• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAMSUNSPOR
  3. Samsunspor Taraftarı Yeni Stadyumda Kenetlendi
SAMSUNSPOR
Yayınlanma: 04 Kasım 2025 - 18:46

Samsunspor Taraftarı Yeni Stadyumda Kenetlendi

Samsunspor taraftarı, ‘yeni stadyum’ talebini gündemden düşürmüyor. Gazetemizin yaptığı haberin altına onlarca yorum geldi, “Şimdi değilse ne zaman!” diyerek, şehrin yöneticilerine çağrı yaptı.

SAMSUNSPOR
04 Kasım 2025 - 18:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsunspor Taraftarı Yeni Stadyumda Kenetlendi
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 2017 yılında açılışı yapılan Tekkeköy ilçesindeki 33 bin 919 kişilik Yeni 19 Mayıs Stadyumu, mevcuttaki türlü türlü sorunları nedeniyle Kırmızı-Beyazlı taraftarların dilinden düşmüyor.

Hem stat içindeki fiziki sorunlar hem hava kirliliği hem de ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle üstüne bir de ekonomik gelişmelerden kaynaklı Kırmızı-Beyazlı taraftarların ayağını çektiği stadyumda maç izlemek adeta çile haline dönüşüyor.

MAZİDE KALDI O MAÇLAR!

2. Lig ve 1. Lig’de hemen hemen tüm maçlarda tam kapasite oynayan Samsunspor, geçen sezon da Anadolu takımları arasında ‘tribün doluluk’ olarak zirvede yer alıyordu.

Bu sezon ise işler tam tersinde ilerliyor. Avrupa kupası ve Süper Lig’de mücadele eden aldığı başarılı sonuçlara rağmen bu sezon oldukça düşük tribün sayısına oynayan Samsunspor’da, taraftar başlıca sorun olarak ‘stadyumun fiziki ve çevresel' şartlarını gösteriyor.

ESKİ STADIMIZI BİZE GERİ VERİN

Sezon başından beri konuşulan ancak son günlerde yine gündeme gelen ‘stadyum konusu’, sosyal medyada Kırmızı-Beyazlı taraftarların yüksek sesle dillendirdiği konu oldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Mehmet Muş, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’a çağrıda bulunan taraftarlar, eski stadın olduğu Millet Bahçesi’ne “Yeni bir stadyum istiyoruz” dediler.

TARAFTARIN STADYUM VE AVM KONSEPTİ BEKLENTİSİ

Yıkılan stadyumun olduğu Millet Bahçesi yerine ‘yeni stadyum’ görüşünde buluşan taraftarlar, yaşam alanları ve AVM, Samsunspor Müzesi ile 7/24 yaşayan stadyum hayal ediyor.

HABERİMİZE YORUM YAĞDI

Gazetemizin “Taraftar Yeni Stat İstiyor” başlıklı haberi büyük yankı uyandırdı. Gazetemiz Hedef Halk Gazetesi’nin Facebook, X ve Instagram hesaplarına, haber editörlerimizin paylaşımlarına çok sayıda yorum yapan Kırmızı-Beyazlı taraftarlar, modern bir stadyum yapılmasını talep etti. 

Samsunspor taraftarı, Tekkeköy’deki 19 Mayıs Stadyumu’nun konumu ve fiziki şartlarından duyduğu rahatsızlığını sosyal medyada paylaşımlarla gündeme getirdi. Yapılan yorumlarda yeni bir stadyum fikri desteklenirken, yer olarak ise eski stat alanı işaret edildi.

İŞTE O YORUMLARDAN BAZILAR

Hava kirliliği, ulaşım sorunu, fiziki şartlar ve diğer sorunlardan yakınan taraftarlar şu yorumlarda bulundu:

* Elimizdeki son hakkımız. Eğer bu dönüşüm zamanı yeterli kamuoyu baskısı oluşturamazsak en az 20 yıl daha o fabrikaların dumanına maruz kalacağız.
* Şehrin dışına stadyum mu yapılır? Yolu ayrı dert, havası ayrı dert. İnsanlar stada araçsız gidemiyor.
* Sanayinin ortasında toz içinde, internetin gidip geldiği, çıkışta ızdırap çektiğimiz bir stadyum. Takıma da istediğimiz desteği veremiyoruz akustik yok.
* Bu stadyuma normalde 15 bin taraftar gidiyorsa; merkezdeki yeni bir stadyuma en az 25 bin taraftar gider demek.

ALTERNATİF ALANLAR GÖSTERİLDİ

Diğer yandan Kırmızı-Beyazlı taraftarlar, yeni stadyumun kesinlikle merkezi bir konumda olması gerektiğini savunarak, şu önerileri sundu, “Millet Bahçesi, Atakum Golf Tesisleri veya Balonya Oyun Alanı.”

Taraftarlar ulaşım konumunu da değerlendirerek, toplu ulaşım hatlarına ve otoparklara yürüme mesafesinde olması talebinde bulundu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Samsunspor Taraftarı Yeni Stadyum İstiyor
Samsunspor Taraftarı Yeni Stadyum İstiyor
Samsunspor Karadeniz Derbisinde Rizespor'la Puanları Paylaştı
Samsunspor Karadeniz Derbisinde Rizespor'la Puanları Paylaştı
Samsunspor, Kayserispor Deplasmanının 3 Puanı 3 Golle Aldı!
Samsunspor, Kayserispor Deplasmanının 3 Puanı 3 Golle Aldı!
Samsunspor - Fenerbahçe Maçına VAR Kararları Damga Vurdu
Samsunspor - Fenerbahçe Maçına VAR Kararları Damga Vurdu
Son Haberler
Ankara Samsunlular Federasyonu (ASFED) Ailesi Güçlendi
Ankara Samsunlular Federasyonu (ASFED) Ailesi Güçlendi
AK Parti’nin Karşısında Sağlıklı Muhalefet Yok!
AK Parti’nin Karşısında Sağlıklı Muhalefet Yok!
Havza'da Köylere Avrupa Modeli
Havza'da Köylere Avrupa Modeli
Canik'te Kadınlara Girişimcilik Eğitimi
Canik'te Kadınlara Girişimcilik Eğitimi
Sosyal Konut Projesine Başvurular Başlıyor! Samsun'da Kaç Konut Yapılacak
Sosyal Konut Projesine Başvurular Başlıyor! Samsun'da Kaç Konut Yapılacak
Samsun Büyükşehir’den Tarıma Sulama Desteği
Samsun Büyükşehir’den Tarıma Sulama Desteği

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.