Samsun'da şebeke suyu ile ilgili ortaya çıkan iddialar hakkında açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Söz konusu rapor sonuçlarına göre Samsun halkına reva görülen içme suyundaki alüminyum oranı Avrupa Birliği standartlarına göre 5 kat, Sağlık Bakanlığı standartlarına göre 2.5 kat daha fazla yani kullanmaya uygun değil, yani tehlikeli, yani içilmez çıkmıştır" dedi.
SASKİ tarafından gerekçeli bir açıklama beklerken yalanlama, ardından bu acı tabloyu Samsun halkıyla paylaşanlara ve yayınlayanlara tehdit ve şantaj gelmiştir" diyen CHP'li Başkan Türkel, şöyle konuştu; "İl Sağlık Müdürlüğü iktidar korkusundan olsa gerek biraz yüksek demekle yetinmiştir. Yetmiyormuş gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir sistem çalışıyorsa o su halkın sağlığına zararlı değildir demiştir. İddialara ve raporlara göre sisteminiz çalışmıyor, vatandaş zehirleniyor."
Büyükşehir Belediye Başkanı Demir?e seslenen Türkel, "Garibanın evine paket su girmiyor. Siz çocuklarınıza gönül rahatlığı ile şebeke suyunu içirebiliyor musunuz? İddia sahipleri Sağlık İl Müdürlüğü'nden aldığı raporları açıkladı. Madem suyumuzda sorun yok; 'Bırakın milletin aklıyla alay etmeyi, belgeyle konuşun. Raporları açıklayın" dedi.
CHP'li Türkel'den İçme Suyu Açıklaması
Giriş: 05.03.2020 16:07
Güncelleme: 10.09.2026 10:50
Okuma süresi: 2 dakika
Samsun'da şebeke suyu ile ilgili ortaya çıkan iddialar hakkında açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Söz konusu rapor sonuçlarına göre Samsun halkına reva görülen içme suyundaki alüminy
Bu haberi nasıl buldunuz?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin A Takımı Ayrılığa Hazırlanıyor!
CHP Terme Belediye Başkan Adayı İbrahim Yavuz: Terme Halkının Oylarına Talibim
Samsunspor’da Guarino şaşkınlığı! Milli takımda denilmişti, Nuri Asan'da çıktı
Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz: Binlerce eğitim emekçisi mağdur!
İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan öğretmenler için il/ilçe emri çağrısı