Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinin benzeri yine gerçekleşti. Terme, Salıpazarı ve Çarşamba boğuldu, ev ve işyerleri sular altında kaldı. SASKİ, "Ciddi anlamda olumsuz bir durum yaşanmamıştır" açıklaması ile şaşırttı. Bölgede su kesintileri yaşandı.
Samsun'da geçtiğimiz yıl Haziran ve Ağustos aylarında yaşanan Terme, Ayvacık, Salıpazarı ve Çarşamba'yı vuran sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetmiş, 500 milyon liranın üzerinde maddi hasar meydana gelmişti.
Sel felaketinin sene-i devriyesinde Terme, Çarşamba ve Salıpazarı sulara gömüldü. Yine ev ve işyerleri sular altında kaldı. Bu defa can kaybı yaşanmazken, alt yapının yetersizliği nedeniyle maddi hasar meydana geldi. Her yıl sel felaketi yaşayan vatandaşlar isyan etti.

SANAYİ SİTESİ SULAR ALTINDA KALDI
Salıpazarı'nda metrekareye düşen 169 kg., Çarşamba'da 144 kg. ve Terme'de 50 kg. yağış hayatı felç etti. Salıpazarı ve Çarşamba’da farklı noktalarda su baskınları yaşandı. İlçenin girişinde bulunan sanayi sitesi esnafları sabah dükkanlarını açmaya geldiklerinde iş yerlerinin sular altında kaldığını gördü.
Esnaf kendi imkanları ile suyu dükkanlarından atmaya çalıştı. Tıkanan su giderlerini esnaf gün boyuna açmaya çalıştı. Ellerinde kovalar ve çek paslarla suyu bir miktar temizledi. Dükkanlarda bulunan eşyalarda maddi zarar meydana geldi.

HALDE ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ
Sağanak yağış, Çarşamba Kapalı Sebze Meyve Hali'ni de etkiledi. Sabah saatlerinde bazı iş yerleri sular altında kalırken, iki araç Sebze Meyve Hali girişindeki alt geçitte yağmur sularına gömüldü. Sular altında kalan araçlar, kepçe yardımıyla çıkartıldı. Esnaf, etkili olan sağanak yağıştan sonra kendi imkanları ile iş yerlerindeki suları tahliye etmeye çalıştı. Sebze-Meyve Hali’nde Çarşamba Belediyesi ekipleri kepçelerle tıkanan kanalizasyon giderlerini açmaya çalıştı. Suların çekilmesinin ardından iş yerlerinde temizleme çalışmaları başladı.

BİNALARIN ALT KATLARINI SU BASTI
Etkili olan sağanak yağıştan ilçe merkezindeki binalar ve iş yerleri de nasibini aldı. Yağıştan kaynaklı iş yerleri ve binalar sular altında kalırken, vatandaşlar kendi imkanlarınca suları tahliye etmeye çalıştı. İlçe merkezinde bulunan Şehir Kütüphanesi ve inşaat çalışmaları yağmur suyundan nasibini aldı. Vatandaşlar ise yağmur yağışının sabah saatlerinde yoğunlaştığını, iş yerlerindeki suları atmaya çalıştıklarını söyledi.

TERME ÇAYI YÜKSELDİ
Terme’de geçen yıl taşarak iki kere sele yol açan Terme Çayı'nın debisi de yükseldi. Terme Belediyesi ekipleri akarsuyun etrafında önlem aldı, vatandaşları dikkatli olmaları noktasında uyardı. Kuvvetli yağış ilçenin bazı bölgelerinde taşkınlara neden oldu. Ev ve işyerlerini su bastı. Vatandaşlar alt yapı sorununun çözülmesini istedi.

4 KÖY ULAŞIMA KAPANDI
Salıpazarı’nda 4 mahalle toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol açma çalışmalarına başladı. Çarşamba’da Kirazlıkçay, Sungurlu, Yeşilırmak, Gazi ve Çay mahallelerinde 50 ev ile Sanayi Sitesi'nde 120 iş yeri su altında kaldı. Bölgede, hasat sonrası kurumaya bırakılan fındıklar da su altında kaldı. Terme’ye bağlı Akçay Karacalı Mahallesi'nde bölgeye fındık toplamak için gelen ve dere kenarında çadır kuran mevsimlik tarım işçileri, mahsur kaldıkları bölgeden iş makinesi yardımıyla kurtarıldı.

