Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel, kentte görev yapan yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.Programa CHP Parti Meclisi Üyesi Nazan Güneysu, İl Başkanı Mehmet Özdağ ve İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar katıldı.Metin Telatar, "Samsun'da inşaat mühendisi ve geçmişleri tertemiz arkadaşlarımızla ipi göğüsleyeceğimize gönülden inanıyoruz" dedi. Nazan Güneysu, "Biz 'değişim' diyerek yola çıktık. İlkadım'ı CHP'li bir belediyenin yönetmesi için irade ve iddia ortaya koyduk" diye konuştu.
İl Başkanı Mehmet Özdağ ise, "İlkadım, 1960'lı yıllardan bu yana Samsun'da ana istihdam merkezlerinden biriydi. Yani boğazına Tekel'in ve TCDD'nin lokması girmeyen bir hane var mı bilmiyorum? Şimdi bakıyorsunuz, bir DSİ ve bir de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü var. Nüfusu eriyen İlkadım gördüğümde çok üzülüyorum. 'Samsun' denilince akla ilkadım gelecek şekilde bir kentleşme ile yeniden yapılandırmak, mimarisini ve tüm sosyal donatılarını dinamiklerini ayağa kaldırmak için canla başla çalışacağız. Bu seçimi birleşe birleşe alacağımızı, halkın ittifakıyla kazanacağımızı biliyorum. "ŞENEL: İLKADIM'IN BİLİNCİ GÖÇ EDİYORİlkadım'da nüfusun yaşlandığına dikkati çeken Murat Şenel ise şunları söyledi: "Ulaşım tamamıyla sıkışmış vaziyette. İnsanlarımız başka kentlere ve ilçelere göç ediyor. Biz bu göçü durduracağız. İlkadım'daki kültürlü, gelişmiş ve şehre sahip çıkan bilinç başka ilçelere göç ediyor, engelleyeceğiz. Bu göç, o kadar düzensiz ve kısa sürede gerçekleşiyor ki ne yazık ki İlkadım'da yaşananlar kısa bir süre sonra Atakum'da da yaşanacak. Oradaki kentleşmede de problemler gündeme gelecek. Kenti eğitiminden ulaşımına, su kullanımından tutun kentsel dönüşümüne kadar bir bütün halinde röntgenini çekmiş bulunuyoruz. 4 senedir dersimize çalışıyoruz. Kent içerisinde yürüdüğünüzde o kadar çok şey görüyorsunuz ki, bunların hepsini tek tek fotoğrafladık. Sorunları ve yarım bırakılmış işleri ve hiç yapılmamışları tek tek masaya yatırıp uzun uzun tartışıyoruz."
"İLKADIM'IN EN ÖNEMLİ SORUNU KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜR""İlkadım ilçesinin sorunları noktasında 4-5 maddede sıkışıp kalıyoruz" diyen Murat Şenel, şöyle devam etti: "Bunların en önemlisi kentsel dönüşümdür ve çözeceğiz. Kentsel dönüşüm sorununu İlkadım Belediyesi'nin tek başına çözme imkanı yok. Bunun için ise Büyükşehir Belediye Başkanımızın da Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı altında seçimi kazanması için daha fazla bir yük yüklendik. Açıkçası daha fazla dertleniyoruz. Tüm sorunları el ele vererek 1 Nisan sabahı itibariyle çözmeye başlayacağız. Başkaların hesapları ve istatistikleri genel seçimlerde doğru olabilir, yerel seçimler kişiye özgü ağırlığıyla geçirilen bir seçimdir. Çok uzak değiliz."

