• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Herkes İşini Ciddiye Almak Zorundadır
SİYASET
Yayınlanma: 29 Nisan 2025 - 19:24

Herkes İşini Ciddiye Almak Zorundadır

Gelecek Partisi İstişare Meclis Üyesi Mustafa Yeşilyurt, "Bilimsel verileri yok sayarak bir şehri inşa etmek doğru değildir. Kurumlar arası koordinasyonsuzluk almış başını gidiyor. Herkes işini ciddiye almak zorundadır" dedi.

SİYASET
29 Nisan 2025 - 19:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Herkes İşini Ciddiye Almak Zorundadır
31 Mart yerel seçimlerinde Gelecek Partisi’nden Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan İstişare Meclis Üyesi Mustafa Yeşilyurt, Canik ilçesinde meydana gelen heyelan hakkında açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerde ‘doğal afetlere dirençli kent’ olmak zorunda olduklarını defalarca tekrar ettiklerini hatırlatan Mustafa Yeşilyurt, “Samsun, doğal afetlere açık şehir. Bunu bilim insanları ortaya koyuyor. Özellikle Ladik Havza’nın bulunduğu fay hattı, yine ilçelerimizde heyelanlı bölgeler mevcut. Eski yapılar, kentsel dönüşüm bekleyen mahalleler de birleştiğinde dirençli kent olmak zorundayız. Bunu defalarca dile getirdik ancak geldiğimiz noktada Canik’te canımızı derinden acıtan vahim bir olayla karşı karşıya kaldık” dedi.

SORUMLULAR HESAP VERMELİ

Gerek Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin gerekse de Canik Belediyesi’nin ve şehrin atanmış bürokratlarının yaşanan bu olaydan sorumlu olduğunu kaydeden Mustafa Yeşilyurt, “Görüyoruz ki bu alanda afetlere karşı hiçbir tedbir yok. Benzinlik istasyonunun eklentisinin kaçak olduğu ortaya çıkıyor. Kim bu kaçak yapıya göz yumdu? Neden denetlenmiyor? Burada bir kusur vardır. Ve bu kusura sebebiyet verenler hukuk önünde hesap vermelidir” diye kaydetti.

CANİK'TEN TEKKEKÖY'E RİSKLİ ALANDIR

Canik’ten Tekkeköy’e kadar olan o bölgenin heyelan riskiyle karşı karşıya olduğunu sözlerine ekleyen Gelecek Partisi İstişare Meclis Üyesi Mustafa Yeşilyurt, şöyle konuştu; "Bu bölgenin yapılaşmaya, imara açık olmaması gerekir. İnsan canı bütün gelirlerden, rantlardan kıymetlidir. ‘Devleti yaşat ki, insan yaşasın’ sözü artık yerini ‘rant yaşasın’ sözüne bırakmıştır maalesef."

YEREL YÖNETİM CİDDİYET İSTER

Samsun’un atanmış bürokrasisini eleştiren Mustafa Yeşilyurt, “Vali, karayolları, DSİ de sorumludur. Bu olayları yaşamak bizleri çok rahatsız ediyor. Bilimsel verileri yok saymak, ‘ben yaptım oldu’ zihniyetinde bir şehri inşa etmek doğru değildir. Kurumlar arası koordinasyonsuzluk almış başını gidiyor. Herkes işini ciddiye almak zorundadır” sözlerini kaydetti.

“AK Parti hükümetinin, yerel yönetimlerin bir yıllık karnesi artık sınıfta kalmıştır” diyen Mustafa Yeşilyurt, sözlerini şöyle tamamladı, “Yerel yönetimlerde sızlanma dönemi yaşıyoruz. Ekonomik krizden bahsediyorlar. 25 yıldır ülkeyi ve yerel yönetimleri AK Parti yönetmiyor mu?”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
KESK’ten HALK’a Teşekkür Plaketi
KESK’ten HALK’a Teşekkür Plaketi
AK Parti Samsun Gençlik Türkiye Birincisi Oldu
AK Parti Samsun Gençlik Türkiye Birincisi Oldu
Sağlık Bakanı Samsun’da 100 Yeni Ambulansı Hizmete Alacak
Sağlık Bakanı Samsun’da 100 Yeni Ambulansı Hizmete Alacak
CHP’den Ambulans Hibesine Tepki
CHP’den Ambulans Hibesine Tepki
Son Haberler
Eğitim Dostu Canik Belediyesi'nden Aile Bütçesine Destek
Eğitim Dostu Canik Belediyesi'nden Aile Bütçesine Destek
İlkadım Çocuk Meclisi Toplandı
İlkadım Çocuk Meclisi Toplandı
Gülsan Sanayi Sitesi'nde Kepçe İlk Yıkımı Gerçekleştirdi
Gülsan Sanayi Sitesi'nde Kepçe İlk Yıkımı Gerçekleştirdi
Canik'te Çöpteki Pırlanta Sahibine Ulaştı
Canik'te Çöpteki Pırlanta Sahibine Ulaştı
Kentsel Dönüşümü Maketler Anlatıyor
Kentsel Dönüşümü Maketler Anlatıyor
Geçmiş Yönetimler Sorgulanmalı
Geçmiş Yönetimler Sorgulanmalı

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.