Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, "Allah hepimize güç kuvvet versin" dedi ve et-kıyma fiyatlarına ortalama 10 TL zam geldiğini açıkladı. Şen, "80 lira olan etin kilosu 90 liraya yükseldi" dedi.
Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, et ve kıyma fiyatlarına ortalama 10 TL zam geldiğini açıkladı. 70-75 TL olan etin kilosu 90 TL'den, 60-65 TL olan kıymanın kilosu ise 80 TL'den satışa sunulduğunu söyleyen Ömür Şen, yem ve saman fiyatlarının yanı sıra diğer girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle bu zamların yaşandığını söyledi.
Kasap ve besicilerin zorda olduğunu ifade eden Şen, girdi maliyetleri yükseldikçe et fiyatlarının da yükselmesine kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

BİR ÇUVAL YEM 200 LİRAYA YÜKSELDİ
Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, "Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de fiyatlar aldı başını gidiyor. Ete son dönemde 10-15 lira arasında zam geldi. Yem ve saman öncelikli olmak üzere tüm girdilerimize gelen zamlar nedeniyle, fiyatlarda artış yaşanıyor. Bir çuval yemin fiyatı bugün 200 liraya kadar yükseldi ve samanın fiyatı 2 liraları buldu” diye konuştu.
MAALESEF ZAMLAR DEVAM EDECEK
Ömür Şen, "Bunu inanın üzülerek söylüyorum; yem ve saman fiyatları böyle yükselmeye devam ettiği sürece, bu zamlar kaçınılmaz. Bugün en verimli hayvan kesildiğinde yüzde 15’i kemik çıkıyor. Burada nakliye parası, kan yani kesim parası, işçi giderleri, kira, elektrik ve su gibi diğer faturalar gibi birçok giderimiz var. Besicilik yapan çiftçi de zorda kasap da zorda, insanlar ayakta durmaya çalışıyorlar. Kasap nasıl ayakta duracak bilmiyoruz. İnşallah bu günleri de atlatacağız. Allah devletimize ve hepimize güç kuvvet versin" dedi.

Samsun'da geçtiğimiz yıl 70-75 TL olan etin kilosu 90 TL'den, 60-65 TL olan kıymanın kilosu 80 TL'den, 80-85 TL'den satılan kuşbaşının kilosu 90 TL'den ve 80-85 TL'den satılan antrikotun kilosu ise 100 TL'ye satışa sunuluyor. Kaynak: diyekonustu.com
Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, et ve kıyma fiyatlarına ortalama 10 TL zam geldiğini açıkladı. 70-75 TL olan etin kilosu 90 TL'den, 60-65 TL olan kıymanın kilosu ise 80 TL'den satışa sunulduğunu söyleyen Ömür Şen, yem ve saman fiyatlarının yanı sıra diğer girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle bu zamların yaşandığını söyledi.
Kasap ve besicilerin zorda olduğunu ifade eden Şen, girdi maliyetleri yükseldikçe et fiyatlarının da yükselmesine kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

BİR ÇUVAL YEM 200 LİRAYA YÜKSELDİ
Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, "Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de fiyatlar aldı başını gidiyor. Ete son dönemde 10-15 lira arasında zam geldi. Yem ve saman öncelikli olmak üzere tüm girdilerimize gelen zamlar nedeniyle, fiyatlarda artış yaşanıyor. Bir çuval yemin fiyatı bugün 200 liraya kadar yükseldi ve samanın fiyatı 2 liraları buldu” diye konuştu.
MAALESEF ZAMLAR DEVAM EDECEK
Ömür Şen, "Bunu inanın üzülerek söylüyorum; yem ve saman fiyatları böyle yükselmeye devam ettiği sürece, bu zamlar kaçınılmaz. Bugün en verimli hayvan kesildiğinde yüzde 15’i kemik çıkıyor. Burada nakliye parası, kan yani kesim parası, işçi giderleri, kira, elektrik ve su gibi diğer faturalar gibi birçok giderimiz var. Besicilik yapan çiftçi de zorda kasap da zorda, insanlar ayakta durmaya çalışıyorlar. Kasap nasıl ayakta duracak bilmiyoruz. İnşallah bu günleri de atlatacağız. Allah devletimize ve hepimize güç kuvvet versin" dedi.

Samsun'da geçtiğimiz yıl 70-75 TL olan etin kilosu 90 TL'den, 60-65 TL olan kıymanın kilosu 80 TL'den, 80-85 TL'den satılan kuşbaşının kilosu 90 TL'den ve 80-85 TL'den satılan antrikotun kilosu ise 100 TL'ye satışa sunuluyor. Kaynak: diyekonustu.com