SASKİ'DEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA
SASKİ Genel Müdürlüğü'nden ise meydana gelen sel felaketi nedeniyle şaşırtan açıklama geldi. “Görev başındayız” başlığı ile yayınlanan açıklamada, "Dün gece aniden yağan aşırı yağış neticesinde Çarşamba, Terme ve Salıpazarı bölgelerimizde almış olduğumuz tedbirler sayesinde ciddi anlamda olumsuz bir durum yaşanmamış olup, meydana gelen ufak çaplı taşkınlara anında müdahale edilmiştir" denildi.
SU KESİNTİLERİ YAŞANIYOR
Açıklamada bölgede su kesintileri yaşandığı hatırlatılarak, "Aşırı yağışın su kaynaklarına olan olumsuz etkileri nedeniyle bazı bölgelerimizde geçici su kesintisi yaşanabilmektedir. Tüm birimlerimiz görev başında olup sahada gerekli müdahaleler yapılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

VATANDAŞ TEDİRGİN
Terme Çayı kenarında bulunan oyun parkı, oturma alanları ve yürüme yolları kısmen sular altında kaldı. Zabıta ekipleri tarafından çayın kenarındaki alanlar geçişlere kapatıldı. Köprüler üzerinden geçişlerin polis ve bekçi ekipleri tarafında kontrollü bir şekilde yapılması sağlanıyor. Çay üzerinden sık sık odun parçaları ve çalılıkların aktığı görülüyor. Yüksek su seviyesi nedeniyle önlemler had safhada ancak vatandaşlar "felaket geliyorum diyor" yorumları yapıyor. Önceki senelerde yaşananların bir daha yaşanmaması arzusu kente hakim.

BAŞKAN DEMİR: “YARALAR SARILACAK”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Salıpazarı, Çarşamba ve Terme bölgesi ciddi bir yağış aldı. Geçen sene de bildiğiniz gibi Salıpazarı’nda ciddi bir afet olmuştu, kayıplarımız olmuştu. Yaralarını sardık. Hem itfaiye ekiplerimiz hem AFAD bu konuya çok hazırlıklı. Bu bölgede hatlar yetersiz. Bu dönem içerisinde Çarşamba’nın bütün içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, şebeke suyu bundan daha büyük ölçekli yağmurlara da yeterli olacak şekilde yapılacak. Büyük geçmiş olsun. Yerinde inceleyip görüyoruz. Bu bölgede alt yapıyı tamamladığımızda Allah’ın izniyle bu problemlerle karşılaşmayacağız. Vatandaşlarımızın hasarları var. Hem Büyükşehir hem ilçe belediyesi hem de AFAD vatandaşlarımızın yaralarını saracak. Elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Hepimize tekrar geçmiş olsun” diye konuştu.

TERME BU KEZ UCUZ ATLATTI
Bölgede yaşanan yağış sonrasında açıklamalarda bulunan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, yağışın kesildiğini ve sel sularının yavaşça çekildiğinin tespit edildiğini kaydetti. Akşam saatlerinde yağış olmaması halinde endişelenecek durumun olmadığını ifade eden Başkan Ali Kılıç, ilçede can kaybının olmadığını dile getirdi.

SABAHA KADAR TETİK HALİNDEYİZ
Salıpazarı ve Terme ilçelerinde geçen sene 23 Ağustos tarihinde büyük bir sel felaketinin yaşandığını anımsatan Başkan Ali Kılıç, “Yağışın etkilerini hamdolsun Salıpazarı ve Çarşamba’ya göre biraz daha ucuz atlattık. Meteorolojiden gelen uyarılarla beraber ekiplerimiz ve vatandaşlarımızla beraber sabahlara kadar tetik halindeyiz. Terme Çayı’nın ıslahının ilçe için ne kadar önemli olduğunu bugün bir kez daha gördük” diye konuştu.

