• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KENT HABERLERİ
  3. Kadastro Mağduru Köylüye İmza Yok Mu?
KENT HABERLERİ
Yayınlanma: 20 Ağustos 2025 - 20:39

Kadastro Mağduru Köylüye İmza Yok Mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir imzasıyla ormanlık arazinin Terme OSB’nin içine dahil edildiğini belirten CHP Milletvekili Murat Çan, “Orman sınırı bir imzayla değiştirilebiliyor; kadastro mağduru köylülere neden yıllardır zulmediyorsunuz?” diye sordu.

KENT HABERLERİ
20 Ağustos 2025 - 20:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kadastro Mağduru Köylüye İmza Yok Mu?
CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Terme’de Sakarlı ve Evci mahallesi sınırları içinde kalan toplam 1200 dönümlük alanın, Cumhurbaşkanı kararıyla Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması amacıyla orman sınırları dışına çıkarılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Köylünün yıllardır yaşadığı evi için orman kadastrosu içinde kaldığı gerekçesiyle akıl almaz idari para cezaları kesildiğine, birçok köylünün dava dosyalarıyla boğuşmak zorunda bırakıldığına işaret eden CHP’li Murat Çan “Orman sınırı, madem bir gecede değiştirilebiliyor; kadastro mağduru köylülere neden yıllardır zulmediliyor?” dedi.

BİR İMZAYA ÇÖZÜLÜYOR

Murat Çan, şöyle konuştu; “İlkadım’ın kırsal mahallelerinden başlayarak Samsun’un birçok köyünde vatandaşlarımız, orman vasfı bulunmayan ama kadastroda “orman” yazan topraklarda yaşamaktadır. On yıllar önce evini yapan, ahırını diken, tarlasını işleyen köylülerimize yıllardır devlet eliyle ceza kesilmekte, davalar açılmakta, adeta kendi toprağında işgalci muamelesi yapılmaktadır. Ama iş sermayeye, ranta, büyük projelere gelince ne oluyor? Bir gecede imza atılıyor; on binlerce köylünün yıllardır beklediği çözüm tek kalemde OSB’ye sağlanıyor.”

BU NASIL ADALET?

“Köylüye gelince ‘kanun var’ diyenler, büyük sermayeye gelince kanunu da ormanı da doğayı da bir kenara bırakıyor” diyen CHP’li Çan, “Vatandaşın samanlık yaptığı yer ‘orman’ sayılırken; 1200 dönüm alan bir imzayla orman dışına çıkarılıyor. İşte çifte standart, işte köylünün çektiği çilenin asıl sebebi!” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ MURAT ÇAN 4 SORU SORDU!

1. Madem tek bir kararla orman sınırları değiştirilebiliyor, neden köylünün mağduriyeti için yıllardır kılınızı kıpırdatmadınız?


2. Madem kamu yararı için işlem yapıyorsunuz, neden köylünün evi, ahırı, tarlası kamu yararı sayılmıyor?


3. Madem adaletten bahsediyorsunuz, bu köylünün çilesini görmezden gelmek hangi adalet anlayışına sığıyor?


4. İktidar, köylümüzün gözünün içine baka baka, yıllardır mağduriyetini çözmediği gibi, onları mahkeme kapılarında, icra dosyalarında, cezalar altında ezdirmektedir.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hafriyatlar Eski Maden Ocaklarını Dolduracak
Hafriyatlar Eski Maden Ocaklarını Dolduracak
Çocuklar Müjde Balonya 30 Ağustos’ta Açılıyor!
Çocuklar Müjde Balonya 30 Ağustos’ta Açılıyor!
Samsun'da Kentsel Dönüşümü SAMKENT Yönetecek
Samsun'da Kentsel Dönüşümü SAMKENT Yönetecek
Ayvacık'a Havuz Talebi
Ayvacık'a Havuz Talebi
Son Haberler
Samsunspor, 27 Yıl Aradan Sonra İlk Kez Avrupa Arenasında Boy Gösterdi
Samsunspor, 27 Yıl Aradan Sonra İlk Kez Avrupa Arenasında Boy Gösterdi
Haydi Güle Oynaya Camiye Gel Ödül Töreni Coşku Seline Dönüştü
Haydi Güle Oynaya Camiye Gel Ödül Töreni Coşku Seline Dönüştü
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Süreci Takip Ediyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Süreci Takip Ediyor
O Grubu Kim Ne Amaçla Getirdi!
O Grubu Kim Ne Amaçla Getirdi!
Suç Örgütü Üyeleri Rusya’dan Getirildi
Suç Örgütü Üyeleri Rusya’dan Getirildi
Samsun'da Kentsel Dönüşümü SAMKENT Yönetecek
Samsun'da Kentsel Dönüşümü SAMKENT Yönetecek

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.