• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde Tansiyon Yükseldi, İndir Elini Tartışması Yaşandı
SİYASET
Yayınlanma: 15 Şubat 2026 - 18:43

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde Tansiyon Yükseldi, İndir Elini Tartışması Yaşandı

SBB Meclisi’nde taşınmazların satışına ilişkin gündem maddesi görüşülürken, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk ile CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan arasında tansiyon yükseldi. Soğuk, “Seni konuşturmam” derken, Tekcan da “İndir elini" diye karşılık verdi.

SİYASET
15 Şubat 2026 - 18:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde Tansiyon Yükseldi, İndir Elini Tartışması Yaşandı
Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Meclisi’nin şubat ayı son oturumu, Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşti. Toplantıda komisyondan gelen gündem maddeleri görüşülürken, belediyenin taşınmazların satışına ilişkin gündem maddesinde Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk ile CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan arasında "Seni konuşturmam, indir elini" tartışması yaşandı.

TARTIŞMAYI BAŞLATAN
GÜNDEM MADDESİ

Meclis gündeminin 9'ncu maddesi; belediyeye ait bazı taşınmazlarla ilgili kentsel dönüşüm kapsamında Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile iş birliği yapılmasını, tüm protokol ve sözleşmelerin imzalanması, değiştirilmesi ve sürecin yürütülmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesini içeriyordu.

CHP’DEN ‘PARSEL PARSEL 
SATMAYA BAŞLADINIZ’ ÇIKIŞI

Komisyon raporunun meclis üyelerinin oyuna sunulduğu sırada söz alan CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, "Başkanım (Nihat Soğuk) bir görüşseydik. Usuldendir biliyorsunuz. Meclis Çalışma Yönetmeliği der ki; her madde hakkında ilgili grubun 20 dakikalık görüş bildirme zorunluluğu vardır" dedi.

Atila Tekcan, şöyle konuştu; "Parsel, parsel siz de satmaya başladınız. Kentsel dönüşüm kanunu nasıl çıktı bilmiyorum. Bu kadar aşırı yerin satılması da ayrı bir olay ki hep kupon yerler, kıymetli yerler hani bir dağda bayırda bir yer üretiriz anlarım. En kolay yerleri satıyorsunuz. Eğer tarlamız varsa köylüye satalım. Sonuna kadar destekliyorum ama denize sıfır arsaların satılması sizden sonra gelecek herhangi bir yönetimin önünü tıkamaktır. 15 sene sonra buraya gelecek belediye başkanı, belediye meclis üyelerini düşünün. Satacak ne bulacaklar?" 

CHP'li Tekcan, "Aslında bizden değil. Çocuklarımızdan izin almanız lazım. Onların geleceğini satıyoruz şu anda. Satılan yerlere kesinlikle karşı çıkıyorum" diye kaydetti.

ATAKUM'DAKİ SATIŞLARA KARŞI ÇIKTI MI?

AK Parti Grup Başkanvekili Recep Kemal Certel ise, "Atilla bey, her bu satışlarla ilgili konu geldiğinde aynı çerçevede bir konuşma yapıyor. Belediyelerin imkanları çerçevesinde zaman zaman satışlar gerçekleşir. Bu arsa satışı olabilir, gayrimenkul satışı olabilir. Bunlar bütün belediyelerimizin yapmış olduğu satış faaliyetleri uygulamalar içerisindedir. Şimdi tutarlılık şunu gerektirir. Daha yeni bu hafta Atakum Belediyesi'nde 17 taşınmaz, 320 milyon TL bedelli satışa çıkartıldı. Atilla bey orada buna ret verdiyse burada tutarlı davranıyordur. Eğer orada karşı çıkmayıp kabul ettiyse burada tutarsız davranıyordur. Atilla bey herhalde tutarlı davranmıştır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

MECLİSTE SOĞUK RÜZGARLAR ESTİ

AK Partili Certel'e 'cevap vermek' isteyen CHP'li Atila Tekcan ile Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk arasında tartışma başladı. Tekcan, kendisine söz vermeyen Soğuk'a, "Benim yerime savunma yapacaksınız buyurun?" derken, Nihat Soğuk, "Atila bey orada işine geldiyse evet demiştir, burada işine gelmediği için hayır demiştir" ifadelerini kullandı.

‘SENİ KONUŞTURMAM’ SÖZÜNE
‘ELİNİ İNDİR’ DİYE CEVAP VERDİ

O sırada karşılıklı polemikler yaşanırken, Nihat Soğuk, "Seni konuşturmam" dedi. Atila Tekcan, "O elinizi indirin başkanım, olmaz" diye karşılık verince tartışma başladı.

Meclis Başkanvekili Soğuk, "Meclisi ben yönetiyorum, sen değil. Sen evet dersin, hayır dersin. O senin bileceğin iş. İstediğin yönde oyunu kullanabilirsin. Ama benim meclisi yönetme anlayışıma senin ipotek koymak gibi bir hakkın olmaması gerekir" dedi.
CHP'li Atila Tekcan da, "Hayır benim söz hakkım var. Kimse bunu engelleyemez. Siz de benim sorma hakkıma engel koyamazsınız” sözlerini kullandı.

ATAKUM’DA YER Mİ BIRAKTINIZ!

Daha sonra AK Partili Kemal Certel'e cevap veren Atila Tekcan, "Orada evet burada hayır öyle bir şey yok. Öyle zaten bir şey bırakmadınız Atakum'da. Hepsini daha önceki AK Partili belediyeler satmıştı" dedi.

Kemal Certel de; "Ben 2009'da meclise girdiğim zaman da Atakum'da, ‘bir karış yer kalmamış satılacak’ demişti o gün CHP'li belediye başkanı. 2019'da yine CHP'li belediye başkanı ‘bir masa kadar yer kalmadı’ demişti. Sanki çok garip, yanlış bir şey yapıyormuş gibi anlatmaya gerek yok. 'Buranın satılmasını doğru bulmuyoruz' diyebilir ama 'parsel parsel satıyorsunuz' demek doğru ifadeler değil" sözlerini kullandı. Yaşanan tartışmaların ardından ilgili gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
 Özdağ'dan Köse'ye faşizm yanıtı
Özdağ'dan Köse'ye faşizm yanıtı
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan: Çevre Katliamını urdurun
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan: Çevre Katliamını urdurun
Yerli Ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu'dan Açıklama
Yerli Ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu'dan Açıklama
 CHP Millitvekili Murat Çan: Yarım Asırlık Çile Bitsin
CHP Millitvekili Murat Çan: Yarım Asırlık Çile Bitsin
Son Haberler
 Özdağ'dan Köse'ye faşizm yanıtı
Özdağ'dan Köse'ye faşizm yanıtı
Thomas Reis'e O Kulüpten Teklif Gitti, Yanıt Gecikmedi
Thomas Reis'e O Kulüpten Teklif Gitti, Yanıt Gecikmedi
Samsunspor'un Yeni Hocası Thorsten Fink Samsun'a Geldi
Samsunspor'un Yeni Hocası Thorsten Fink Samsun'a Geldi
OMÜ'de Stratejik Zirve: Yeni Hastane ve Kariyer Fuarı Masaya Yatırıldı
OMÜ'de Stratejik Zirve: Yeni Hastane ve Kariyer Fuarı Masaya Yatırıldı
Samsunspor'dan Reis'e Veda: Teşekkürler Thomas Reis…
Samsunspor'dan Reis'e Veda: Teşekkürler Thomas Reis…
Özdağ'dan Köse'ye faşizm yanıtı
Özdağ'dan Köse'ye faşizm yanıtı

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.