Samsun’da PETEK Genç bir yaşında: 176 bin kişiye hizmet verdi

Samsun’da PETEK Genç bir yaşında: 176 bin kişiye hizmet verdi

Giriş: 23.09.2026 16:43 Güncelleme: 23.09.2026 16:44 Okuma süresi: 4 dakika

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlerin eğitim ve sosyal yaşamına destek olmak amacıyla hizmete sunulan PETEK Genç, ilk yılını tamamladı. Merkezden bir yıllık süreçte 176 bin 27 öğrenci ve vatandaş yararlanırken, çamaşırhane hizmetini kullananların sayısı 4 bin 650 oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlerin eğitim ve sosyal yaşamına destek amacıyla hizmete sunulan PETEK Genç, ilk yılını tamamladı. Merkez, bir yıllık süreçte 176 bin 27 öğrenci ve vatandaşa hizmet verdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlerin eğitim, sosyal yaşam ve günlük ihtiyaçlarına yönelik hizmet vermek amacıyla açılan PETEK Genç, hizmetteki ilk yılını tamamladı. Etüt merkezi, kütüphane, dijital gençlik merkezi, ders çalışma alanları, kafeterya ve çamaşırhane gibi farklı imkanlar sunan merkez, bir yılda 176 bin 27 öğrenci ve vatandaşı ağırladı. PETEK Genç'in çamaşırhane hizmetinden ise 4 bin 650 kişi yararlandı.

PETEK GENÇ BİR YILINI GERİDE BIRAKTI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın seçim vaatleri arasında yer alan PETEK Genç, açıldığı günden itibaren gençlerin kullanımına sunulan alanlardan biri oldu. Merkezde öğrencilerin ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri, dijital imkanlardan yararlanabilecekleri ve sosyal aktivitelerde bulunabilecekleri farklı alanlar yer alıyor.

PETEK Genç bünyesinde etüt merkezi, bireysel ders çalışma alanları, dijital gençlik merkezi, kütüphane, kafeterya ve çamaşırhane hizmetleri bulunuyor.

Merkezdeki imkanlar özellikle öğrencilerin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra günlük ihtiyaçlarına yönelik kullanımına da sunuluyor.

176 BİN 27 KİŞİDEN YOĞUN İLGİ

PETEK Genç'in hizmete girdiği ilk yılda toplam 176 bin 27 öğrenci ve vatandaş merkezden yararlandı. Gençlerin günlük yaşamını kolaylaştırmak amacıyla sunulan çamaşırhane hizmetinden de aynı dönemde 4 bin 650 kişi faydalandı.

Merkezde ders çalışma ve dinlenme alanlarının yanı sıra gençlerin sosyalleşmesine imkan sağlayan bölümler de bulunuyor.

DOĞAN: "GENÇLERİMİZİN İHTİYAÇLARINI MERKEZE ALIYORUZ"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri ve zaman geçirebilecekleri alanlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Doğan, "Eğitim şehri Samsun’umuzda gençlerimizin kendilerini geliştirebilecekleri, ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri, sosyalleşebilecekleri ve keyifli vakit geçirebilecekleri özel alanlara ihtiyaç olduğunu biliyorduk. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak PETEK Genç projemizi hayata geçirdik." dedi.

PETEK Genç'in gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenen bir yaşam alanına dönüştüğünü ifade eden Doğan, merkezde farklı hizmetlerin aynı çatı altında sunulduğunu söyledi.

Doğan, "Gençlerimizin ihtiyaçlarını merkeze alan PETEK Genç, bugün şehrimizin gençleriyle birlikte büyüyen ve gelişen önemli bir yaşam alanı haline geldi. Ders çalışmak, kitap okumak, dijital imkânlardan faydalanmak, dinlenmek ve arkadaşlarıyla güzel vakit geçirmek isteyen gençlerimize aynı çatı altında farklı imkânlar sunuyoruz." diye konuştu.

GENÇLERE YÖNELİK HİZMETLER ARTIRILACAK

PETEK Genç'in ilk yılındaki kullanım rakamlarının kendileri açısından önemli olduğunu belirten Doğan, merkezin gençlerden aldığı geri dönüşlerle gelişmeye devam edeceğini ifade etti.

Doğan, "Birinci yılını geride bırakan PETEK Genç’ten binlerce gencimizin faydalanmış olması bizler için büyük bir mutluluk. Gençlerimizden aldığımız güzel geri dönüşler de doğru bir ihtiyaca karşılık verdiğimizi gösteriyor. Gençlerimize yönelik hizmet ve yaşam alanlarımızın sayısını artırmaya, daha fazla gencimize ulaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap