulmamızdaki en önemli etken kendisi. Fuat Çapa yanımda her ikisini de aradı ve iyi hocalarla çalışma imkânı bulduk." ifadelerini kullandı.

Samsunspor'un Süper Lig'i üçüncü sırada tamamladığı dönemde Thomas Reis ile aralarında geçen konuşmayı da paylaşan Başkan Yıldırım, "Süper Lig'de 3'üncü olduğumuzda Fuat Çapa'nın istifa etmek istediğini duyan Thomas Reis, 'Fuat Çapa yoksa ben de giderim' dedi. Ben de 'Böyle bir şey olmayacak, herkes işine devam edecek' dedim." açıklamasında bulundu.

Bu haberi paylaş

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap