Samsun'un Yakakent ilçesinde 31 Mart yerel seçimler öncesinde Hedef Halk Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar, vatandaşların nabzını tuttu ve sorunlarını, taleplerini dinledi.Yeşil ve mavinin buluştuğu ilçe turizm bölgesi olmasına rağmen konaklamada ciddi sorunlar yaşanıyor. Özellikle yaz aylarında nüfus artışından kaynaklı içme suyu ve telefon iletişiminde sıkıntı oluyor. Çayağzı ve Kozköy arası imar sorunu, Alaçam-Yakakent arası yaklaşık 6 km'lik sahil yolunun da birleştirilmesi isteniyor.
MEVCUT BAŞKAN KIYMA'NIN HALKLA İLETİŞİMİ YOKMevcut AK Partili Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'ya karşı ilçede negatif bir algı var. Başkan Kıyma'nın iletişim sorunu yaşadığı, vatandaşların sorunlarına çözüm üretmediği konusunda ilçe sakinlerinin tepkisi var. Vatandaşlar, "İlçede yol istesek, su istesek, ışıklandırma istesek Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin işi diyor, üzerinden atıyor. Aylardır sokak lambası yanmayan mahalleler var" ifadelerini kullandılar. Ayrıca belediyenin turizme yönelik hiç bir çalışmasının olmadığını vurguladılar.KANALİZASYON PARASI ALINDIİlçede en dikkat çeken durum ise vatandaşların kanalizasyon hattını kullanabilmek için belediyeye para ödüyor olması. İlçe sakinleri yenilenen kanalizasyon hattı için daire başına 3 bin 500 ve 15 bin TL arasında belediyeye para ödemiş. Esnafın kaldırım işgali, sahildeki ışıklandırmalar yine sahil boyunca yasaklar dikkat çekiyor.
OTOPARK VE HASTANE SORUNUYakakent'te otogar sorunu başlı başına sorun. Yine otopark aynı şekilde. Küçük sanayi sitesi yok, konutlarda kiralar çok yüksek. Yaz aylarında ise konut bulmak imkansız. Pazar yeri ilçe merkezine uzak ve kış aylarında çok soğuk oluyor. Alaçam-Yakakent Devlet Hastanesi de tamamlanmadığı için başlıca sorunlardan. Yakakent turizm bölgesi olduğu ilçe esnaflarının özellikle yaz aylarında kazancı yüksek.KONUT KİRALARI ÇOK YÜKSEKİlçedeki en büyük sorunlardan biri de 'imar sorunu.' Birçok müteahhit ilçeye gelmiş ancak konut yapımında beklenen gelişim yok. Konut kiraları yüksek. Çayağzı ile Kozköy arasında yerleşim alanı var ancak imar sorunu yaşandığı için konutlaşma başlamamış. İlçe sakinleri o bölgenin imara açılmasını bekliyor. Aynı zamanda denizin erozyonu nedeniyle 'dalgakıran' talebi var.SOSYAL YARDIMLARDA 'TORPİL İDDİASI'Sosyal yardımlarda 'torpil iddiaları' çok fazla. Yaşlılar için bakımevi, başıboş sokak hayvanlarının çokluğu, genç nüfusun kalmaması, düğün yapmanın masraflı olması nedeniyle evlilik oranlarının çok düştüğü ilçede, köylerde çocuk sayısı az olduğu için kırsaldaki bazı okullar eğitime kapalı.
FESTİVAL, KONSER YAPILMIYORYaz aylarında nüfus artışından kaynaklı içme suyu ve telefon sorunu yaşanıyor. Gasilhane ve cenaze hizmetleri yok, defin işlemleri parayla yapılıyor. Turizmin yanında balıkçılık, inşaat ve tarımla geçinen ilçe halkı, yaş ortalamasının çok yükseldiğini 'gözden uzak olan gönülden de ırak olurmuş' diyerek, dertlerini sıraladı. Yakakent'te Çamgölü'ne yapılan otel çürümeye terk edilirken, konaklama ve otel sayısı çok düşük. Ayrıca turizm bölgesi olan ilçede festival ve konser etkinliklerini yapılmaması ayrı bir eleştiri konusu oluyor.