EKİPLER ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Belediyeye bağlı ekiplerin taşkından zarar gören mahallelerde çalışmalarına başladığını belirten Başkan Kılıç, “Tam da fındık hasat zamanında köylerimizdeki vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ekiplerimiz var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Şuana kadar bize yansımış çok sıkıntılı bir durum yok. Sabah saat 05.00 sıralarında Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerinde başlayan sağanak Terme ilçemize düşmedi. İlçe merkezine sağanak yağış olmaması nedeniyle çok fazla bir sıkıntımız da olmadı. Köylerde bir takım yollar uçtu, bir kısım menfezler yok oldu. Suyun çekilmesiyle birlikte detaylı tespitlerimizi yaparak hemen müdahalemizi yapmış olacağız” dedi.

TARIM ARAZİLERİNDE ZARAR YOK
Yağış sonrasında özellikle fındık üreticisinin büyük tedirginlik duyduğuna dikkati çeken Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ise, “Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerinde etkili olan sağanak yağış sonrasında bahçesinde fındık toplayan vatandaşlarımız endişeye kapıldılar. Terme’nin yüksek kesimlerindeki mahallerinde bir takım çiftçinin bahçesi zarar gördü ve fındığı suya kapıldı. Bununla beraber yağışın Terme merkezli olmamasından dolayı ilçenin kıyı kesimindeki üreticilerin bir zararı olmadı. Hatta yağışın, kıyı kesimindeki üreticilerin fındık, soya ve çeltik mahsulüne can suyu olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz sene yaşanan sel felaketi sonrasında kendini yeni toparlayan üreticilerimiz bir sel felaketini daha kaldıramaz. Tüm vatandaşlarımıza ve üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” açıklamasında bulundu.

SUDA YÜZEN FINDIĞI TOPLADILAR
Çarşamba Kirazlıkçay Mahallesi’nde bir fındık bahçesi yağmur suları nedeniyle adeta gölet haline dönerken, tarla sahipleri suyun üstündeki fındıklarını toplamak için mücadele ettiler. Fındık bahçesi sahibi Turgay Yazıcı, “Gece saatlerinde başlayan yağmur tarlalarımızı bu hale getirdi. DSİ ekipleri kanalı açtı, derinleştirdi bu nedenle tarlalarımız bu hale geldi. Kanala su ulaşmıyor. Biriken su tarlalarda kalıyor. İnsanlarımızın hali ortada. Diz boyu sudan fındık toplamaya uğraşıyoruz. Bu durumu her sene yaşamak istemiyoruz” dedi.
KARAASLAN SEL BÖLGESİNDE
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Çarşamba'da evleri su altında kalan vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Karaaslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların ev ve iş yerlerindeki hasarlarının tespit edilmesi için AFAD ve Çarşamba Belediyesinin çalışma başlattığını belirtti.

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Karaaslan, "Allah'a hamdolsun, bir can kaybı yaşamadık. Çarşamba'da 3-4 mahallemizde kot farkından dolayı binaların alt katındaki evleri su bastı. Hem Çarşamba Belediyesi hem de Samsun Büyükşehir Belediyemiz selin ilk anından beri vatandaşlarımızın acil sorunlarını çözdü. Şu an sel sularının ev ve iş yerlerinden tahliye işlemi yapıyor. Aynı zamanda da hasar tespit çalışmasını yapılıyor. Burada öncelikli olarak vatandaşımızın acil ihtiyacın giderilmesi bunu belediyelerimiz çözmüş durumda. Diğeri ise burada bir daha sel yaşanmaması için kalıcı sorunun çözümü. Alt yapı çalışmaları Çarşamba'da devam ediyor. Biz bunun takipçiyiz ve alt yapı çalışmaları tamamlandığında bir daha böyle sel ile karşılaşmayacağız." dedi.
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise ilçede 50 ev ile 120 iş yerini su bastığını vurgulayarak, "Vatandaşımızın acil ihtiyaçlarını karşıladık. Vatandaşımızın hasarının tamamen karşılanması için AFAD çalışmasını yürütüyor. Çarşamba'nın alt yapısının iyileştirilmesi için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
Samsun'da geçtiğimiz yıl Haziran ve Ağustos aylarında yaşanan Terme, Ayvacık, Salıpazarı ve Çarşamba'yı vuran sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetmiş, 500 milyon liranın üzerinde maddi hasar meydana gelmişti.
Sel felaketinin sene-i devriyesinde Terme, Çarşamba ve Salıpazarı sulara gömüldü. Yine ev ve işyerleri sular altında kaldı. Bu defa can kaybı yaşanmazken, alt yapının yetersizliği nedeniyle maddi hasar meydana geldi. Her yıl sel felaketi yaşayan vatandaşlar isyan etti.

