Samsun’da gastronomi turizmi meraklıları için dopdolu içeriğe sahip 8. Yöresel Ot Yemekleri Festivali, Bafra ilçesi Sürmeli Mahallesi’nde başladı.Doğada bulunan bin 800’ün üzerinde yenilebilir otun ve çeşitli ot yemeklerinin sergilendiği festivalin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Otlu gıdalardan yapılan yemek ve hamur işlerinin sergilendiği etkinlikte yöresel gıdalar satışa sunuldu.
Katılımcılar; tadım etkinliklerinden çocuklarla doğada resim etkinliğine, bilim ve oyun atölyelerinden doğal ürünler pazarına kadar birçok programla keyif ve lezzet dolu bir gün geçirdi.Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, festival ile Karadeniz'de yetişen otlardan yapılan yemeklerin tanıtımının amaçlandığını dile getirdi. Dilek Genç, yöresel olan yemeklerin öne çıkartılması gerektiğini kaydetti.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Fergan Karaer de öğrenci ve vatandaşlara yabani otların keşfi ve tanıtımı etkinliğine katıldı.
Ot Yemekleri Festivali’nin açılış programı, 30 Mayıs Cuma günü Atakum Çobanlı İskelesi’nde yapılacak. Festival kapsamında doğada olan vahşi otlardan yemekler yapılacak. Yemek, bitki çayı demleme yarışmaları olacak. Ünlü şefler canlı mutfakta ot yemekleri yapacak. Ayrıca müzik etkinlikleri, gençlere yönelik etkinlikler, ot yemekleri stantları olacak. Festival, 1 Haziran Pazar günü sona erecek.


