• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KENT HABERLERİ
  3. Samsun Kurtuluş Yolunda Atatürk Fotoğrafları Çürümüş Gören Yok!
KENT HABERLERİ
Yayınlanma: 10 Kasım 2023 - 12:52

Samsun Kurtuluş Yolunda Atatürk Fotoğrafları Çürümüş Gören Yok!

Atatürk'ün, Samsun'a çıktığı ardından Amasya'ya gittiği Kurtuluş Yolu güzergahına konulan o dönemi anlatan eşyalar ile Atatürk fotoğrafları harabeye döndü. DEVA Partisi İlkadım İlçe Başkanı Ender Çıkla, "Atatürk tabloları bakımsız. Acilen yenilenmeli" dedi.

KENT HABERLERİ
10 Kasım 2023 - 12:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun Kurtuluş Yolunda Atatürk Fotoğrafları Çürümüş Gören Yok!
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra Amasya'ya gitti yol, arşivler incelenerek tespit edildi.

Yöre halkının bilgisine başvuruldu. Çok sayıda belge ve fotoğraflar tek tek incelendi. Ardından Atatürk'ün Samsun istikametinden Kavak ve Havza'ya, oradan da Amasya'ya gittiği 98 kilometrelik yol ortaya çıkarıldı.

GÜZERGAHA TARİHE UYGUN ESERLER YERLEŞTİRİLDİ
2015 yılında 'Kurtuluş Yolu' projesinin yapımına başlanarak, güzergahta bulunan hanlar, köprüler, çeşmeler, evler eski özelliklerine uygun olarak tekrar yapılmaya başlandı. Kurtuluş Yolu güzergahına Cumhuriyetin ilk yıllarında kullanılan ulaşım araçları ve tarım araçları yerleştirildi. Bazı bölgelerde yolun kenarlarına Kurtuluş Savaşı’nı simgeleyen figürlerin bulunduğu tabelalar konulurken, bilboardlara da Atatürk fotoğrafları yerleştirildi.

ATATÜRK FOTOĞRAFLARI DEFORME OLDU
Ancak aradan geçen zaman içerisinde bakımsız kalan ve hava muhalefeti nedeniyle 'Kurtuluş Yolu'ndaki eserler deforme oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce geçtiğimi yılda yolun Samsun sınırları içerisinde kalan kısmının asfaltlama çalışmaları tamamlansa da tarihi araçlar korunmadıkları için çürüyüp hurdaya döndü. Billboardlardaki Atatürk fotoğrafları da güneş ve yağmur nedeniyle deforme oldu.

SAYGISIZLIK OLARAK NİTELENDİRDİ
DEVA Partisi İlkadım İlçe Başkanı Ender Çıkla, 10 gün önce Cumhuriyetin 100. yılının kutlandığına ve şimdi de Cumhuriyetin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümünde Kavak ilçesi Çakallı Mahallesi'nden geçen yolda bulunan Atatürk fotoğraflarının yıpranmışlığına dikkat çekerek, "Kurtuluş Yolu'ndaki Atatürk resimleri deforme olmuş. Burada Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken, bu fotoğrafları bir an önce değiştirmesi. Söz konusu yer uzun zamandır bu şekilde. Atatürk anıtlarına, Atatürk posterlerine bunu saygısızlık olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vezirsuyu Tabiat Parkı Giriş Ücretlerine İndirim
Vezirsuyu Tabiat Parkı Giriş Ücretlerine İndirim
Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası Açıldı
Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası Açıldı
Kayalar Parçalandıkça Ödümüz Kopuyor
Kayalar Parçalandıkça Ödümüz Kopuyor
Yabancı Turistlerin Taleplerini Dinledi
Yabancı Turistlerin Taleplerini Dinledi
Son Haberler
Vezirsuyu Tabiat Parkı Giriş Ücretlerine İndirim
Vezirsuyu Tabiat Parkı Giriş Ücretlerine İndirim
Bafra’da CHP'nin İmza Standına Saldırı
Bafra’da CHP'nin İmza Standına Saldırı
Canik'te Şehit Anneleri Unutulmadı
Canik'te Şehit Anneleri Unutulmadı
Samsun'da 17 İlçede Kültür Sanat Şöleni Başlıyor
Samsun'da 17 İlçede Kültür Sanat Şöleni Başlıyor
İlkadım'da Uygun Fiyatlı Konukevi
İlkadım'da Uygun Fiyatlı Konukevi
Samsunspor 70 Puanla Süper Lige Çıkamamıştı!
Samsunspor 70 Puanla Süper Lige Çıkamamıştı!

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.