• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. İYİ Partili Erhan Usta: Samsun Hep Kaybediyor
SİYASET
Yayınlanma: 31 Ocak 2022 - 12:31

İYİ Partili Erhan Usta: Samsun Hep Kaybediyor

Samsun Hedef Halk Gazetesi'ni beraberindeki İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ile birlikte ziyaret eden İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Genel Yayın Yönetmeni Aziz

SİYASET
31 Ocak 2022 - 12:31
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
İYİ Partili Erhan Usta: Samsun Hep Kaybediyor
Samsun Hedef Halk Gazetesi'ni beraberindeki İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ile birlikte ziyaret eden İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Genel Yayın Yönetmeni Aziz Yener Cabbar ve köşe yazarı Mehmet Aksoy'a gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Usta, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Samsun için bir şanssızlık dönemi olduğunu ifade etti. Demir ile Samsun'un her alanda daralma yaşadığını öne süren Usta, kentin değerlerini bilmeyen ve sürekli değerleriyle oynayan bir başkan profili izlediklerini söyledi.



Erhan Usta, Samsun ve Türkiye genelinde yaşanan gündemlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Samsun'un talihsiz bir dönem yaşadığının altını çizen İYİ Parti Grup Başkanvekili Usta, SBB Başkanı Mustafa Demir'in, kerntte iyi olan ne varsa, tam tersi bir çalışma içinde olduğunu gözlemlediğini belirtti.

Usta, "Ticaretin önünü açması gerekir ama Gülsan'ı yıkacağım diyor. Bu şartlarda esnaf nasıl yeni yerden mülk alabilecek? Şehrin içinde ticaret alanlarında sürekli bir yıkım hali var. Anladık bir rant oluşturuyor ama o ranttan millet yararlanamıyor" dedi. Usta, Başkan Demir'in 2. Millet Bahçesi projesinin de gereksiz olduğunu söyleyerek, 'Ne yapmaya çalıştığını anlamak zor ama kentin genleriyle, değerleriyle ve spor tesisleriyle oynayacak girişimlerde bulunması çok yanlış, izin verilmemeli' yorumunu yaptı.



DEMİR'İN RANTSAL İŞLERİ SAMSUNLU'YA KAZANDIRMIYOR
İYİ Partili Usta, Samsun'un kişi başı milli gelirde 2015 yılında Türkiye sıralamasında 38'nci sırada olduğunu, 2019'da 48'nci sıralara gerilediğini, şimdi ise çok çok gerilere geldiğini öne sürerek şöyle devam etti; "Sürekli Samsun'da Başkan Demir ve icraatları kaynaklı bir gerilim var. Yaptığı işlere karşı bir tepki var. Çünkü kentin değerleriyle oynayan bir yapısı var. Ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil. Ticareti gözardı ediyor. Oysa Samsun'da ticaretin önünü açması gerekiyor. Yaptığı rantsal işler halka yaramazsa ne işe yarar? Onun işi yatırım çekmek olmalı ama görüyorsunuz olanı yıkmakla meşgul. Tenis Tesisleri'ni yani yapılmış yatırımdan ne istiyorsun? Samsunspor'a bir katkısı yok, ama tesislerine göz dikmiş. Kimse kafasındaki planı bilmiyor. İş, aş, istihdam için uğraşsa halk da destek verir. Ama onun yaptığı 'Samsun'a yaradı' denilen ne var? Koca 2,5 yıl geçti. Kazanımı bırakın Samsun'un değerleri her geçen gün kaybediyor."



ZAMLAR BİRBİRİNİ KÖRÜKLER GERİ GELMESİNİ BEKLEMEYİN
Türkiye gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İYİ Partili Erhan Usta, "Zamların kimse geri geleceğini beklemesin. Özellikle enerji zamları, diğer kalemlerdeki zamları körükler, tutamazlar. Elektrik faturalarını görüyorsunuz, şimdi gelen tepkiler sonrası 150 kw biraz yukarı çekecekler yüzde 130'luk zam uygulaması için. Ama çare değil. Önümüzdeki aylar ve yıllar çok daha zor olacak. Akaryakıt zammı durmuyor her şey etkilenecek. Biz olacakları, açık açık geçtiğimiz Ekim ayında söyledik. Gıda ve üretimdeki zamlı artışlar dar gelirliyi etkilemeyi sürdürecek. 6 yılda 6 TÜİK Başkanı'nın değiştiği bir dönemdeyiz. Gerçek enflasyon yüzde 82, TÜİK'in açıkladığı 36,6 değil. Sanayideki doğalgaz kesintileri nedeniyle ihracat pazarında sanayicimiz pazar kaybediyor. Tarımcı ekmiyor. İlaçta, tarım ürünlerinde ve diğer tıbbi malzemelerde böyle giderse tedarik açısından sıkıntılar olacak, bunlar kaçınılmaz' diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
İsrail'in Asıl Hedefi İslam Dünyasıdır!
İsrail'in Asıl Hedefi İslam Dünyasıdır!
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'dan İsrail’e Sert Tepki
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz'dan İsrail’e Sert Tepki
MHP'den Birlik Beraberlik Mesajı
MHP'den Birlik Beraberlik Mesajı
Havza’da Cumhur İttifakı Buluşması
Havza’da Cumhur İttifakı Buluşması
Son Haberler
Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan İsmail Yüksek kararı!
Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan İsmail Yüksek kararı!
Fenerbahçe'nin 3 Temmuz Davası Uyuşmazlık Mahkemesi'ne Gidiyor: 1.8 Milyar TL'lik Tazminat Talebine Görevsizlik Kararı!
Fenerbahçe'nin 3 Temmuz Davası Uyuşmazlık Mahkemesi'ne Gidiyor: 1.8...
Galatasaray'dan Muhteşem Şov: Galata Kulesi'nde Şampiyonlar Ligi Rüzgarı ve Gizemli Sané Sürprizi!
Galatasaray'dan Muhteşem Şov: Galata Kulesi'nde Şampiyonlar Ligi Rüzgarı...
Beşiktaş Pes Etmedi, Seri Nefes Kesen 5. Maça Uzadı! Anadolu Efes Deplasmanda Mağlup!
Beşiktaş Pes Etmedi, Seri Nefes Kesen 5. Maça Uzadı! Anadolu Efes...
Galatasaray'a Kaleci Transferinde Şok Gelişme: Dünyaca Ünlü Yıldız Alisson Becker Teklifi Reddetti!
Galatasaray'a Kaleci Transferinde Şok Gelişme: Dünyaca Ünlü Yıldız...
İlkadım Kick Bokscuları Ordu Şampiyonası’ndan 14 Madalya İle Döndü
İlkadım Kick Bokscuları Ordu Şampiyonası’ndan 14 Madalya İle Döndü

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.