• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Samsun'un Güzellikleri Ne Zaman Manşet Olacak?
SİYASET
Yayınlanma: 21 Eylül 2020 - 22:16

Samsun'un Güzellikleri Ne Zaman Manşet Olacak?

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, Kızılırmak Deltası'ndaki Kuş Cenneti'nde bulunan sazlık alanda çıkan yangının ardından yaptığı açıklamada endişelerini

SİYASET
21 Eylül 2020 - 22:16
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Samsun’un Güzellikleri Ne Zaman Manşet Olacak?
İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, Kızılırmak Deltası'ndaki Kuş Cenneti'nde bulunan sazlık alanda çıkan yangının ardından yaptığı açıklamada endişelerini dile getirip, "Samsun’un güzellikleri ne zaman manşet olacak" diyerek, sitem etti.

Yangının zamanının manidar ve düşündürücü olduğunu belirten Yaşar, vatandaşın endişesinin yerinde bir endişe olduğunu belirterek, "Deltadaki alanın statüsünün değiştirilmesi, akabinde eğitim için yapılan barakaların otele dönüştürülmesi ve sonrasında sahil kenarında çıkan yangın. Deltanın yanan kısmının bir tarafının deniz, bir tarafının dere olması konunun ayrı bir detayıdır. Olaydan bir gün önce yine aynı yerde yangın çıktığını yetkililer adeta itiraf etmekte, bu da yangının sabotaj olma ihtimalini arttırmaktadır. Bu süreç vatandaşın haklı endişelerine ve iması bile kabul edilemez iddialara yol açmıştır. Bu iddiaların bir an önce açıklığa kavuşması, endişelerin giderilmesi gerekiyor" dedi.

İDDİALAR ÜRKÜTÜCÜ, ÜZÜCÜ!
Kızılırmak Deltası’nın eşine az rastlanır bir biyolojik çeşitliliğe sahip, ülkemizdeki en büyük deltalardan biri ve Karadeniz kıyısındaki tek sulak alan olduğu bilgisine vurgu yapan Bedri Yaşar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Vatandaşın nefes alabilmek için maddi manevi mücadele ettiği bir dönemde ülkenin çok sayıda kıymetli bölgelerinde yangın çıkmasının doğal karşılanmaması gayet normaldir. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bundan önce de yaşanan kötü örnekler insanlarımızın Kuş Cennetinde çıkan yangının ardından olacaklarla ilgili haklı kaygılara yol açmaktadır. Onca canlının telef edilerek bize nefes veren alanların önce yakıldığı sonra imara açıldığı yönündeki iddialar tatmin edici bir biçimde cevaplandırılmalıdır.”

"GAYRETLERİMİZ BOŞA GİTMESİN”
Açıklamasına Samsun’un sürekli olumsuzluklarla gündeme getirilmesini eleştirerek devam eden İYİ Parti Milletvekili Yaşar, şunları kaydetti: “Ramsar Sözleşmesi ile korunan Kızılırmak Deltası'ndaki Kuş Cenneti'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alma sürecindeyken böyle bir durumun yaşanmasının sıkıntı yaratacağı bir gerçektir. Umarız bu durum süreci olumsuz etkilemez. Ancak Samsun’un değerlerinin yanıp kül olmaması, nefesini kesen santrallerle boğuşmaması, ormanlarımızın altın madenleriyle yok edilmemesi için verdiğimiz onca mücadeleye ve gayrete rağmen yaşanan bu olumsuzluklar maalesef ki uğraşlarımızı sekteye uğratmakta. Biz, Samsun’u betonlaştırılmaktan kurtarıp, doğal zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılması için; Türkiye’deki sayılı sahiller arasında olduğunu duyurmak, dünyada eşine az rastlanan Vezirköprü kanyonuyla, kunduz ormanlarıyla, Ayvacık Saklı Cennetiyle, Havza’nın Ladik’in kaplıcalarıyla, Bafra ve Engiz İlçelerimizin sınırlarında yer alan ve yüzlere kuş türüne ve canlıya ev sahipliği yapan Kuş Cennetiyle bilinirliliğini artırmak için uğraştıkça yaşanan bu ve benzeri olaylar canımızı acıtıyor, mücadelemizi baltalıyor.”

Açıklamasında yangın ile ilgili başlatılan tahkikatların en kısa zamanda tamamlanarak kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini de belirten Yaşar, konunun takipçisi oldukları sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir
Eğer O Yapı Kaçaksa Savcılık Ortaya Çıkarır
Eğer O Yapı Kaçaksa Savcılık Ortaya Çıkarır
CHP Samsun'dan Özgür Özel'e Yapılan Fiziki Saldırıya Tepki
CHP Samsun'dan Özgür Özel'e Yapılan Fiziki Saldırıya Tepki
Ruhsatı Veren Yusuf Ziya Yılmaz Neden Sessiz?
Ruhsatı Veren Yusuf Ziya Yılmaz Neden Sessiz?
Samsun’da 749 Heyelan Poligonu Bulunuyor
Samsun’da 749 Heyelan Poligonu Bulunuyor
Son Haberler
Eğer O Yapı Kaçaksa Savcılık Ortaya Çıkarır
Eğer O Yapı Kaçaksa Savcılık Ortaya Çıkarır
Bandırma Vapuru’nun İzinde Rota Samsun
Bandırma Vapuru’nun İzinde Rota Samsun
MHP Samsun'dan 3 Mayıs Bahar Şenliği
MHP Samsun'dan 3 Mayıs Bahar Şenliği
CHP Samsun'dan Özgür Özel'e Yapılan Fiziki Saldırıya Tepki
CHP Samsun'dan Özgür Özel'e Yapılan Fiziki Saldırıya Tepki
TEKNOFEST KKTC'de Canik'e Ödül
TEKNOFEST KKTC'de Canik'e Ödül
Sağlıkçılar Arasında Ayrım Kabul Edilemez
Sağlıkçılar Arasında Ayrım Kabul Edilemez

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.