• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KENT HABERLERİ
  3. SESOB Başkanı Güler: Gülsan Esnafı Muhatap Bulamıyor
KENT HABERLERİ
Yayınlanma: 13 Ocak 2021 - 12:11

SESOB Başkanı Güler: Gülsan Esnafı Muhatap Bulamıyor

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı Eyüb Güler, Gülsan Sanayi esnafının Toybelen mevkiine taşınmasıyla ilgili Başkanlık Ofisi'nde basın açıklaması yaptı

KENT HABERLERİ
13 Ocak 2021 - 12:11
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
SESOB Başkanı Güler: Gülsan Esnafı Muhatap Bulamıyor
Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı Eyüb Güler, Gülsan Sanayi esnafının Toybelen mevkiine taşınmasıyla ilgili Başkanlık Ofisi'nde basın açıklaması yaptı.

'Gülsan sanayi esnafının yanındayız' mesajı veren Başkan Güler, "Sorunun çözümü noktasında muhatap bulamıyoruz. Bu belirsizliğin ortadan kalkması lazım" dedi.

SESOB Başkanı Eyüb Güler, "Gülsan Sanayi esnafının Toybelen mevkiindeki yeni sanayi sitesine taşınması hususunda şahsımla ilgili basında çıkan bazı haberler yanlış anlaşılmalara neden olmuştur. Yeni Sanayi Bölgesiyle ilgili Sanayi esnafının yaşadığı sorunlarla ilgili bize bilgi verilmemesi nedeniyle son gelişmelerle ilgili müdahil olma imkanımız olmadı. Esnafın, bazı şikayetlerini bize iletmeleri üzerine sorunların çözümüyle ilgili biz de devreye girdik" dedi.

TOYBELEN'DE İŞYERİ FİYATLARI ÇOK YÜKSEK DÜŞÜRÜLMELİ
"Bütün esnaflarımıza, hiç birini ayırt etmeden sahip çıktık ve onların sıkıntılarının giderilmesi için mücadele verdik ve halen vermekteyiz" diyen Eyüb Güler şöyle devam etti: "Gülsan Sanayi esnafımızın yeni sanayi sitesiyle ilgili talep ve önerilerini dikkate alıyor ve önemsiyoruz. Sorunların acilen çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Özellikle yeni sanayi bölgesinde yer alan dükkanların fiyatlarının yüksek olmasıyla ilgili aldığımız şikayetler üzerine Ak Parti Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile görüştüm. Kendisi bu sorunla ilgileneceğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanımızla ve TOKİ İdaresiyle görüştü. Bununla birlikte Gülsan Sanayi Esnaf Heyetinin ise yetkili kurum olan TOKİ ile şu ana kadar görüşmemesi de maalesef zaman kaybına neden olmuştur. Dolayısıyla sorunun yetkili kurumlarla görüşülerek sürekli gündemde tutulması gerekmektedir."

İSTİMLAKTA ESNAF MAĞDUR EDİLDİ
SESOB Başkanı Güler, sanayi esnafının istimlaktan dolayı da bir mağduriyet yaşadığının altını çizerek şunları söyledi: Yeni Sanayi sitesine alınacak esnafımızın öncelikle taleplerinin karşılanması önem arz etmektedir. Yeni Sanayi Sitesinde yaklaşık 1500 civarında dükkan yer alıyor. Öncelikle mağduriyet yaşamış olan esnafımızın yeni siteye alınarak mağduriyetleri giderilmelidir. Pandemi sürecini dikkate aldığımızda en azından 3 yıllık dükkan bedeli ödeme sürelerinin uzun vadeye yayılması sağlanmalıdır. Ödemede alınan Kdv’nin kalkması gerekiyor. Esnafımıza makul fiyatlar verilmelidir.

BELİRSİZLİK DERHAL ORTADAN KALDIRILMALI
Sorunun çözümü noktasında muhatap bulamıyoruz. Bu belirsizliğin ortadan kalkması lazım. Bizim gayretimiz bu yöndedir. Proje başlamıştır ve artık geri dönüş yoktur. Herkes eteğindeki taşı dökmelidir. Bu aşamada ne yapılacaksa hep birlikte üzerimize düşeni yapmalıyız. Yetkili kurumları harekete geçirmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Ben 7/24 göreve hazırım. Esnafımızın her zaman yanındayım. Onlar için ne gerekiyorsa yaparım. Gülsan Sanayi esnafına çağrıda bulunuyorum. Kapımız size açıktır. Buyrun gelin. Sorunlarınızı etraflıca masaya yatıralım ve birlikte çözüm üretelim. Biz üzerimize düşen neyse yapacağız."

ANKARA'YA GİDELİM
Güler, "Süreci hızlandırmak için yetkili mercilerle görüştük. Sorunla ilgili yetkili Bakanımızla da görüşeceğiz. Madeni Sanatkarlar Oda Başkanımız da bize katılabilirler. Toplu bir heyetle Ankara’ya giderek derdimizi anlatabiliriz" dedi.
İlginizi Çekebilir
SBB’den Mutlu ve Güçlü Aileler Vurgusu
SBB’den Mutlu ve Güçlü Aileler Vurgusu
Odak Samsun Turları 17 Mayıs’ta Başlıyor
Odak Samsun Turları 17 Mayıs’ta Başlıyor
SAMAIR 184 Bin Yolcu Taşıdı
SAMAIR 184 Bin Yolcu Taşıdı
SBB'den Örnek Proje: Şehrine Fikrinle Yön Ver
SBB'den Örnek Proje: Şehrine Fikrinle Yön Ver
Son Haberler
Samsun Uğur Okulları Türkiye Şampiyonu Oldu
Samsun Uğur Okulları Türkiye Şampiyonu Oldu
Havza Kırsalına Parke Taş Döşeniyor
Havza Kırsalına Parke Taş Döşeniyor
Canik’te Eğitime Yönelik Proje Çok
Canik’te Eğitime Yönelik Proje Çok
Ayvacık’ta Fındık Bahçeleri Çürüdü!
Ayvacık’ta Fındık Bahçeleri Çürüdü!
Samsun'da Yöresel Ot Yemekleri Görücüye Çıkacak
Samsun'da Yöresel Ot Yemekleri Görücüye Çıkacak
Gülsan İçin Yeni Sanayi Sitesi Geliyor
Gülsan İçin Yeni Sanayi Sitesi Geliyor

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.