• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KENT HABERLERİ
  3. Samsun'da Cumhuriyet Coşkusu! 1919 Metre Uzunluğundaki Türk Bayrağı Açıldı
KENT HABERLERİ
Yayınlanma: 28 Ekim 2025 - 18:48

Samsun'da Cumhuriyet Coşkusu! 1919 Metre Uzunluğundaki Türk Bayrağı Açıldı

Samsun'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı eşliğinde Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi. Vali Orhan Tavlı, ‘çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir ülke’ mesajı verdi.

KENT HABERLERİ
28 Ekim 2025 - 18:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun'da Cumhuriyet Coşkusu! 1919 Metre Uzunluğundaki Türk Bayrağı Açıldı
Cumhuriyetin 102’nci yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında; Samsun Valiliği öncülüğünde, 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı eşliğinde Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleşti.

Onur Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törende Samsun Valisi Orhan Tavlı, Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı.  

DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE

Vali Orhan Tavlı, Cumhuriyet'in ikinci asrında Türkiye Yüzyılı hedefiyle her alanda gelecek kuşaklara gurur duyacakları çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak için çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

Orhan Tavlı, "İstiklal Harbimizin ve Büyük Taarruz'un Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, meclisimizin kıymetli mensuplarını, gazi milletvekillerimizi, ordumuzun kahraman askerlerini, asırlardır istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna gözleri kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi, ‘İstiklal Madalyalı’ Samsun Mavnacılar Loncası'nın yiğit ve kahraman evlatlarını, Samsunlu Milli Mücadele kahramanlarımızı ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize sağlık, afiyet ve huzur dolu uzun ömürler diliyorum” dedi.

1919 METRELİK BAYRAKLA YÜRÜYÜŞ

Protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler, 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına geldiler. Burada kurulan sahnede söylenen marşlar ve gösterilerin ardından program sona erdi.  

Programa; CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Alâ, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkanın yanı sıra vatandaşlar katıldı. 

KAHRAMANLIK DESTANLARI CUMHURİYETLE TAÇLANDI

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Cumhuriyetin kuruluşunun 102’nci yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Bugün, aziz Türk milletinin İstiklal Harbi ve Büyük Taarruz Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde çok zor şartlarda ağır bedeller ödeyerek, ‘Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare’ şekli olarak 29 Ekim 1923’te ilan ettiği Cumhuriyetimizin 102’nci yılını büyük bir onur, gurur ve coşkuyla idrak ediyoruz" dedi.

Orhan Tavlı, Atatürk’ün ‘Ben Samsun’u ve Samsun halkını gördüğüm zaman, memlekete ve millete ait bütün düşünce ve kararlarımın yerine getirilebileceğine bir defa daha kuvvetle inanmıştım.’ sözlerini hatırlatarak, şöyle dedi; 

"19 Mayıs 1919’dan 30 Ağustos 1922’ye eşsiz kahramanlık destanları, 29 Ekim 1923’te “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi doğrultusunda ilan edilen ve bizlere miras olarak emanet edilen Cumhuriyetimiz, bizler için hem bir iftihar vesilesi hem de ilham kaynağı olmuştur. Köklü tarihimizden ve kadim değerlerimizden aldığımız ilhamla Cumhuriyetimizi yükseltmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz."

Vali Orhan Tavlı, "Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı vizyonuyla her alanda aziz milletimizin yüzyılı yapmak ve gelecek nesillerimize gurur duyacakları çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak için hep birlikte canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyet, Atatürk’ün de ifade ettiği üzere ‘ilelebet payidar’ kalacaktır" sözlerini kullandı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Her Alanda Azimle Çalışmak Zorundayız
Her Alanda Azimle Çalışmak Zorundayız
Gelecek Nesillere Mirası Taşıyacağız
Gelecek Nesillere Mirası Taşıyacağız
Cumhuriyet Yeniden Doğuşun Simgesidir
Cumhuriyet Yeniden Doğuşun Simgesidir
Samsun'da İsminin Verildiği Lisede ‘Atatürk’ Posteri Yok!
Samsun'da İsminin Verildiği Lisede ‘Atatürk’ Posteri Yok!
Son Haberler
Samsunspor Karadeniz Derbisinde Rizespor'la Puanları Paylaştı
Samsunspor Karadeniz Derbisinde Rizespor'la Puanları Paylaştı
SBB Konservatuvarı Unutulmaz Gece Yaşattı
SBB Konservatuvarı Unutulmaz Gece Yaşattı
Her Alanda Azimle Çalışmak Zorundayız
Her Alanda Azimle Çalışmak Zorundayız
Gelecek Nesillere Mirası Taşıyacağız
Gelecek Nesillere Mirası Taşıyacağız
Cumhuriyet Yeniden Doğuşun Simgesidir
Cumhuriyet Yeniden Doğuşun Simgesidir
SBB Konservatuvarı Unutulmaz Gece Yaşattı
SBB Konservatuvarı Unutulmaz Gece Yaşattı

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.