• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. ÇEVRE - ENERJİ
  3. SAOB: Tehlikenin Farkında Mısınız?
ÇEVRE - ENERJİ
Yayınlanma: 31 Mart 2020 - 21:17

SAOB: Tehlikenin Farkında Mısınız?

İçerisinde 21 sivil toplum örgütünün yer aldığı Samsun Akademik Odalar Birlikteliği'nin (SAOB) Dönem Koordinatörü İshak Memişoğlu, Türkiye'yi etkisi altına alan ölümcül corona virüsü ile ilgili alınan

ÇEVRE - ENERJİ
31 Mart 2020 - 21:17
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
SAOB: Tehlikenin Farkında Mısınız?
İçerisinde 21 sivil toplum örgütünün yer aldığı Samsun Akademik Odalar Birlikteliği'nin (SAOB) Dönem Koordinatörü İshak Memişoğlu, Türkiye'yi etkisi altına alan ölümcül corona virüsü ile ilgili alınan tedbirlerin yetersizliği ile ilgili bildiri yayınladı. Taleplerin ve önerilerin içerisinde yer aldığı bildiri de, Samsun yerelinde corona virüs vaka sayılarının ve hangi bölgelerde görüldüğünün açıklanması istendi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK OLMALI
Sağlık sektöründe hizmet veren özel kuruluşların hijyen ürünlerinin temini konusunda Sağlık İl Müdürlüğü'nden gerekli desteği alamadığını belirten SAOB Başkanı Memişoğlu, İl Pandemi Kurulu'nda Sağlık Meslek Odaları'nın da yer alması gerektiğini belirtti. Memişoğlu, "Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik en başta koruyucu donanım olmak üzere desteğe öncelik verilmelidir. Bu süreçte vatandaşların sağlığa erişimi ücretsiz olmalıdır. Coronavirüs dolayısıyla alınan ekonomik tedbirlerde sektörel ayrım yapılmıştır. Salgından etkilenmeyen sektör maalesef yoktur. Tedbirler sektör ayırımı yapılmaksızın tüm sektörlere uygulanmalıdır" dedi.

ÇALIŞANLARI ÜCRETLİ İZNE ÇIKARIN !
SAOB Başkaın Memişoğlu şöyle devam etti; "Mart, Nisan, Mayıs aylarına ilişkin vergilerde yapılan 6 aylık erteleme, vadeleri geldiğinde ödeme güçlüğü doğuracaktır. 6 ay erteleme yerine yapılandırılmalarda olduğu gibi taksitlendirme yapılmalıdır. Kısa çalışma ödeneğinde çalışana yapılacak ödemenin oranı yükseltilmeli ve ileride alacağı işsizlik maaşından düşülmemelidir. Ticaret ve Esnaf oda üyelerine sağlanan kredi vb destekler akademik oda üyelerine de sağlanmalıdır. Kamu ve özel sektörde bireysel ve toplu işten çıkarmaların mutlaka önüne geçilmelidir. Zorunlu mal ve hizmetlerin üretilmediği ve virüsten korunma koşullarının sağlanamadığı tüm işyerlerinde çalışanlar derhal ücretli izne çıkarılmalıdır.Ülkemizin en büyük sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe şantiyeler halen daha çalışmakta olup, salgın için büyük risk teşkil etmektedir. Çalışanların hakları korunarak, şantiyeler tedbir için bir ay kapatılmalıdır. COVID-19 ile mücadelede hepimize ayrı ayrı görevler düşüyor; bilgili ve bilinçli davranışlar sergilememiz hepimizi daha çok koruyacaktır."
İlginizi Çekebilir
Canik'te Doğaya Saygılı Nesiller Yetişiyor 
Canik'te Doğaya Saygılı Nesiller Yetişiyor 
Alaçam’ın Doğasına İhanet Etmeyin!
Alaçam’ın Doğasına İhanet Etmeyin!
İlkadım'daki Katı Atık Deposu Büyümeyecek!
İlkadım'daki Katı Atık Deposu Büyümeyecek!
SASKİ'den Atakum'a Atık Su Hattı
SASKİ'den Atakum'a Atık Su Hattı
Son Haberler
Eğer O Yapı Kaçaksa Savcılık Ortaya Çıkarır
Eğer O Yapı Kaçaksa Savcılık Ortaya Çıkarır
Bandırma Vapuru’nun İzinde Rota Samsun
Bandırma Vapuru’nun İzinde Rota Samsun
MHP Samsun'dan 3 Mayıs Bahar Şenliği
MHP Samsun'dan 3 Mayıs Bahar Şenliği
CHP Samsun'dan Özgür Özel'e Yapılan Fiziki Saldırıya Tepki
CHP Samsun'dan Özgür Özel'e Yapılan Fiziki Saldırıya Tepki
TEKNOFEST KKTC'de Canik'e Ödül
TEKNOFEST KKTC'de Canik'e Ödül
Diyaliz Teknikerleri Görev Bekliyor
Diyaliz Teknikerleri Görev Bekliyor

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.