CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun partiden istifa ederek AK Parti'ye katılacağı netleşirken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni katılımlar olacak" mesajıyla belediye başkanları transferlerinin sinyalini verdi."Radar" mahlaslı bir X hesabı, Cumhuriyet Halk Partili bazı ilçe belediye başkanlarının AK Parti’ye geçeceğini yazdı, bu isimler arasında Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'i de gösterdi.
ANKARA ZİYARETİ KONUŞULUYORGeçtiğimiz aylarda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş’u Ankara’da makamında ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in AK Parti’ye transferi hakkında İl Başkanı Mehmet Köse de açıklamalarda bulunmuştu.Mehmet Köse’nin geçen ay yaptığı basın toplantısında Gazetemizin Genel Yayın Koordinatörü Noyan Alper Cabbar, “Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in olası bir AK Parti’ye geçişini nasıl değerlendiriyorsunuz? Böyle bir gelişme yakın zamanda olabilir mi?” sorusunu AK Partili Başkan Köse, şu şekilde cevaplamıştı;
GENEL MERKEZE FİKRİMİZİ SÖYLERİZ"Sayın Serhat Türkel’in, sayın Mehmet Muş’u ziyaret ettiğini biliyorum. Bazı arkadaşlarımız zaman zaman bu gibi şeyler getiriyorlar ama siyaseten kendi görüşümüzü burada değil, AK Parti Genel Merkezi’ne ifade ederiz. Partimize geçeceğine dair söylentiler rivayet midir, kendisinin böyle şeyden haberi var mıdır? Onu bilmiyorum. Partimize gelmek isterse fikrimizi burada beyan etmek durumunda olmamalıyım."CHP’Lİ ADEM KÜREK SESSİZLİĞİNİ BOZDUCHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek de, CHP’li Başkan Serhat Türkel'in AK Parti'ye geçeceğine dair iddialara sosyal medya hesabından cevap verdi. Adem Kürek, “Atakum'da bir elimiz yolundan saparsa öbür elimizle onu kesip atarız” dedi.
CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek’in açıklaması şu şekilde; "Kamuoyuna ve yol arkadaşlarımıza, Atakum'da ne belediye başkanımız ne bir meclis üyemiz ne de herhangi bir parti üyemiz AK Parti'ye veya başka bir partiye asla geçmez, bunu aklından bile geçirmez. Bu bilinçli saldırıyı Temmuz 2025'de tetikçilik yapmak için kurulmuş çok az takipçisi olan kimliği belirsiz bir X hesabı ortaya atmıştır. Önümüzdeki hafta katılacağım yayınlarda detaylı olarak bilgilendirme yapacağım. Atakum'da bir elimiz yolundan saparsa öbür elimizle onu kesip atarız. Sarayın önünde can vermeyi göze almış bir mücadele anlayışıyla hepinizi selamlıyorum."CHP kulislerinde sıkça konuşulurken, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in ise bu konudaki sessizliği sürüyor. Aylardır “AK Parti’ye geçecek” iddialarını cevapsız bırakan Serhat Türkel’in önümüzdeki günlerde nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.


