• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. ÇEVRE - ENERJİ
  3. Ladik'te Köylü Ayaklandı, Taş Ocağını İstemiyor!
ÇEVRE - ENERJİ
Yayınlanma: 25 Temmuz 2025 - 18:16

Ladik'te Köylü Ayaklandı, Taş Ocağını İstemiyor!

Samsun'un Ladik ilçesinde mevcuttaki taş ocağının alan büyütme projesine yöre sakinleri karşı çıktı. ÇED toplantısında tansiyon yükseldi, araya jandarma girdi. Köylüler, "Ormanı katlettiler. Meramızı yok ettiler, içtiğimiz suyu kirlettiler. Nefes alamıyoruz" diyerek isyan etti.

ÇEVRE - ENERJİ
25 Temmuz 2025 - 18:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ladik'te Köylü Ayaklandı, Taş Ocağını İstemiyor!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce “RN:20059107 Numaralı Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi Alan Artışı” konulu Başlamış Mahallesi Muhtarlığı’na yazı gönderildi. Yazıda, "Ladik İlçesi, Alayurt Mahallesi mevkiinde ROK Grup Madencilik tarafından yapılması planlanan proje ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlamıştır" denildi.

İlçede ROK Grup Madencilik şirketi tarafından mevcutta kullanılan Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi alanının genişlemesi için gerekli olan ÇED Başvuru Dosyası görüşmesi mahalle halkının katılımıyla gerçekleşti.

Astım hastası olduk!

Bir kadın vatandaş ise, "Burada nasıl yaşayacaksın? Kanser hastası, astım hastası olduk. Bu havayı ve oksijeni zaten alamazsak biz ne yapacağız?" diye konuştu.

TOPLANTIDA TANSİYON YÜKSELDİ

Alayurt Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda ÇED sürecini yöneten firma tarafından halkı bilgilendirmek üzere sunum gerçekleştirdi. Şirketin uzmanları ve mahalle sakinleri arasında tansiyon yükseldi, gergin anlar yaşandı. Jandarma tartışmaların büyümesine izin vermedi. Yöre sakinleri tesisin alan büyütme başvurusuna karşı çıktı.

Ormanın katledildiğini, mera ve otlak alanların kullanılamaz hale geldiğini savunan mahalle sakinleri, "Taş ocağında çalışan ağır kamyonlar yoğun bir toz bulutu oluşturmaktadır. Sağlık problemlerine neden olmaktadır. Artık penceremizi açamaz, balkonumuzda oturamaz hale geldik" dedi.

ORMANIMIZ YOK ETTİLER!

Alayurt Mahallesi ve çevre köyler halkı adına yapılan açıklamada, “Köyümüzde ve çevre köylerde son yıllarda faaliyetlerini artıran ROK Taş Ocağı, bölgemizin doğal yapısını, tarımını, hayvancılığını ve halk sağlığını tehdit eder boyuta ulaşmıştır” denildi.

Taş ocağının faaliyet alanını genişletmesi nedeniyle ormanlık alanların büyük oranda tahrip edildiğini, toprak erozyonu ve su dengesi bozulduğunu savunan yöre halkı, hayvancılıkla uğraşan köylülerin için büyük önem taşıyan mera ve otlak alanların kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.

İÇME SUYUNDA TEHLİKE!

Taş ocağından çıkan atıklar, hafriyat ve toprak döküntüleri nedeniyle ırmak ve derelerin bulanık ve kirli hale geldiğini belirten yöre halkı, hem tarımsal hem de Başlamış, Ayvalı, Arslantaş, Ahmetsaray, Salur, Çadırkaya ve İbi köylerinin içme suyu kaynaklarının taş ocağı sahasından geçmesi nedeniyle doğrudan sağlık riski altında olduğunu vurguladı.

Taş ocağında çalışan ağır kamyonların oluşturduğu yoğun toz bulutuna dikkat çeken halk, solunum yolu rahatsızlıklarına, göz yanmasına ve kronik sağlık problemlerine vurgu yaptı.

YÖRE HALKI SESSİZ KALMAYACAK

Açıklamada, şöyle denildi; “Tarım ve hayvancılık tamamen bitecek, köylerimiz yaşanmaz hale gelecek, toprağımızı, havamızı, suyumuzu kaybedeceğiz. Alayurt ve çevresindeki köylerin sakinleri olarak artık sessiz kalamayız. Çevre tahribatının durdurulması için yetkililere çağrıda bulunmalıyız."

İŞTE O PROJE!

Ormanı komple yok ediyor!

Yöre halkında bir vatandaş, "Bu şirket burada ormanı kesmiyor. Komple yok ediyor" derken, diğer vatandaş ise "Camı açamıyorum, bir fincan kahve içemiyorum. Buradaki en büyük zararı biz görüyoruz" dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Samsun GES Elektik Üretim Rekoru Kırdı
Samsun GES Elektik Üretim Rekoru Kırdı
Eti Bakır'dan Samsun'daki Deniz Dolgusu Projesine Kamuoyu Duyurusu
Eti Bakır'dan Samsun'daki Deniz Dolgusu Projesine Kamuoyu Duyurusu
Çevre Dostu Nesiller Yetişiyor 
Çevre Dostu Nesiller Yetişiyor 
Samsun'da Eti Bakır'ın Projesi Konuşuluyor!
Samsun'da Eti Bakır'ın Projesi Konuşuluyor!
Son Haberler
AK Parti’nin Kurmayları Saha İzlenimlerini Aktardı
AK Parti’nin Kurmayları Saha İzlenimlerini Aktardı
Nebiyanfest 1 Milyon Lira Ödül Dağıtacak
Nebiyanfest 1 Milyon Lira Ödül Dağıtacak
SBB Başkanı Halit Doğan: Şehrin Her Köşesinde Çalışıyoruz
SBB Başkanı Halit Doğan: Şehrin Her Köşesinde Çalışıyoruz
Havza Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Şehidin Adını Taşıyacak
Havza Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Şehidin Adını Taşıyacak
Canik Belediyesi'nden Çözüm Odaklı Belediyecilik
Canik Belediyesi'nden Çözüm Odaklı Belediyecilik
Minik Sezin'in Hatırası Çarşamba'da Parkta Yaşatılacak
Minik Sezin'in Hatırası Çarşamba'da Parkta Yaşatılacak

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.