Samsun’da geleneksel ot yemeklerini geniş kitlelere tanıtmak, kültürel mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Ot Yemekleri Festivali düzenlendi. Bu yıl 8’ncisi gerçekleşen festival, gastronomi tutkunlarından tam not aldı.4 gün süren festivalin açılışı Bafra ilçesine bağlı Sürmeli Köyü’nde yapılırken, sonraki üç gün festival Atakum Çobanlı İskelesi’nde devam etti.
YÖRESEL LEZZETLERE TAM NOTFestival boyunca ziyaretçiler, yöresel tatların sergilendiği birbirinden renkli ve zengin stantlarda Karadeniz mutfağının özgün ve zengin ot yemeklerini tatma ve yakından tanıma fırsatı buldu. Ayrıca ot yemekleri yarışmaları, mutfak atölyeleri ve gastronomi alanında uzmanların katıldığı söyleşiler festival programının dikkat çeken etkinlikleri arasında yer aldı.
Gastronomi tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği festival, hem gözlere hem de damaklara hitap eden zengin içeriğiyle katılımcılardan tam not aldı. Etkinlik boyunca gerçekleşen sosyal ve kültürel paylaşımlar festivalin başarısını pekiştirdi.
8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali, 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Anadoludakiler, Samsun Turizmciler Derneği, Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği ve Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun iş birliğiyle gerçekleşti.




