• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KENT HABERLERİ
  3. SBB Başkanı Mustafa Demir'in 'Tenis İşi Bizde' Sözü Kafaları Karıştırdı
KENT HABERLERİ
Yayınlanma: 29 Ocak 2022 - 21:35

SBB Başkanı Mustafa Demir'in 'Tenis İşi Bizde' Sözü Kafaları Karıştırdı

Sosyal tesisleri 'mali külfet getiriyor' diyerek özelleştirip kiraya veren Başkan Mustafa Demir'in, tenis tesislerini 'biz işleteceğiz' sözü şaşırttıı

KENT HABERLERİ
29 Ocak 2022 - 21:35
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
SBB Başkanı Mustafa Demir'in 'Tenis İşi Bizde' Sözü Kafaları Karıştırdı
Sosyal tesisleri 'mali külfet getiriyor' diyerek özelleştirip kiraya veren Başkan Mustafa Demir'in, tenis tesislerini 'biz işleteceğiz' sözü şaşırttıı. Golf tesisleri ihalesine '8 adet tenis kortu ve binası' şartı ise herkesin kafasını karıştırdı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesisleri 'mali külfet getiriyor' diyerek özelleştirip kiraya veren Başkan Mustafa Demir'in, Tenis Kulübü'nün tesislerini "Biz işleteceğiz" demesi kafaları karıştırdı. Diğer yandan Golf tesisleri ihalesine '8 adet tenis kortu ve binası' şartı koyan Mustafa Demir'in, tenis tesisleri ile ilgili ilerleyen dönemde vereceği karar merak konusu oldu.

SBB Başkanı Mustafa Demir, Ağustos 2020'de gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi'nde belediyenin iktisadi işletme yapmasını doğru bulmadığını söyleyerek, "700 bin lira zarar etmiş işletmeler. Hem vatandaşa hem bize mali külfet getiriyor. Geçmişten beri tesisler zarar ediyordu. Tesislerin kiralanmasıyla hem zararlar ortadan kalkmış olacak hem de belediyeye ilave gelir olmuş olacak" demişti.

'KIZILIRMAK DELTASI, AMİSOS VE SEVGİ KAFE' KİRALANDI
Başkan Mustafa Demir, belediyeye ait sosyal tesislerin özelleştirmesinin önünü açan yetkiyi aldıktan sonra 'zarar eden ve bütçeye mali yük getirdiğini öne sürdüğü' Sevgi Kafe, Amisos Kafe, Kızılırmak Deltası'nda bulunan otel, kafeterya ve bangulov evler gibi sosyal tesisleri kiraya verdi.

GOLF TESİSLERİ'NE 'TENİS KORTU' ŞARTI
Ayrıca Saathane Projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan Tarihi Taşhan'ın da 'kafetarya - restaurant' olarak 10 yıllığına kiraya veren Mustafa Demir, Golf Tesisleri'ni de 35 bin 500 TL aylık bedelle 10 yıl süreli kiraya vermek için kapalı zarf usulü ihale açtı. İhale 3 Şubat'ta gerçekleşecek.

TENİS KULÜBÜ'NÜ BELEDİYE İŞLETECECEK
Golf Tesisleri'nin ihale şartnamesinde; 'oto parkına 8 tane tenis kortu ile tesis binası ve 140 araçlık otopark yapılması' maddesi dikkat çekti. Belediyenin iktisadi işletme yapmasını doğru bulmadığını söyleyerek sosyal tesisleri bir bir kiralayan SBB Başkanı Mustafa Demir'in, 'Millet Bahçesi' ilan edilen Doğupark'ta bulunan ve 'yeni projelerde kullanılmak üzere çıkın tebligatı' gönderdiği kira sözleşmesi sona eren Samsun Tenis Kulübü için ise, "Biz işleteceğiz" demesi kafaları karıştırdı.

AKİBETİ MERAK KONUSU
Büyükşehir'e ait sosyal tesislerin 'mali külfet' getirdiğini belirterek kiraya veren Başkan Mustafa Demir'in, "Tenis tesisleri kapatılmayacak, belediye işletmeye devam edecek. Daha etkin bir şekilde" demesi, aynı zamanda Golf Tesisleri ihalesine 'tenis kortu yapılması şartı' maddesi koyması, ilerleyen dönemlerde tenis tesislerinin akibetini merak konusu haline getirdi.



7 Mart 2020 tarihli HHALK Gazetesi



15 Kasım 2021 tarihli HHALK Gazetesi



27 Ocak 2022 tarihli HHALK Gazetesi
İlginizi Çekebilir
Bafra Eczacılık Öğrencilerine SBB'den Müjde
Bafra Eczacılık Öğrencilerine SBB'den Müjde
Çarşamba'da SAMKART Dönemi
Çarşamba'da SAMKART Dönemi
SBB’den Çocuklara Kantin Desteği
SBB’den Çocuklara Kantin Desteği
Gülsan'a Dönüşüm Ödülü
Gülsan'a Dönüşüm Ödülü
Son Haberler
Türk Futbolunda 5 Aralık Kara Gece Oldu
Türk Futbolunda 5 Aralık Kara Gece Oldu
Canikli Gençlerin Bursu Hesaba Yattı
Canikli Gençlerin Bursu Hesaba Yattı
Bafra Eczacılık Öğrencilerine SBB'den Müjde
Bafra Eczacılık Öğrencilerine SBB'den Müjde
Çarşamba'da SAMKART Dönemi
Çarşamba'da SAMKART Dönemi
İlkadım Belediyesi’nden Kesintisiz Cenaze Hizmeti
İlkadım Belediyesi’nden Kesintisiz Cenaze Hizmeti
Terme'de Pazar Yeri Çatısı Çöktü
Terme'de Pazar Yeri Çatısı Çöktü

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.