• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. KENT HABERLERİ
  3. Samsun'da Korona Tedbirleri Denetlendi
KENT HABERLERİ
Yayınlanma: 25 Şubat 2021 - 23:39

Samsun'da Korona Tedbirleri Denetlendi

Kovid-19’un pik yaptığı Samsun’da denetimler artırıldı

KENT HABERLERİ
25 Şubat 2021 - 23:39
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Samsun'da Korona Tedbirleri Denetlendi
Kovid-19’un pik yaptığı Samsun’da denetimler artırıldı. Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, denetimlere İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile birlikte katıldı.

Şehrin kalabalık cadde ve sokaklarında denetime çıkan, en çok insan popülasyonunun olduğu Mecidiye Çarşısı'nı inceleyen Vali Dağlı, son zamanlarda artan vakalar dolayısıyla tedbirlerin en üst seviyeye çıkartıldığını belirterek, denetimlerin arttırıldığını vurguladı.



MECİDİYE'DE HES KONTROLÜ BAŞLIYOR
Vaka sayılarının artmasını neye bağladıklarını açıklayan Dağlı, “Sağlık Bakanlığı geçen hafta açıkladı. 202 vaka oranı ile Karadeniz illerinde 4. duruma geldik. Aslında geçtiğimiz aylarda yapılan çalışmalar neticesinde iyi bir duruma gelmiştik. Kovid-19 ile mücadelede rakamlarımız da bir hayli azalmıştı. Son rakamlar epey yükseldiğini gösteriyor. Mücadeleyi elden bırakmayacağız. Kaymakamlar, emniyet, jandarma, zabıta, yerel yönetimler, muhtarlar sahadalar. Diyanet ve sağlık görevlilerinden de yardım alıyoruz. Bu neden böyle oluyor? Buna baktığınız zaman şunu görüyoruz; özellikle birkaç ailenin yoğun olarak bir araya gelmeleri. Bulaşın en fazla bundan dolayı arttığı şeklinde bakanlığında bir tespiti var. Ayrıca cenazelerde aslında katılım 30 kişiyle sınırlandırılmasına rağmen, çok yoğun bir şekilde hala cenazelere katılım var. Ana arterlerde ve merkezi yerlerde hala yoğunluğun devam ediyor. Bunlar ile gördük ki bulaşın ne dereceye geldiğini ve arttığını hissettik. Şimdi bu durumda denetimlerimizi daha da arttırıyoruz. Bundan sonra kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Mecidiye ve Saathane gibi kalabalık yerde bundan sonra görevliler kapatmak suretiyle HES kodu uygulaması yapacak. Buralarda fazla kalabalık oluşmasını da engelleyeceğiz” dedi.



TAVİZ VERİLMEYECEK
Vali Dağlı, kentte 150 binden fazla vatandaşın aşılandığını belirterek, muafiyeti kötüye kullananlara da izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Dağlı, “Tüm hemşehrilerimize özellikle belirtmek istiyorum; mutlaka birkaç ailenin bir araya gelmek suretiyle özellikle kırsalda, mahallelerde bir araya gelip, 2-3 gün vakit geçirme şeklindeki bu tarza kesinlikle son vermemiz gerekiyor. Cenazelerde katılımın sadece 1. derece yakınları ile sınırlamamız gerekiyor. Hafta sonu dışarı çıkması gereken personel veya çalışanlar olabiliyor. Ancak bu muafiyetlerin kötüye kullanıldığını bizler de görüyoruz. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Denetim ekiplerimiz ve zaman zaman ben de başında bulunuyorum, denetimler daha da sıklaşacak. Mutlaka doğru olan muafiyetlerin geçmesine ve dışarı çıkmasına müsaade edeceğiz. Aksi takdirde cumartesi ve pazar günleri muafiyeti kullanarak dışarı çıkmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Örneğin bir süper markete yürüyerek gelinmesi gerekiyor. Bakıyoruz ki yürüyüş mesafesi kişiye göre 5 km yürüyüş mesafesi olmaz. Bunu spor yürüyüşüne dönüştürmemek gerekiyor. Köpek gezdirmenin de bir mantığı var. Bu tip konuları kötüye kullanmamak gerekiyor. Bunlara müsaade edilmeyecek. Genel olarak bakıldığında Samsun halkımızın çok duyarlı olduğunu ve bu yasaklara uyulması konusunda herkesin hem fikir olduğunu görüyoruz ancak aradan bazı kural tanımazlar sebebiyle iyi niyetli kurallara uyan vatandaşlarımızın da canını tehlikeye atmayalım. Bu çok önemli” şeklinde konuştu.



KORONA TİMİ SAHADA
Vali Dağlı'ya bağlı olarak çalışan fotoğrafçılardan oluşan gizli korona timi, yeniden göreve başladı. Dağlı, “Koruma ve fotoğrafçılardan oluşan korona timi bu hafta tekrar göreve başladılar. Fotoğraflamaları yapıyorlar. Emniyet müdürlüğümüz ekiplerine bunları ulaştırarak, kalabalık oluşmasını bu şekilde önlüyoruz. Onun katkısını biliyoruz. Aynı şekilde ilçelerde de ekipler var. Kaymakamlarımız da bundan sonra denetim ekiplerinin başında olacaklar" dedi.



TEDBİRLER DAHA DA SIKLAŞACAK
Tedbirlerin sıklaşacağı mesajını veren Vali Dağlı, şöyle konuştu; "Sağlık Bakanlığı rakamların arttığı illerde ya da genel itibarıyla bir koordinatör göndermek suretiyle illerde çalışmalar yapıyor. Bu sadece mutant ile ilgili değil. Daha önceki dönemde de yaklaşık 3 ay önce de bir koordinatör arkadaşımız buraya gelmişti. Şu anda Samsun’da 13.00-16.00 saatleri arasında çocuklar sokağa çıkabiliyor. Onlarla ilgili de denetimler sıkılaşacak. 65 yaş üstü için de aynı kısıtlamalar ve denetimler sürecek. Yaş sınırlamasındaki gruplar, kendilerine belirtilen saatler dışında dışarıya çıkamayacaklar.”
İlginizi Çekebilir
Canik'e Dev Macera Parkı
Canik'e Dev Macera Parkı
Çiftçiye Sulama Borusu Desteği
Çiftçiye Sulama Borusu Desteği
Atakum'da Elbistan Bulvarı 6 Şeritli Yol Oldu
Atakum'da Elbistan Bulvarı 6 Şeritli Yol Oldu
Samsun'da Kentsel Dönüşüm Zirvesi
Samsun'da Kentsel Dönüşüm Zirvesi
Son Haberler
Uğur Okulları Şampiyonluk Kupasını Samsun'a Getirdi
Uğur Okulları Şampiyonluk Kupasını Samsun'a Getirdi
Ihlamur Kafe ve Restoran Zengin ve Lezzetli Menüsü
Ihlamur Kafe ve Restoran Zengin ve Lezzetli Menüsü
Bağımsızlık Çağrısı Havza'dan Yapıldı
Bağımsızlık Çağrısı Havza'dan Yapıldı
Canikli Mucitlerin Hedefi Birincilik
Canikli Mucitlerin Hedefi Birincilik
Öz Kaynaklarımızla Proje Yapabilir Duruma Geldik
Öz Kaynaklarımızla Proje Yapabilir Duruma Geldik
Çarşambaspor 1 Puana Razı Oldu
Çarşambaspor 1 Puana Razı Oldu

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.