• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KENT HABERLERİ
  3. Terme'de Bin 500 Kişi İş Sahibi Olacak
KENT HABERLERİ
Yayınlanma: 05 Ocak 2022 - 21:01

Terme'de Bin 500 Kişi İş Sahibi Olacak

Terme Belediyesi ve TSO'nun birlikte yürüttüğü 'Süs Bitkileri İhtisas OSB'nin resmi kuruluş süreci başladı

KENT HABERLERİ
05 Ocak 2022 - 21:01
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Terme'de Bin 500 Kişi İş Sahibi Olacak
Terme Belediyesi ve TSO'nun birlikte yürüttüğü 'Süs Bitkileri İhtisas OSB'nin resmi kuruluş süreci başladı. Başkan Ali Kılıç, 750 milyon TL değerindeki yatırımın bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını müjdeledi.

Samsun'un Terme İlçesi'ne Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kazandırmak için yoğun çalışma içerisinde olduğu bilinen Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Türkiye’nin en büyük Süs Bitkileri İhtisas OSB'si için fizibilite çalışmalarını tamamladık. Artık resmi kuruluş sürecini başlatıyoruz" dedi.

Başkan Ali Kılıç, "Terme TSO ile birlikte yürüttüğümüz projemiz Terme Süs Bitkileri İhtisas OSB için BCD Mühendislik Müşavirlik firmasına hazırlattığımız fizibilite raporunun sunumunu gerçekleştirdik. Terme'mize kazandıracağımız OSB'nin kuruluş süreci böylece resmi olarak başladı. Bu süreçte Valimiz Doç.Dr. Zülkif Dağlı'dan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'den büyük destek gördük. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.



750 MİLYONLUK YATIRIM
Terme Süs Bitkileri İhtisas OSB tamamlandığında 'süs bitkileri' için yapılan Türkiye'nin en büyük OSB'si olacağına dikkat çeken Ali Kılıç, "Ahmetbey Merası'nda yapımını planladığımız OSB'nin heyecanı içerisindeyiz. İlk etapta 100 milyonluk alt yapı ve üst yapı yatırımının ardından, 500 milyonluk sera ve 150 milyonluk sanayi yatırımı ile birlikte OSB için toplamda 750 milyonluk bir yatırım, ilçemize kazandırılmış olacak" diye konuştu.



30 YATIRIMCI BAŞVURDU
OSB için şimdiden 30 yatırımcıdan ön başvuru alındığını açıklayan Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Son derece verimli bir ovanın tam ortasında yer alan ilçemiz, değerli tarım arazilerine sahip. Bu bizim için büyük bir potansiyel. Karayolu geçiş güzergahı üzerinde 2 havaalanı ve 2 limana yakınlığı ile ihracat ve ithalat açısında çok uygun bir bölgedeyiz. Tüm bunlar elbette yatırımcılar için büyük bir avantaj. Fizibilite raporunu tamamladığımız sera alanı için bugüne kadar 30 yatırımcıdan ön başvuru aldık bile. Projenin duyurusu yapılmasıyla birlikte yüzde 40 doluluk oranını yakaladık. Proje tamamlanmandan yüzde 100 doluluğa ulaşacağına gönülden inanıyorum" ifadelerini kullandı.



İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI
Süs Bitkileri İhtisas OSB'nin ilçedeki istihdam oranına büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Başkan Ali Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı; "OSB tamamlandığında yaklaşık bin 500 hemşehrimize iş imkanı sunulacak. Sera OSB ilçemizin iş gücüne büyük katkı sağlayacak ve ilçemiz katma değeri yüksek ürünler üretecek. OSB’de yapılacak üretimler yan kolları da tetikleyerek, yeni üretim alanları ve iş imkanları oluşturacak. İlçemizin sanayi makineleri alanındaki potansiyelini de göz önünde bulundurursak, OSB’miz tamamlandığında Terme'nin sanayi alanına direkt katkısı çok yüksek olacak."



Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın ev sahipliğinde Terme Süs Bitkileri İhtisas OSB için hazırlanan fizibilite raporu sunum toplantısına Terme Belediye Başkanı Ali Kılıçı ve Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi katıldı.
İlginizi Çekebilir
Amacımız Genç Nüfusu Samsun’da Tutabilmek
Amacımız Genç Nüfusu Samsun’da Tutabilmek
Samsun'da Mahalleden Ayrılmadan Gönüllü Kentsel Dönüşüm
Samsun'da Mahalleden Ayrılmadan Gönüllü Kentsel Dönüşüm
Samsun Hızlı Tren Ağıyla Buluşuyor
Samsun Hızlı Tren Ağıyla Buluşuyor
Havza’ya İki Yeni Park Yapılıyor
Havza’ya İki Yeni Park Yapılıyor
Son Haberler
Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan İsmail Yüksek kararı!
Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan İsmail Yüksek kararı!
Fenerbahçe'nin 3 Temmuz Davası Uyuşmazlık Mahkemesi'ne Gidiyor: 1.8 Milyar TL'lik Tazminat Talebine Görevsizlik Kararı!
Fenerbahçe'nin 3 Temmuz Davası Uyuşmazlık Mahkemesi'ne Gidiyor: 1.8...
Galatasaray'dan Muhteşem Şov: Galata Kulesi'nde Şampiyonlar Ligi Rüzgarı ve Gizemli Sané Sürprizi!
Galatasaray'dan Muhteşem Şov: Galata Kulesi'nde Şampiyonlar Ligi Rüzgarı...
Beşiktaş Pes Etmedi, Seri Nefes Kesen 5. Maça Uzadı! Anadolu Efes Deplasmanda Mağlup!
Beşiktaş Pes Etmedi, Seri Nefes Kesen 5. Maça Uzadı! Anadolu Efes...
Galatasaray'a Kaleci Transferinde Şok Gelişme: Dünyaca Ünlü Yıldız Alisson Becker Teklifi Reddetti!
Galatasaray'a Kaleci Transferinde Şok Gelişme: Dünyaca Ünlü Yıldız...
İlkadım'a Sıfır Atık Belgesi
İlkadım'a Sıfır Atık Belgesi

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.