Samsun'da Yalova Gemisi Hurdaya Çıktı Kent Haberleri

Samsun'da Yalova Gemisi Hurdaya Çıktı

Hazır

Tahmini okuma süresi: 1 dakika

1998 yılında İstanbul'dan Samsun'a getirilen ve uzun yıllar restoran ve kafe olarak hizmet veren Yalova Gemisi, ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle MKE tarafından sökülerek götürüldü.

Yalova Gemisi, 1998 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Denizcilik İşletmesi'nden satın alınarak Samsun'a getirildi. Gemi dış görünümüne sadık kalınarak dönemin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Muzaffer Önder tarafından restoran ve kafe kullanımına uygun restore ettirildi.

Gemi ilk olarak Batıpark'ta özel bir alanda turizm işletmesi olarak hizmet vermeye başladı. Daha sonra Samsun Limanı'na taşındı. Yalova Gemisi, uzun süre ziyaretçilerini ağırlamaya devam etti.

SATILMAK ÜZERE İHALEYE ÇIKARILDI

Önceki dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yeni sahil yolunda bulunan Samsunport Limanı karşısında konuşlanan ve restorasyonu yapılan Yalova Gemisi'ni, lokanta/kafeterya olarak işletilmek üzere satışa çıkardı ancak teklif veren olmadı.

HURDAYA AYRILDI

Bu dönem ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle Yalova Gemisi'ni hurdaya ayrılması kararını verdi. Geçtiğimiz ay MKE tarafından Yalova Gemisi sökülerek parçalar halinde Samsun'dan götürüldü. 

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap