İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "180 Günde Neler Yaptık?" konulu hizmet, proje ve çalışmaların anlatıldığı toplantı düzenledi.Kurnaz, 850 milyon TL borçla devraldıkları belediyeyi ek bir borca sokmadan 250 milyon TL borç ödediklerinin altını çizdi. Kurnaz, belediyenin sırtında yük olan ve aylık gecikme faizi 10 milyon TL'yi geçen SGK borçlarını kapatmak için ise 'arsa takası' teklif ettiklerini açıkladı.
Başkan İhsan Kurnaz, "Yaklaşık 100 milyon TL'lik çek borcumuzu ödedik. Daha önce kullanılan 49 milyon TL kredi borcu, yaklaşık 22 milyon TL SGK borcu, 17 milyon TL vergi dairesine borç ödedik. Total olarak yaklaşık 250 milyon TL'ye yakın mevcut borcumuzdan azalttık. Belediyeyi 850 milyon TL borçla devralmıştık" dedi.Kurnaz, "20 milyon TL de asfalt için Meclis'ten kredi geçirmiştik ama kullanmadık. Kendi imkanımızla yapıyoruz. 200 milyon TL de araçlar için almıştık. Kredi kullandık ama kredinin tek lirası araçların dışına gitmedi. 115 milyon TL civarında araçların parasını bankaya, Devlet Malzeme Ofisi'ne (DMO) yatırdık. Kalan parayı da eksik ihtiyaçlar olacak diye kullanmadık, duruyor" diye kaydetti.
SGK'YA BORCA KARŞILIK ARSA VERECEĞİZ"Hedefim, Allah nasip ederse 6 ay içerisinde borçsuz belediye" diyen İhsan Kurnaz, şöyle konuştu; "Vergi dairesine borcu hallettik. En büyük borcumuz SGK'ya yaklaşık 358 milyon TL. Her ay da 7-8 milyon TL faiz geliyor. 100 milyon TL'si yapılandırılmış ve ödüyoruz. Her ay 2,3 milyon TL'yi 2027'ye kadar ödeyeceğiz. Kalan borcu 250 milyon TL civarında tasfiye için çalışacağız. Bu borcu ödemezsek yıllık 130 milyon TL gecikme zammı gelecek. Bundan kurtulmak için kullanmadığımız arsalarımız var. Bunları takas yoluyla SGK'ya verelim, kurtulalım istedik. Meclisten geçirip, kuruma gönderdik. Şu anda kurum bunlarla ilgili çalışmayı yapıyor, yakın zamanda SGK borcunu da sıfırlayacağız. Aylık sigorta primimiz 10 milyon TL. O kadar gecikme zammı yiyoruz şu anda. Piyasa olan 40 küsur milyon TL civarındaki borcu da kısa sürede kapatacağız" diye konuştu.
OT BİÇME İŞİNİ İHALE ETMİŞLERİlkadım Belediyesi'nde 1150 personelin olduğuna dikkat çeken ve işçilerin kalifiye olmamasından yakınan Başkan İhsan Kurnaz, şöyle konuştu; "264 bin m2 ot biçmişiz. Bunu neden söylüyorum. Ot biçme işini bile bugüne kadar ihale ile yapmışız. Milyonlarca m2 ot biçmişiz diye faturalar kesilmiş ve bu paralar ödenmiş. Milyonlarca TL. Biz kendimiz yaptık. Belki biraz zorlandık, niye? Personel o kadar vasıfsız ve plansız alınmış ki temizliğe gönderecek adam bulmakta zorlandık. Ot biçecek adam bulamadık. Ot makinesini kullanacak adam bulamadık. Bin 150 işçide kamyon şoförü yok."İSTİFASINI İSTEDİK, TAZMİNATINI İSTEDİİhsan Kurnaz, "Söz verdik kimsenin ekmeği ile oynamayacağız diye. Tek şart çalışmak kaydıyla dedik. Memurlarla, sözleşmelerle birlikte yaklaşık 1350 personel var. 30'a yakın bankamatikçiye tabir edilen personeli çıkardık. 'Allah'tan korkar, kuldan utanır' diye çağırdık, istifasını istedik. 5 yıl maaş almış üstüne tazminatını istiyor. 400 saha personeli içinde zar zor 60 kişi temizlik yapabilecek adam bulduk. Bunun gibi daha çok hikayemiz oldu" diye konuştu.
SAHADAKİ PERSONELE HAKKINI VERECEĞİZİhsan Kurnaz, "Göreve geldiğimde mali tabloyu incelediğimde ‘eyvah' demiştim. Bugüne kadar maaşlarımızı ayın 14'ü gece 00.00'da hesaplara yatırdık. Buradan da müjde vermek isterim. Masa başında çalışanla sahada alın teri döken personeller arasında maaş farkı olacak. Sokakta temizlik yapan, çöp kamyonu arkasında çalışan personele hakkını fazlasıyla vereceğiz" sözlerini ekledi.
TEMİZLİK İÇİN ÖDENEN PARA DUDAK UÇUKLATTIİlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, temizlik hizmeti için aylık 8,5 milyon TL ödeme yapıldığına dikkat çekti. Kurnaz, "Araçları kendimiz aldık, toplam maliyeti 140 milyon TL. Sisteme kalsak 1 milyar TL civarında kira ödeyecektik" dedi.İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Bu kadar işçi yoğunluğuna sahip belediye her işi ihale edemez. En önemli dönüşümü temizlikte yaptık. Temizlik araçlarımızın tamamı hizmet alımı şeklinde yapılıyordu ve büyük paralar ödeniyordu. 2 yıl önce yapılan ihale 2 milyon TL ile başlamış, son kesilen fatura 8,5 milyon TL. TEFE-TÜFE farkları, amortisman farkları yansıtılarak ödenmiş" dedi.16 AYDA AMORTİ EDECEĞİZİller Bankası üzerinden kredi temin ettiklerini ve 33 adet araç aldıklarını kaydeden İhsan Kurnaz, şöyle konuştu; "Araçlarımızın bazıları geldi, 15 Aralık itibariyle tüm araçlar elimizde olacak. Temizlikte kullanılacak araçların tamamını 95 milyon TL'ye aldık. Finansman maliyeti ile yaklaşık 135 milyon TL'ye mal oldu. Bugün ödediğimiz fatura ile bunu 16 ayda amorti edeceğiz. 140 milyona mal ettiğimiz sisteme yaklaşık 1 milyar TL civarında kira ödeyecektik."İhsan Kurnaz, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde daha önceden ihaleyle yapılan işleri kendi imkanları ile yaparak 6 ayda 29,2 milyon TL tasarruf sağladıklarını kaydetti.
KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İNŞAAT ŞİRKETİ KURACAĞIZİlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kentsel dönüşüm bekleyen 5 mahalle ilgili açıklamada bulundu. Kurnaz, "SBB inşaat şirketi kurdu, biz de kuracağız" dedi.Başkan İhsan Kurnaz, "Kentsel dönüşümde 2 ana problemimiz var. Birincisi riskli alan ilan edilen alanlar. İkincisi ise riskli alan ilan edilmeyip ama kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan mahalleler. Riskli alan ilan edilenler Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy Mahalleleri. Bakanlık onaylamış, projeleri imzalanmış. Bunlarla ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi bir çalışma yapıyor, biz de yardımcı oluyoruz" dedi.DOĞALGAZ OLMAYAN MAHALLELER VARKurnaz, "Bizim için daha önemli 2 mahalle var. Hastanebaşı ve Kökçüoğlu. Çoğunda doğalgaz yok. İlk hedefimiz doğalgazı vermek, formül arıyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi inşaat şirketi kurdu. Biz de kuracağız. Emlak Konut, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallesi'nde problemleri çözmeye gayret ediyoruz. Yakın bir zamanda bir rota çizip başlamış olacağız" açıklamasında bulundu.
BANKAMATİKÇİLER BELEDİYEYE GELDİ!İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, belediyedeki 1150 personelin, işçinin kalifiye eleman olmamasından yakındı. Sahada çalışacak işçi bulamadıklarını kaydeden İhsan Kurnaz, "Ot biçecek eleman bulamadık. Personel o kadar vasıfsız ve plansız alınmış ki; bin 150 işçide kamyon şoförü yok. 30'a yakın bankamatikçiye tabir edilen personeli çıkardık. 'Allah'tan korkar, kuldan utanır' diye çağırdık, istifasını istedik. 5 yıl maaş almış üstüne tazminatını istiyor. 400 saha personeli içinde zar zor 60 kişi temizlik yapabilecek adam bulduk. Belediye içinde 5 yıldır görünmeyen adamlar bir anda belediyede dolaşmaya başladı. Çalışanlarımız diyor ki; 'biz bu arkadaşı 5 yıldır ilk defa gördük" diye konuştu.Toplantıdan notlar;* 50 milyon ton çöp kaldırıldı
* 884 bin 608 adet ekmek kuponu
* 5 bin 657 aileye alışveriş kartı (toplam 4 milyon TL)
* 83 aileye günlük sıcak yemek
* 28 aileye eşya yardımı
* 10,3 milyon TL nakdi yardım







* 884 bin 608 adet ekmek kuponu
* 5 bin 657 aileye alışveriş kartı (toplam 4 milyon TL)
* 83 aileye günlük sıcak yemek
* 28 aileye eşya yardımı
* 10,3 milyon TL nakdi yardım