Ayvacık Belediyesi eski Başkanı Erkan Avcı, sahibi olduğu işletmeyi 'hayvan dostu' haline getirdi. Müşterilerden artan yemekler, sokak hayvanlarına gönderiliyor.
Samsun'da 'Hayvan Dostu' mekanların sayısı hızla artıyor. İlkadım İlçesi 56'lar Caddesi olarak bilinen bölgede yer alan Çorbacı 56'larda müşteriler, 'Lütfen tabaklarınızın içerisine kürdan, peçete vs. maddeler atmayınız. Sen yemezsen o yer' diye uyarılıyor.
Çorbacı 56'ların sahibi olan Turizm eski Bakan danışmanı ve Ayvacık Belediyesi eski Başkanı Erkan Avcı, başlattığı çalışma ile ilgili bilgi verdi.

PROJE OLDUKÇA İLGİ ÇEKTİ
Aynı zamanda Fransızca öğretmeni olan Erkan Avcı, "Sokak hayvanları ile alakalı bir sorumluluk çerçevesi içerisinde lokantada yemek yiyen kişilerin artıklarının değerlendirilmesini istedik. Sokak hayvanlarına verebilmek ve bakımına destek olabilmek için bir çalışma yaptık. Müşterilerimizin dikkatinden kaçar diye masalara artık yemeklerin sokak hayvanlarına gönderileceğini belirten ve 'yemek artıklarınızın içine sigara ve kürdan atmayın' uyarılarının yer aldığı plaketleri yerleştirdik. Müthiş bir geri dönüş aldık" dedi.
ÇALIŞMA ÖRNEK OLMALI
Artık yemeklerin her sabah sokak hayvanlarına gönderildiğini belirten Erkan Avcı, "Onları bir yerde biriktiriyorum. Her sabah Doğu Park'a yürüyüşe gittiğimde oradaki hayvanlara veriyorum. 3 aydır bu çalışmayı devam ettiriyorum. Diğer toplu yemek yapan şirketlere bu örnek olsun istiyoruz. Yayılarak gelişmesini istiyoruz" diye konuştu.
Samsun'da 'Hayvan Dostu' mekanların sayısı hızla artıyor. İlkadım İlçesi 56'lar Caddesi olarak bilinen bölgede yer alan Çorbacı 56'larda müşteriler, 'Lütfen tabaklarınızın içerisine kürdan, peçete vs. maddeler atmayınız. Sen yemezsen o yer' diye uyarılıyor.
Çorbacı 56'ların sahibi olan Turizm eski Bakan danışmanı ve Ayvacık Belediyesi eski Başkanı Erkan Avcı, başlattığı çalışma ile ilgili bilgi verdi.

PROJE OLDUKÇA İLGİ ÇEKTİ
Aynı zamanda Fransızca öğretmeni olan Erkan Avcı, "Sokak hayvanları ile alakalı bir sorumluluk çerçevesi içerisinde lokantada yemek yiyen kişilerin artıklarının değerlendirilmesini istedik. Sokak hayvanlarına verebilmek ve bakımına destek olabilmek için bir çalışma yaptık. Müşterilerimizin dikkatinden kaçar diye masalara artık yemeklerin sokak hayvanlarına gönderileceğini belirten ve 'yemek artıklarınızın içine sigara ve kürdan atmayın' uyarılarının yer aldığı plaketleri yerleştirdik. Müthiş bir geri dönüş aldık" dedi.
ÇALIŞMA ÖRNEK OLMALI
Artık yemeklerin her sabah sokak hayvanlarına gönderildiğini belirten Erkan Avcı, "Onları bir yerde biriktiriyorum. Her sabah Doğu Park'a yürüyüşe gittiğimde oradaki hayvanlara veriyorum. 3 aydır bu çalışmayı devam ettiriyorum. Diğer toplu yemek yapan şirketlere bu örnek olsun istiyoruz. Yayılarak gelişmesini istiyoruz" diye konuştu.
