Samsun’da bitki çeşitliliği, yabani yenilebilir otlar ve bu otlarla yapılan yöresel yemeklerin tanıtımının yapılması amacıyla 8. Yöresel Ot Yemekleri Festivali düzenleniyor. Festival, 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.Başvurular, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet adresi “otyemeklerifestivali.samsun.bel.tr” üzerinden 25 Mayıs Pazar gününe kadar alınmaya devam edecek.Festivalin ilk günü olan 29 Mayıs Çarşamba günü Bafra’nın Sürmeli Köyü’nde, “Yabani Otların Keşfi ve Tanıtımı, Otlu Gıda İkramı, Çocuklarla Doğada Resim Etkinliği, Doğal Ürünler Pazarı Gezisi, Doğada Bilim Şenliği ve Bilimsel Oyunlar Atölyesi" gibi birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirilecek.Gün boyunca çeşitli lokasyonlarda ot yemekleri tadım menüleri katılımcılarla buluşturulacak. Festivalin diğer günleri olan 30-31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde ise etkinlikler, Atakum’da Çobanlı İskelesi’nde devam edecek. Stantlarda yöresel ürünlerin satışı ve tadımı yapılacak. Ayrıca, alanında uzman isimlerin katılacağı söyleşiler, paneller, ot yemekleri yarışmaları ve çeşitli atölye çalışmaları düzenlenecek.
KÜLTÜR SANAT
Yayınlanma: 23 Mayıs 2025 - 20:01
Samsun'da Yöresel Ot Yemekleri Festivali 4 Gün Sürecek
Zengin mutfak kültürüyle Karadeniz’in gastronomi başkentlerinden biri haline gelen Samsun’da Yöresel Ot Yemekleri Festivali düzenlenecek. 4 gün sürecek festival, gastronomi turizmi meraklılarına dopdolu bir deneyim sunacak.
KÜLTÜR SANAT
23 Mayıs 2025 - 20:01