Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet operasyonuyla cezaevine giren daire başkanının, Terme'de 'işçi bağışlarını zimmete geçirdiği' iddiaları AK Parti'yi karıştırdı. 3 yönetim kurulu üyesi istifa etti.
Samsun'da 'rüşvet', Terme'de 'zimmet' iddiaları gündemden düşmezken, Terme Belediyesi'nde yaşandığı öne sürülen 'zimmet iddiası' tartışmaları, belediye ile AK Parti İlçe Yönetimi'ni ters düşürdü. AK Parti ilçe yönetiminden 3 isim istifalarını yönetime verdi.
Terme'de yaşanan bu gelişme 'adeta sır gibi saklanmaya çalışırken', istifaların belediyedeki zimmet iddialarıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Osman Mümin Ertan'ın yaptığı basın açıklamasının yol açtığı öne sürüldü. Zimmet iddiasıyla ilgili soruşturma açmamakla suçlanan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç'a yakın isimler olduğu öne sürülen ilçe yöneticilerinden Süleyman Karapıçak, Yaşar Akçay ve Abdullah Ayan'ın, ilçe başkanına tepki olarak istifa ettiği iddia edildi.
AK Parti İlçe Başkanı Ertan'ın açıklamasında 'Başkan Kılıç'ı korumadığı ve aralarının iddialar nedeniyle iyi olmadığı da öne sürüldü.
Bu arada istifa eden isimlerden başka 5 ismin daha istifa etmek için harekete geçtiği ancak son anda vazgeçtikleri de öne sürüldü. İstifalarla ilgili olarak AK Parti İl Yönetimi'nden ve İlçe yönetiminden henüz bir açıklama yapılmadı.
Terme AK Parti'de İstifa Depremi
Giriş: 14.01.2021 12:54
Güncelleme: 10.09.2026 22:54
Okuma süresi: 2 dakika
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet operasyonuyla cezaevine giren daire başkanının, Terme'de 'işçi bağışlarını zimmete geçirdiği' iddiaları AK Parti'yi karıştırdı
Bu haberi nasıl buldunuz?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin A Takımı Ayrılığa Hazırlanıyor!
CHP Terme Belediye Başkan Adayı İbrahim Yavuz: Terme Halkının Oylarına Talibim
Samsunspor’da Guarino şaşkınlığı! Milli takımda denilmişti, Nuri Asan'da çıktı
Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz: Binlerce eğitim emekçisi mağdur!
İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan öğretmenler için il/ilçe emri çağrısı