Samsun’da geçen hafta başında etkisini gösteren sağanak nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekipleri, su birikintilerinin olduğu bölgelerde rögar, ızgara ve mazgal temizliği gerçekleştirdi.SASKİ ekipleri, yağmur öncesi, sırası ve sonrasında kentin dört bir yanında altyapıyı güvenli tutmak için çalışmaya devam etti. Ancak yetkililer, gelişigüzel bırakılan plastik maddeler ve çöpler nedeniyle altyapının olumsuz etkilendiğine dikkat çekerek, vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu.
SASKİ ekipleri, yağmur suyu tahliyesi için ızgara, rögar ve mazgalları düzenli olarak temizleyerek olası şiddetli yağışlara karşı hazır hale getiriyor. Ekipler, suyun taşıdığı taş, çakıl ve atıkların neden olduğu tıkanıklıkları temizliyor.SASKİ'DEN ATIK MADDE UYARISISASKİ'den yapılan açıklamada vatandaşların çevreye karşı duyarsızlığının altyapı çalışmalarını olumsuz etkilediği belirtildi. Sokağa ve caddelere atılan plastik ambalajlar ve çöpler, rögar ve mazgalların hızla tıkanmasına, dolayısıyla yağmur sularının sağlıklı bir şekilde akışının engellenmesine neden oluyor. Bu durum, özellikle şiddetli yağışlarda sel ve su baskını riskini katlayarak artırıyor.
Altyapının güvenliğinin sadece kurumun sorumluluğunda olmadığını, aynı zamanda vatandaşın çevre bilinciyle doğrudan ilgili olduğunu belirten yetkililer, "Çöplerimizi çöp kutusuna atarak; hem çevremizi koruyabilir hem de sel ve su baskınlarını önleme çalışmalarına en büyük desteği verebiliriz" ifadeleriyle sorumluluk bilincinin önemini vurguladı.

