Tüm ülkede olduğu gibi Samsun'da da artan korona virüs vakaları son dönemde kamu kurumlarında sık sık görülmeye başlarken, 'artan vakalar' nedeniyle kentte denetimler üst düzeyde artırıldı.
Kentin yöneticileri "maske, sosyal mesafe ve hijyen" kurallarına dikkat çekerken, özellikle pozitif vaka olduğu için evinde karantinada olması gereken vatandaşlar da HES koduna takılıp tespit edilirken, idari para cezaları veriliyor ve yurtlara yerleştiriliyor.
SAMULAŞ VE SASKİ'DE VAKALAR ORTAYA ÇIKTI
Kentteki artan vakaların son dönemde kamu kurumlarında sıkça görülmesi "kurumlarda gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığını" sorgulatırken, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerinde, iştiraki olan SAMULAŞ ve SASKİ'de de çok sayıda "pozitif vakalar" olduğu gündeme gelmişti.
HUKUK BİRİMİ KAPATILDI
Bu iddialara bir yenisi daha eklendi ve büyükşehir belediyesindeki "hukuk birimi"nde görevli bir personelde pozitif vaka görülmesi nedeniyle birim geçici süreliğine kapatıldı. Birimde çalışan memur ve personellere filyasyon ekiplerince Kovid-19 testi uygulanırken, karantinaya alındıkları öne sürüldü.
BÜYÜKŞEHİR BAŞARILI
Özellikle SAMULAŞ'a ait tramvaylarda yaşanan "balık istifi" yolculuk sık sık gündeme gelirken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu haberlerin kasıtlı yapıldığına vurgu yapmış, "Bazı fotoğraflar yeni bazıları ise eski. Pandemi sürecinde Türkiye'de hemen hemen en başarılı olmuş bir belediye yönetiminin orada emek veren insanların emeklerine çok büyük halel getiriyorlar" demişti.
Başkan Demir, Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi dönemindeki başarısından söz ederken, belediye içindeki birimlerin ve iştiraklari SAMULAŞ ve SASKİ'de çalışan personellerde "pozitif vaka" görülmesi, hatta birimlerin kapatılması; "Başarı bunun neresinde" yorumlarına neden oluyor.
Kent Haberleri
Samsun Büyükşehir'in Hukuk Birimi Karantinada
Hazır
Tahmini okuma süresi: 2 dakika
Tüm ülkede olduğu gibi Samsun'da da artan korona virüs vakaları son dönemde kamu kurumlarında sık sık görülmeye başlarken, 'artan vakalar' nedeniyle kentte denetimler üst düzeyde artırıldı
Bu haberi nasıl buldunuz?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
"Senin Yaptığını Çorumlu Yapmaz" Sözü Bakın Nasıl Ortaya Çıkmış!
Samsun Özsüt İşletme Müdürü Esat Kasap Hekimlere Vatan Haini Dedi! Sosyal Medya Ayağa Kalktı
Samsun Batı Çevre Yolundan 10 Bin Araç Transit Geçecek
Samsun'da Tekel ve Meydan Otoparka Zam!
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerde İlkadım Belediyesi'ni Kim Kazanacak?
Kaymakam Kübra Baka Mutluluğa Evet Dedi
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Kent Haberleri
"Senin Yaptığını Çorumlu Yapmaz" Sözü Bakın Nasıl Ortaya Çıkmış!
04.08.2023
Asayiş
Araçtakiler Hüsame'nin Vurulacağını Biliyordu
30.03.2021
Siyaset
31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Atakum Belediyesi'ni Kim Kazanır?
13.10.2023
Ekonomi