Store 55'in sosyal medya hesabından paylaşılan tanıtım videosunda, "20 Ocak'ta tüm ışıklar söndü. Kırmızı Kara'ya döndü. Yaşanan talihsiz kazayı hiç unutmadık ve acımız hala çok taze. Bu yüzden; 1989 yılından esinlenilen Retro formamız, Sivasspor ve Fenerbahçe maçlarında 'Kara Forma' oluyor" denildi.
Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, kazandıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Gisdol, "Çok iyi mücadele ettik. Sivasspor'un güçlü rakip olduğunu biliyorduk. Tecrübeli oyuncuları var. Sert oynamamız ve geçişleri iyi yapmamız gerektiğini oyuncularıma söylemiştim. İlk yarıda tüm istediklerimizi yaptık. İkinci yarıda kontra oyununa döndük. 3 gün önce maç oynamıştık. İyi bir oyunla istediğimiz sonucu aldık. Bizim için çok iyi oldu" dedi.
Kırmızı- Beyazlı futbolcular, 20 Ocak 1989 yılındaki elim kazanın yıldönümü öncesi futbol şehitlerini unutmadı. Samsunsporlu futbolcular sahaya simsiyah yazısız bir pankartla çıktı. Ayrıca her iki takım oyuncuları "Başımız Sağ Olsun" yazılı siyah tişörtler giydi.
Pençe Kilit Harekatı'nda şehit düşen Mehmetçikler ve 20 Ocak 1989 yılındaki elim kazada hayatını kaybeden Samsunspor'un futbol şehitleri için maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Kırmızı-Beyazlı tribünlerde karşılaşma öncesinde stadyumda yapılan anonslarla Pençe Kilit Harekatı'nda şehit olan mehmetçiklerin isimleri okundu. Tribünler 'Burada' diye bağırdı. Duygu dolu anlar yaşandığı esnada Samsunsporlu taraftarlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Ne mutlu Türküm diyene" diye uzun süre tezahüratta bulundu.
Süper Lig'de 18. haftada Alanyaspor'a konuk olan ve sahadan 3-1'lik skorla mağlup ayrılan Samsunspor'un tek golünü kaydeden Çadlı forvet Marius Mouandilmadji, Kırmızı- Beyazlıların tarihindeki bin 111'nci golünü atan futbolcu olarak kayıtlara geçti. Karşılaşma öncesi bu gol anısına Marius'a, Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen tarafından plaket verildi.
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Samsun'daydı. Batı Park'taki Samsunspor Futbol Akademisi'nde incelemelerde bulunan İtalyan çalıştırıcı, Performans Antrenörü Pierpaolo Polino, A ve U21 Milli Takım İdari Müdürü Mert Tuncay ve TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven ile birlikte Samsunspor-Sivasspor maçını protokolde takip etti.






