Karadeniz’in ilk tohum bankası Ata Tohum Merkezi’nin misafirleri Ezgililer İlköğretim Okulu öğrencileriydi. Uygulamalı tarım eğitimi alan öğrenciler, 'ata tohum' yetiştiriciliğine ilk adımlarını attı.
Atakum Belediyesi ve Ezgililer Eğitim Kurumları işbirliği ile ilköğretim öğrencilerine ata tohumu tanıtmak ve farkındalık oluşturmak için 'uygulamalı tarım eğitimi' verildi. Ata tohumların özelliklerinin anlatılmasının ardından uzmanlar, öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplandırdı. Öğrencilere ata tohumunun ekimi, fide haline getirilmesi ve bakımı aşama aşama anlatıldı.
ÖĞRENCİLERİN ÇİFTÇİLİK DENEYİMİ
Öğrenciler, ziraat mühendisleri ve saha görevlileri eşliğinde tohumları kasalardaki torfa ekti. Pırasa, siyah havuç, yerli pazı, azman lahana, beyaz soğan ve kıvırcık marul tohum ekimi yapıldı. İlk çiftçilik deneyimlerinde heyecanları gözlerinden okunan minik öğrenciler, tohumları fide haline geldiğinde okul bahçesindeki toprakla buluşturacak.
Fidelerin büyüyüp ürün vermeye başlayıncaya kadarki süreci adım adım takip edebilme imkanına kavuşacak olan minikler, ata tohum yetiştiriciliğinin her aşamasında etkin rol oynayacak.
SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM
Ziraat Mühendisleri, sürdürülebilir ve doğal olma özelliği ile ata tohumunun değerinin paha biçilemez olduğunun altını çizerek, "Ata tohumunun özelliklerini, hibrit tohumdan farkını, ekimini, fide haline getirilmesini ve ürün haline geldikten sonra tohumun tekrar toprağa ekilme döngüsünü anlattık. Öğrencilerimiz büyük heyecan ve hevesle dinlediler. Onlarla beraber tohumlarımızı ektik" dediler.
Atakum Belediyesi ve Ezgililer Eğitim Kurumları işbirliği ile ilköğretim öğrencilerine ata tohumu tanıtmak ve farkındalık oluşturmak için 'uygulamalı tarım eğitimi' verildi. Ata tohumların özelliklerinin anlatılmasının ardından uzmanlar, öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplandırdı. Öğrencilere ata tohumunun ekimi, fide haline getirilmesi ve bakımı aşama aşama anlatıldı.
ÖĞRENCİLERİN ÇİFTÇİLİK DENEYİMİ
Öğrenciler, ziraat mühendisleri ve saha görevlileri eşliğinde tohumları kasalardaki torfa ekti. Pırasa, siyah havuç, yerli pazı, azman lahana, beyaz soğan ve kıvırcık marul tohum ekimi yapıldı. İlk çiftçilik deneyimlerinde heyecanları gözlerinden okunan minik öğrenciler, tohumları fide haline geldiğinde okul bahçesindeki toprakla buluşturacak.
Fidelerin büyüyüp ürün vermeye başlayıncaya kadarki süreci adım adım takip edebilme imkanına kavuşacak olan minikler, ata tohum yetiştiriciliğinin her aşamasında etkin rol oynayacak.
SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM
Ziraat Mühendisleri, sürdürülebilir ve doğal olma özelliği ile ata tohumunun değerinin paha biçilemez olduğunun altını çizerek, "Ata tohumunun özelliklerini, hibrit tohumdan farkını, ekimini, fide haline getirilmesini ve ürün haline geldikten sonra tohumun tekrar toprağa ekilme döngüsünü anlattık. Öğrencilerimiz büyük heyecan ve hevesle dinlediler. Onlarla beraber tohumlarımızı ektik" dediler.