SANAYİ SİTESİ SULAR ALTINDA KALDI
Salıpazarı'nda metrekareye düşen 169 kg., Çarşamba'da 144 kg. ve Terme'de 50 kg. yağış hayatı felç etti. Salıpazarı ve Çarşamba’da farklı noktalarda su baskınları yaşandı. İlçenin girişinde bulunan sanayi sitesi esnafları sabah dükkanlarını açmaya geldiklerinde iş yerlerinin sular altında kaldığını gördü.
Esnaf kendi imkanları ile suyu dükkanlarından atmaya çalıştı. Tıkanan su giderlerini esnaf gün boyuna açmaya çalıştı. Ellerinde kovalar ve çek paslarla suyu bir miktar temizledi. Dükkanlarda bulunan eşyalarda maddi zarar meydana geldi.

HALDE ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ
Sağanak yağış, Çarşamba Kapalı Sebze Meyve Hali'ni de etkiledi. Sabah saatlerinde bazı iş yerleri sular altında kalırken, iki araç Sebze Meyve Hali girişindeki alt geçitte yağmur sularına gömüldü. Sular altında kalan araçlar, kepçe yardımıyla çıkartıldı. Esnaf, etkili olan sağanak yağıştan sonra kendi imkanları ile iş yerlerindeki suları tahliye etmeye çalıştı. Sebze-Meyve Hali’nde Çarşamba Belediyesi ekipleri kepçelerle tıkanan kanalizasyon giderlerini açmaya çalıştı. Suların çekilmesinin ardından iş yerlerinde temizleme çalışmaları başladı.

BİNALARIN ALT KATLARINI SU BASTI
Etkili olan sağanak yağıştan ilçe merkezindeki binalar ve iş yerleri de nasibini aldı. Yağıştan kaynaklı iş yerleri ve binalar sular altında kalırken, vatandaşlar kendi imkanlarınca suları tahliye etmeye çalıştı. İlçe merkezinde bulunan Şehir Kütüphanesi ve inşaat çalışmaları yağmur suyundan nasibini aldı. Vatandaşlar ise yağmur yağışının sabah saatlerinde yoğunlaştığını, iş yerlerindeki suları atmaya çalıştıklarını söyledi.

TERME ÇAYI YÜKSELDİ
Terme’de geçen yıl taşarak iki kere sele yol açan Terme Çayı'nın debisi de yükseldi. Terme Belediyesi ekipleri akarsuyun etrafında önlem aldı, vatandaşları dikkatli olmaları noktasında uyardı. Kuvvetli yağış ilçenin bazı bölgelerinde taşkınlara neden oldu. Ev ve işyerlerini su bastı. Vatandaşlar alt yapı sorununun çözülmesini istedi.

4 KÖY ULAŞIMA KAPANDI
Salıpazarı’nda 4 mahalle toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol açma çalışmalarına başladı. Çarşamba’da Kirazlıkçay, Sungurlu, Yeşilırmak, Gazi ve Çay mahallelerinde 50 ev ile Sanayi Sitesi'nde 120 iş yeri su altında kaldı. Bölgede, hasat sonrası kurumaya bırakılan fındıklar da su altında kaldı. Terme’ye bağlı Akçay Karacalı Mahallesi'nde bölgeye fındık toplamak için gelen ve dere kenarında çadır kuran mevsimlik tarım işçileri, mahsur kaldıkları bölgeden iş makinesi yardımıyla kurtarıldı.

