Atakum Belediyesi'nde kulakları sağır eden çığlık: "Çocuklarımıza istediklerini alamayacaksak ölümü seçeriz!"
Paylaş

Atakum Belediyesi'nde kulakları sağır eden çığlık: "Çocuklarımıza istediklerini alamayacaksak ölümü seçeriz!"

Tahmini okuma süresi: 2 dakika

Direnişteki Atakum Belediyesi işçileri açlık grevinin ikinci gününde yaşadıkları ekonomik sıkıntıyı anlatırken, “Çocuklarımıza istediklerini alamayan bir anne-baba olmaktansa ölümü seçmenin doğru olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şube Başkanlığı, direnişteki Atakum Belediyesi işçilerini açlık grevinin ikinci gününde ziyaret ederek destek verdi. Sendika tarafından yapılan açıklamada, görüşülen işçilerin artık dayanacak güçlerinin kalmadığını ve evlerine, çocuklarına istediklerini alamamanın ağır yükünü taşıdıklarını ifade ettikleri belirtildi.

ÖLÜMÜ SEÇMENİN DOĞRU YOL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

İşçilerin, yaşadıkları ekonomik sıkıntıyı anlatırken, “Çocuklarımıza istediklerini alamayan bir anne-baba olmaktansa ölümü seçmenin doğru olacağını düşünüyoruz. Sesimizi tüm dünyaya duyurmak için buradayız. Bu yol bizim için tek çare” ifadelerini kullandıkları aktarıldı.

İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARILMAKLA TEHDİT EDİLİYOR

Açıklamada, işçilerin direniş çadırına gitmeleri halinde işten çıkarılmakla tehdit edildiği de öne sürüldü. Tez-Koop-İş, söz konusu tehditlerin işçilerin hak mücadelesini engelleyemeyeceğini belirterek Atakum Belediyesi işçilerinin yanında olduklarını vurguladı.

Sendika, işçilerin alın teri, emeği ve hakları için mücadelenin sürdürüleceğini açıkladı.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.