• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL YÖNETİMLER
  3. SBB Başkanı Mustafa Demir, Eski Başkan Zihni Şahin Dönemini İşaret Etti!
YEREL YÖNETİMLER
Yayınlanma: 11 Nisan 2023 - 16:11
Güncelleme: 11 Nisan 2023 - 16:13

SBB Başkanı Mustafa Demir, Eski Başkan Zihni Şahin Dönemini İşaret Etti!

SBB Başkanı Mustafa Demir, belediyenin 3,7 milyar TL'lik borç yüküne yönelik konuşurken, 11 aylık Zihni Şahin dönemini işaret etti. Demir, "Canına okundu belediyenin. Kimse kusura bakmasın" dedi.

YEREL YÖNETİMLER
11 Nisan 2023 - 16:11
Güncelleme: 11 Nisan 2023 - 16:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SBB Başkanı Mustafa Demir, Eski Başkan Zihni Şahin Dönemini İşaret Etti!
Samsun Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında 2022 Faaliyet ve Denetleme Komisyonu Raporları görüşüldü. SBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, belediyenin borcu 3 milyar 739 milyon 34 bin TL'ye çıktığını söyledi.

Hasan İpek, "Geçen ay kredi talebi meclise geldiğinde Mali Hizmetleri Daire Başkanı'na borç stoğunu sorduğumuzda bize '2 milyar 200 milyon TL olduğu' söylenmişti. Arada 1,5 milyar lira fark var.  Yönetime geldiğimizde borç stoğumuz 1 milyar 679 milyon 95 bin TL idi. 4 yılda borç miktarımız yüzde 125 artmıştır. Bu sadece kur farkından mı kaynaklanmaktadır? Bu belediyemizin iyi yönetilmediğinin delilidir" dedi. 

CHP'li Hasan İpek, belediyenin borcu 3 milyar 739 milyon 34 bin TL'ye çıktığını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, belediyenin borcu ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. 11 aylık Zihni Şahin dönemine dikkat çekici gönderme yapan Demir, görevi teslim aldığında belediyenin toplam varlığının 3 katı borcu olduğunu söyledi.

SBB Başkanı Mustafa Demir, 11 aylık Zihni Şahin dönemini hatırlatarak, "Arada 11 aylık ara dönem oldu. Orda da canına okundu belediyenin. Kimse kusura bakmasın" dedi.

11 AYDA CANINA OKUNDU BELEDİYENİN
SBB Başkanı Mustafa Demir, eski Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın milletvekiliği için görevinden ayrılması sonrası yerine gelen Zihni Şahin dönemini hatırlatarak, şöyle konuştu; "Bizden önceki Yusuf bey başarılı belediyecilik yaptı. Ciddi yatırımlar yaptı. Ne derseniz deyin. Arada bir de 11 aylık ara dönem oldu. Orda da canına okundu belediyenin. Kimse kusura bakmasın. Toplam varlığının üç katı borcu vardı belediyenin. Nedir toplam varlık, SASKi, şirketler, belediye dahil toplam varlık yıllık bütçesi 1 milyar 115 milyon lira. Borç ne kadar 1.3 milyar 360 milyon. Şimdi ne kadar toplam varlığımız 8.5 milyar, borcumuz 4 milyar küsür. Ne kadar yüzde 40'ı kadar. 3 kattan yüzde 40'ı kadar. 8 kat performans. Hala borcun arttığından bahsediyorsunuz. Türkiye'de Samsun Büyükşehir Belediyesi kadar kamulaştırma yapan başka belediye yok. Bugünki değerle 900 milyonun üzerinde kamulaştırma yaptık. Bu da bunun içinde."

 

SBB eski Başkanı Zihni Şahin, 11 ay görevde kaldı.

205 DAVAYA 4 MİLYON ÖDEDİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne imar planlarını değiştirip yeşil alanları konuta ve betona açtığı gerekçesi ile toplam 205 dava açıldığı ortaya çıktı. Belediyenin 205 davaya toplam 4 milyon 938 bin 263 lira para ödendiği açıklandı. SBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz, belediyeye açılan davalarla ilgili konuştu. Ayhan Ayvaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne toplam 205 dava açıldığını belirterek, "Faaliyet raporunda bu davalara toplam 4 milyon 938 bin 263 lira ödeme yapılmış. Bu duruma ben yaptım oldu mantığıyla devam edilmesi, mahkeme kararları bitmeden bir yerde ısrarla devam edilmesinin neden olduğunu düşünüyoruz" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz, imar planları nedeniyle SBB'ye açılan 205 davaya toplamda 4,9 milyon lira para ödendiğini açıkladı.

Kaynak: SamsunKentHaber

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Öz Kaynaklarımızla Proje Yapabilir Duruma Geldik
Öz Kaynaklarımızla Proje Yapabilir Duruma Geldik
İlkadım’da Öncelik Temizlik ve Ulaşım
İlkadım’da Öncelik Temizlik ve Ulaşım
Canik'te Otobüsle Şehir Turu Atıp Hediyeler Dağıttı
Canik'te Otobüsle Şehir Turu Atıp Hediyeler Dağıttı
İlk adım Havza'da Taçlandı
İlk adım Havza'da Taçlandı
Son Haberler
Uğur Okulları Şampiyonluk Kupasını Samsun'a Getirdi
Uğur Okulları Şampiyonluk Kupasını Samsun'a Getirdi
Ihlamur Kafe ve Restoran Zengin ve Lezzetli Menüsü
Ihlamur Kafe ve Restoran Zengin ve Lezzetli Menüsü
Bağımsızlık Çağrısı Havza'dan Yapıldı
Bağımsızlık Çağrısı Havza'dan Yapıldı
Canikli Mucitlerin Hedefi Birincilik
Canikli Mucitlerin Hedefi Birincilik
Öz Kaynaklarımızla Proje Yapabilir Duruma Geldik
Öz Kaynaklarımızla Proje Yapabilir Duruma Geldik
BBP Samsun Milletvekili Adayı Erdal Avcı: Samsun'un Öz Evladıyım
BBP Samsun Milletvekili Adayı Erdal Avcı: Samsun'un Öz Evladıyım

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.