• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. YEREL YÖNETİMLER
  3. İşitme Engelliler İçin Şeffaf Maske
YEREL YÖNETİMLER
Yayınlanma: 10 Nisan 2020 - 20:16

İşitme Engelliler İçin Şeffaf Maske

Koronavirüs salgını ile mücadele sürecini sahadaki çok sayıda ekibiyle sürdüren Atakum Belediyesi, ilçedeki dezavantajlı bireylerin yaşadığı sorunlara hızlı çözümler üretiyor

YEREL YÖNETİMLER
10 Nisan 2020 - 20:16
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
İşitme Engelliler İçin Şeffaf Maske
Koronavirüs salgını ile mücadele sürecini sahadaki çok sayıda ekibiyle sürdüren Atakum Belediyesi, ilçedeki dezavantajlı bireylerin yaşadığı sorunlara hızlı çözümler üretiyor.

Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin tüm Samsunlulara yaptığı dayanışma çağrısının ardından harekete geçerek yıkanıp yeniden kullanılabilen maskeler üretmeye başlayan Atakum Belediyesi kültür evleri emekçileri, salgın döneminde standart maskeleri kullanırken iletişim kurmakta zorluk çeken işitme engelli yurttaşların sorununa çare buldu.

DUDAK OKUMAYA ENGEL OLMUYOR
Türk işaret dili ile iletişim kurarken gözleri ile jest, mimik takip eden ve dudak okuyan işitme engelli yurttaşlar, salgın sürecinde maske kullanımı zorunlu hale gelince kendi aralarında anlaşmakta güçlük çekmeye başladı. Ağzın tamamını kapatan maskeler, işitme engellilerin dudak okuyabilmesini engelledi. Sorunu çözebilmek için harekete geçen Atakum Belediyesi çalışanları, ağız bölümünde şeffaf plastik malzeme kullanılan maskeler üretmeye başladı. İmalatı tamamlanan ve ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan şeffaf maskeler, işitme engellilerin sorununu çözdü. Özel üretim maskeleri kullanarak iletişim kuran yurttaşlar, hem sağlıklarını koruyor hem de dudak okuma, jest ve mimik takip etme sıkıntısı yaşamıyor.



TÜRKİYE’DE İLK KEZ ÜRETİLDİ
Atakum Belediyesi kültür evlerine bağlı çalışanların gösterdikleri dayanışma ile Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Çalışma arkadaşlarımız, salgın döneminde dezavantajlı bireyleri unutmadı. Türkiye’de ilk kez işitme engellilerin kullanımına uygun şekilde şeffaf maskeler üretmeye başladılar. Türk işaret dili ile iletişim kurulurken jest ve mimikler büyük öneme sahip. Standart maskeler yüzün ağız kısmını tamamen kapattığı için işitme engelli yurttaşlarımızın rahat iletişim kuramadığını öğrendik. Bunun üzerine çalışma arkadaşlarımız kısa sürede bir proje geliştirip orta bölümünde şeffaf malzeme kullanılan bir model geliştirdi. Atakum Belediyesi, bu maskeleri üretip Samsun’daki işitme engelli komşularımıza ulaştırıyor” diye konuştu.



YAŞAMLARINA DOKUNABİLDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ
Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Moda Tasarımı ve Konfeksiyon Eğitmeni Zeynep Üren, “İşitme engelli yurttaşlarımız için özel maskeler üretiyoruz. Ağız kısmını şeffaf bir malzeme kullanarak ürettik. Umarız onlar için faydalı olur. Engelli yurttaşlarımızın hayatına dokunabildiğimiz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. Atakum Belediyesi İşaret Dili Tercümanı Tugay Kurtgözlü ise, “Salgın döneminde işitme engellilerin sağlıklarını korurken rahatça kullanabileceği, ağız kısmı şeffaf bir maske ihtiyacı doğdu. Atakum Belediyesi’nin imalatını tamamladığı maskeler, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Kendi aralarında etkileşim sağlarken bu özel maskeleri kullanabilecekler” dedi.

İlginizi Çekebilir
Alın Teri Kutsaldır Hakkını Vermeliyiz
Alın Teri Kutsaldır Hakkını Vermeliyiz
Atakumlu İşçiye 1 Maaş Can Suyu
Atakumlu İşçiye 1 Maaş Can Suyu
Makam Sevdası Değil Hizmet İçin Buradayız
Makam Sevdası Değil Hizmet İçin Buradayız
İlkadım Belediyesi'nin Fahri Denetçileri Sizsiniz!
İlkadım Belediyesi'nin Fahri Denetçileri Sizsiniz!
Son Haberler
Eğer O Yapı Kaçaksa Savcılık Ortaya Çıkarır
Eğer O Yapı Kaçaksa Savcılık Ortaya Çıkarır
Bandırma Vapuru’nun İzinde Rota Samsun
Bandırma Vapuru’nun İzinde Rota Samsun
MHP Samsun'dan 3 Mayıs Bahar Şenliği
MHP Samsun'dan 3 Mayıs Bahar Şenliği
CHP Samsun'dan Özgür Özel'e Yapılan Fiziki Saldırıya Tepki
CHP Samsun'dan Özgür Özel'e Yapılan Fiziki Saldırıya Tepki
TEKNOFEST KKTC'de Canik'e Ödül
TEKNOFEST KKTC'de Canik'e Ödül
Yüksel Yıldırım: Gerekirse Ölüm Orucuna Gideriz
Yüksel Yıldırım: Gerekirse Ölüm Orucuna Gideriz

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.