SASKİ'DEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA
SASKİ Genel Müdürlüğü'nden ise meydana gelen sel felaketi nedeniyle şaşırtan açıklama geldi. “Görev başındayız” başlığı ile yayınlanan açıklamada, "Dün gece aniden yağan aşırı yağış neticesinde Çarşamba, Terme ve Salıpazarı bölgelerimizde almış olduğumuz tedbirler sayesinde ciddi anlamda olumsuz bir durum yaşanmamış olup, meydana gelen ufak çaplı taşkınlara anında müdahale edilmiştir" denildi.
SU KESİNTİLERİ YAŞANIYOR
Açıklamada bölgede su kesintileri yaşandığı hatırlatılarak, "Aşırı yağışın su kaynaklarına olan olumsuz etkileri nedeniyle bazı bölgelerimizde geçici su kesintisi yaşanabilmektedir. Tüm birimlerimiz görev başında olup sahada gerekli müdahaleler yapılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

VATANDAŞ TEDİRGİN
Terme Çayı kenarında bulunan oyun parkı, oturma alanları ve yürüme yolları kısmen sular altında kaldı. Zabıta ekipleri tarafından çayın kenarındaki alanlar geçişlere kapatıldı. Köprüler üzerinden geçişlerin polis ve bekçi ekipleri tarafında kontrollü bir şekilde yapılması sağlanıyor. Çay üzerinden sık sık odun parçaları ve çalılıkların aktığı görülüyor. Yüksek su seviyesi nedeniyle önlemler had safhada ancak vatandaşlar "felaket geliyorum diyor" yorumları yapıyor. Önceki senelerde yaşananların bir daha yaşanmaması arzusu kente hakim.

BAŞKAN DEMİR: “YARALAR SARILACAK”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Salıpazarı, Çarşamba ve Terme bölgesi ciddi bir yağış aldı. Geçen sene de bildiğiniz gibi Salıpazarı’nda ciddi bir afet olmuştu, kayıplarımız olmuştu. Yaralarını sardık. Hem itfaiye ekiplerimiz hem AFAD bu konuya çok hazırlıklı. Bu bölgede hatlar yetersiz. Bu dönem içerisinde Çarşamba’nın bütün içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, şebeke suyu bundan daha büyük ölçekli yağmurlara da yeterli olacak şekilde yapılacak. Büyük geçmiş olsun. Yerinde inceleyip görüyoruz. Bu bölgede alt yapıyı tamamladığımızda Allah’ın izniyle bu problemlerle karşılaşmayacağız. Vatandaşlarımızın hasarları var. Hem Büyükşehir hem ilçe belediyesi hem de AFAD vatandaşlarımızın yaralarını saracak. Elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Hepimize tekrar geçmiş olsun” diye konuştu.

TERME BU KEZ UCUZ ATLATTI
Bölgede yaşanan yağış sonrasında açıklamalarda bulunan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, yağışın kesildiğini ve sel sularının yavaşça çekildiğinin tespit edildiğini kaydetti. Akşam saatlerinde yağış olmaması halinde endişelenecek durumun olmadığını ifade eden Başkan Ali Kılıç, ilçede can kaybının olmadığını dile getirdi.

SABAHA KADAR TETİK HALİNDEYİZ
Salıpazarı ve Terme ilçelerinde geçen sene 23 Ağustos tarihinde büyük bir sel felaketinin yaşandığını anımsatan Başkan Ali Kılıç, “Yağışın etkilerini hamdolsun Salıpazarı ve Çarşamba’ya göre biraz daha ucuz atlattık. Meteorolojiden gelen uyarılarla beraber ekiplerimiz ve vatandaşlarımızla beraber sabahlara kadar tetik halindeyiz. Terme Çayı’nın ıslahının ilçe için ne kadar önemli olduğunu bugün bir kez daha gördük” diye konuştu.

