CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Samsun İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Başkan Tanju Arat ve yönetimi ile bir araya gelen Cevat Öncü, “Toplum olarak hassasiyetlerimizin olduğu yerlerden birisi burası. Bu tür yerleri ziyaret ettiğimde çok duygulanıyorum. Tüm toplum katmanlarının kendini borçlu hissettiği, hissetmesi gereken bir çatı altındayız” diye konuştu.
Cevat Öncü, “Gençler işsiz. Büyükşehir Belediyesi bu konuda kendi üstüne hiçbir şey almamış son dönemlerde. Elimizi taşın altına koyacağız. İş insanlarının ihtiyacı olan ara eleman noktasında gençlerimizi eğiterek sertifikalandıracağız. İş veren ‘Usta bulamıyorum’ diyor. Bazı meslekler yok olmak üzere. İşsizliğin azaltılması, istihdamın artması anlamında önemli projelerimiz olacak” ifadelerini kullandı.
Samsun’daki su pahalılığına da değinen Cevat Öncü şunları söyledi: "Samsunlular suyu çok pahalı şekilde kullanıyor. Biz suyun metreküp fiyatını ucuzlatacağız. Şimdi bakıyorum daha göreve gelmeden ilk icratımızı yapmışız. Biz bu konuyu ısrarla gündeme getirince Büyükşehir Belediyesi suya indirim yaptı. Günaydın Başkanım 4,5 yıldır neredeydiniz? İnsanlar feryat ediyor, TEFE-TÜFE’ye bağlı her ay su faturası artıyor. Hangimizin geliri her ay TEFE-TÜFE oranında artıyor. Belediye su kullanımını ticari görmemelidir. Bunun sosyal tarafı vardır. Dar gelirliye belli miktarı, belli metre küpü çok daha ucuza vereceğiz.”CHP'li Cevat Öncü, ranta ve betonlaşmaya dayalı işlerden zorunlu ihtiyaçlar hariç tasarruf sağlayacaklarını dile getirdi. Öncü, “Teslim aldığımız bütçeyi görünür yerlere asacağız. Bunu ‘enkaz devraldık’ diye yapmayacağız” dedi.

