Samsun'da Kentsel Dönüşüm Masaya Yatırılıyor Kent Haberleri

Samsun'da Kentsel Dönüşüm Masaya Yatırılıyor

Hazır

Tahmini okuma süresi: 1 dakika

Kentsel dönüşümü sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılamakla değil, gelecek kuşaklara ?güvenli ve çağdaş yaşam alanları? bırakmak olarak gören Samsun Büyükşehir Belediyesi?nin büyük önem verdiği ?Kentsel Dönüşüm Sempozyumu? bugün gerçekleşecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Harita Kadastro Mühendisleri Odası Samsun Şubesi iş birliğinde ?Kentsel Dönüşüm Sempozyumu? düzenliyor.

27 Mayıs Salı (bugün) saat 09.00 ile 17.00 arasında Ömer Halisdemir Salonu?nda gerçekleştirilecek sempozyuma tüm vatandaşlar davet edildi.

UZMANLAR SUNUM YAPACAK

Sempozyumun özel oturumunda Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Eken, Ankara Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Keleş ile Konya Meram Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Özçelik kendi bölgelerinde uygulanan dönüşüm stratejilerini paylaşacak.

Üç ayrı oturumda ise alanında uzman isimler; riskli yapıların tespiti, yasal düzenlemeler, sosyal ve ekonomik etkiler ile tarihi yapıların korunarak dönüşümü gibi kritik başlıklarda kapsamlı sunumlar yapacak.

Sempozyum, kentsel dönüşümün sadece fiziksel mekanların yenilenmesi değil, aynı zamanda sosyal yapının da dönüştürülmesi gereken çok boyutlu bir süreç olduğunu ortaya koyacak.

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap