İlkadım Belediyesi Kreş Müdürlüğü, 7 mahallede hizmet veren mahalle kreşleriyle çalışan annelerin en fazla ihtiyaç duyduğu kreş sorununa Kadıköy Mahallesi’nde çözüme kavuşturuyor.2022 yılında Çatalarmut, Zeytinlik ve İlyasköy mahallelerinde kreş hizmete açan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, çocukların daha mutlu ve kendine güvenen bireyler olarak yetişeceği Kadıköy, Karasamsun, Cedit ve Ataköy Mahalle kreşiyle İlkadım'da mahalle kreşlerinin sayısı 72ye çıkıyor.
Aktif olarak faaliyetlerine devam eden 6 kreşe ek olarak dar gelirli ve çalışan ailelerin yoğunlukta olduğu Kadıköy, Anadolu, Saitbey, Reşadiye mahallerine hizmet verecek olan Kadıköy Kreş ve Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor. Mahalle sakinleri tarafından ilgi gören kreş açılış öncesinden ön kayıtlarına devam ediyor.
Kreşlerin çocukların gelişiminde önemli rol oynadığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Mahalle kreşlerimiz 3-6 yaş arası çocuklarımızı kapsıyor. Her biri 350 metrekare alan olan mahalle kreşlerimiz bodrum katı dahil toplam 2 katlı ve 2 derslikli alana sahip. Tüm mahalle kreşlerimizde çocuklara tam donanımlı, güvenli ve ayrıcalıklı bir ortam sunuyoruz. Çocukların rahat ve güvenli bir biçimde oynayabileceği bahçe oyun alanlarıyla da göz dolduruyor. Uzman eğitmenlerimiz eşliğinde minik yavrularımıza geniş ve ferah bir ortam sağlamaya özen gösterdik. Buradaki muradımız çocuklarımızın eğitim hayatlarına ışık tutmayı, ailelerin ise iş hayatından geri kalmamalarını sağlamayı hedefliyoruz. Tümİlkadımlı ebeveynleri kreşimize davet ediyorum" diye konuştu.