EKİPLER ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Belediyeye bağlı ekiplerin taşkından zarar gören mahallelerde çalışmalarına başladığını belirten Başkan Kılıç, “Tam da fındık hasat zamanında köylerimizdeki vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ekiplerimiz var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Şuana kadar bize yansımış çok sıkıntılı bir durum yok. Sabah saat 05.00 sıralarında Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerinde başlayan sağanak Terme ilçemize düşmedi. İlçe merkezine sağanak yağış olmaması nedeniyle çok fazla bir sıkıntımız da olmadı. Köylerde bir takım yollar uçtu, bir kısım menfezler yok oldu. Suyun çekilmesiyle birlikte detaylı tespitlerimizi yaparak hemen müdahalemizi yapmış olacağız” dedi.

TARIM ARAZİLERİNDE ZARAR YOK
Yağış sonrasında özellikle fındık üreticisinin büyük tedirginlik duyduğuna dikkati çeken Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ise, “Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerinde etkili olan sağanak yağış sonrasında bahçesinde fındık toplayan vatandaşlarımız endişeye kapıldılar. Terme’nin yüksek kesimlerindeki mahallerinde bir takım çiftçinin bahçesi zarar gördü ve fındığı suya kapıldı. Bununla beraber yağışın Terme merkezli olmamasından dolayı ilçenin kıyı kesimindeki üreticilerin bir zararı olmadı. Hatta yağışın, kıyı kesimindeki üreticilerin fındık, soya ve çeltik mahsulüne can suyu olduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz sene yaşanan sel felaketi sonrasında kendini yeni toparlayan üreticilerimiz bir sel felaketini daha kaldıramaz. Tüm vatandaşlarımıza ve üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” açıklamasında bulundu.

SUDA YÜZEN FINDIĞI TOPLADILAR
Çarşamba Kirazlıkçay Mahallesi’nde bir fındık bahçesi yağmur suları nedeniyle adeta gölet haline dönerken, tarla sahipleri suyun üstündeki fındıklarını toplamak için mücadele ettiler. Fındık bahçesi sahibi Turgay Yazıcı, “Gece saatlerinde başlayan yağmur tarlalarımızı bu hale getirdi. DSİ ekipleri kanalı açtı, derinleştirdi bu nedenle tarlalarımız bu hale geldi. Kanala su ulaşmıyor. Biriken su tarlalarda kalıyor. İnsanlarımızın hali ortada. Diz boyu sudan fındık toplamaya uğraşıyoruz. Bu durumu her sene yaşamak istemiyoruz” dedi.
KARAASLAN SEL BÖLGESİNDE
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Çarşamba'da evleri su altında kalan vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Karaaslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların ev ve iş yerlerindeki hasarlarının tespit edilmesi için AFAD ve Çarşamba Belediyesinin çalışma başlattığını belirtti.

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Karaaslan, "Allah'a hamdolsun, bir can kaybı yaşamadık. Çarşamba'da 3-4 mahallemizde kot farkından dolayı binaların alt katındaki evleri su bastı. Hem Çarşamba Belediyesi hem de Samsun Büyükşehir Belediyemiz selin ilk anından beri vatandaşlarımızın acil sorunlarını çözdü. Şu an sel sularının ev ve iş yerlerinden tahliye işlemi yapıyor. Aynı zamanda da hasar tespit çalışmasını yapılıyor. Burada öncelikli olarak vatandaşımızın acil ihtiyacın giderilmesi bunu belediyelerimiz çözmüş durumda. Diğeri ise burada bir daha sel yaşanmaması için kalıcı sorunun çözümü. Alt yapı çalışmaları Çarşamba'da devam ediyor. Biz bunun takipçiyiz ve alt yapı çalışmaları tamamlandığında bir daha böyle sel ile karşılaşmayacağız." dedi.
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise ilçede 50 ev ile 120 iş yerini su bastığını vurgulayarak, "Vatandaşımızın acil ihtiyaçlarını karşıladık. Vatandaşımızın hasarının tamamen karşılanması için AFAD çalışmasını yürütüyor. Çarşamba'nın alt yapısının iyileştirilmesi için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
