Samsun’un Canik ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurulan Hayvan Pazarı’nı ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, kurbanlık hayvanların seçiminde bakanlık tarafından tanımlanan küpeli ve sağlıklı hayvanların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.Müdür Sağlam, "Hayvanların sağlıklı, canlı görünümde, yüksek ateş ve solunum sorunu olmadan olması gerekir. Çok zayıf, gebe veya yeni doğum yapmış hayvanlar tercih edilmemelidir" dedi. İbrahim Sağlam, sığır ve mandaların en az 2 yaşını doldurmuş olması gerektiğini, koyun ve keçilerde ise 6 aylıktan büyük ve erişkin koyun görünümünde olmasının yeterli olduğunu belirtti.
TARIM CEBİMDE UYGULAMASITarım ve Orman Bakanlığı’nın ücretsiz mobil uygulaması "Tarım Cebimde" ile hayvanların küpe numaraları üzerinden ırk, cinsiyet, yaş ve aşı bilgilerine ulaşılabileceğini aktaran İbrahim Sağlam, kurbanlık hayvanların bakanlıkça onaylı kesimhanelerde ve belirlenen kurban kesim yerlerinde kesilmesi gerektiğini belirtti. Müdür Sağlam, "Samsun’da 18 geçici kurban satış yeri ve 141 kurban kesim yeri bulunmakta olup, bu liste il müdürlüğü internet sitesinde yayımlanmıştır. Cadde, sokak ve parklarda hayvan kesimi yapılamaz" diye konuştu.
Kurban Bayramı boyunca tarım müdürlüğü ekipleri sahada denetim ve kontrollerini sürdürecek. Vatandaşları kurban alım-satımında belirlenen kurallara uymaya çağrısı yapıldı.

