İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet iddiası ile tutuklanan daire başkanı ile ilgili AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu'nun yaptığı açıklamaların Samsun halkını rahatlatmadığını savundu.
Başkan Aksoy, AK Parti'li Aksu'nun tutuklanan daire başkanı olayına yönelik yaptığı açıklamanın ön alma açıklaması olduğunu belirterek, "İYİ Parti İl Başkanlığı olarak tutuklanan daire başkanı olayı ile ilgili yaptığımız açıklamada gündeme getirdiğimiz sorulara cevap verilmemiştir. Bizim bu sorularımıza belediye başkanı Mustafa Demir'in cevap vermesi lazım ama ortada öyle bir şey yok. AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu'nun konuya ilişkin açıklaması Samsun halkını rahatlatacak bir açıklama değildir" dedi.
AK Parti'li Başkan Ersan Aksu'nun konuya ilişkin olarak, "Bir il başkanı, bir belediye başkanı ne zaman hangi konuda açıklama yapacağını kendisi takdir eder." sözlerini de eleştiren İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, şunları dile getirdi; "Tutuklanan daire başkanı ile ilgili olarak sormuş olduğumuz sorulara cevap verilmesi gerekiyor. Bu soruların muhatabı Ersan Aksu değil, Mustafa Demir'dir. Seçilmiş kişilerin Samsun halkına karşı açıklama yapma sorumlulukları vardır. Seçilmişlerin biz istersek açıklama yaparız gibi bir keyfiyet takdiri olamaz. Ersan Aksu, Samsun halkını rahatlatmayan açıklamaları ile Mustafa Demir'e avukatlık yapmaya çalıştı. Biz İYİ Parti olarak sormuş olduğumuz soruların arkasındayız ve bu sorularında cevap bulmasını istiyoruz."
İYİ Partili Aksoy: Avukatlık Yapmaya Çalıştı
Giriş: 10.01.2021 22:30
Güncelleme: 09.09.2026 23:50
Okuma süresi: 2 dakika
İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet iddiası ile tutuklanan daire başkanı ile ilgili AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu'nun yaptığı açıklamaların Samsun halkını
Bu haberi nasıl buldunuz?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin A Takımı Ayrılığa Hazırlanıyor!
CHP Terme Belediye Başkan Adayı İbrahim Yavuz: Terme Halkının Oylarına Talibim
Samsunspor’da Guarino şaşkınlığı! Milli takımda denilmişti, Nuri Asan'da çıktı
Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz: Binlerce eğitim emekçisi mağdur!
İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan öğretmenler için il/ilçe emri çağrısı