• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. CHP'li Kadınlar İktidarı Eleştirdi
SİYASET
Yayınlanma: 25 Kasım 2023 - 19:25

CHP'li Kadınlar İktidarı Eleştirdi

CHP Atakum İlçe Kadın yöneticileri ve üyeleri, iktidarın kadına yönelik şiddete karşı mücadelesini eleştirirken, "Budamaya çalıştıkları yasaların etkin uygulanması için örgütlü gücümüzle direneceğiz" dediler.

SİYASET
25 Kasım 2023 - 19:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'li Kadınlar İktidarı Eleştirdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe Kadın yöneticileri ve üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada, "Bugün, dünyada ve ülkemizin dört bir yanındaki kadınlarla tek yürek olduk. Her türlü şiddete, sömürüye ve savaşa meydan okuyoruz" denildi.

KADIN ÖLÜMLERİNE 'ŞÜPHELİ' DENİYOR
CHP'li kadın üyeler tarafından okunan metinde, "Ülkemizde her gün en az iki kadın katlediliyor. Cinayetlerin üzeri 'şüpheli kadın ölümü' denilerek kapatılmak isteniyor. 2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik bir artış gösterdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, bu yıl 10 ayda 194'ü şüpheli olmak üzere en az 447 kadın öldürüldü" sözlerine yer verildi.

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARINDA KADINLAR HEDEF TAHTASINDA
Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi; "İstismara uğrayan çocuğun davasında çocuğun rızasından bahsediliyor. Kırmızı çizgimiz olan İstanbul Sözleşmesi hukuksuzca feshediliyor. 6284 Sayılı Şiddet Yasası'na göz dikiliyor. Medeni Kanun budanmaya çalışılıyor. Yeni Anayasa tartışmalarında kadınlar hedef tahtasına konuluyor. 'Kadının fıtratına uygun' işlerde çalışması gerektiğini dahi söyleyenler çıkıyor. İktidarın kadının hayatını cehenneme çeviren politikaları saymakla bitmiyor."

BİZ KADINLAR HAYKIRACAĞIZ
Açıklamada ayrıca, "Yılmadan, usanmadan, direnmeye ve sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. Sımsıkı kenetlenerek, olanca gücümüzle direniyoruz. Haklarımızdan, hayallerimizden ve hayatlarımızdan asla vazgeçmiyoruz. Bizler eşitlik mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz! 'Kadınlar Vardır, Kadınlar Her Yerde' diye haykırırken sesimizi de sözümüzü de yükselteceğiz. Budamaya çalıştıkları yasaların etkin uygulanması için örgütlü gücümüzle direneceğiz. Can simidimiz olan İstanbul Sözleşmesi'ni ilk fırsatta yeniden uygulamaya koyacağız. Kıyafetimizden kahkahamıza, kaç çocuk doğuracağımızdan ne zaman evleneceğimize kadar her şeyimize karışanlara geçit vermeyeceğiz. Kadına yönelik şiddeti de kadın cinayetlerini de sonlandıracağız. Çok kararlıyız" sözlerine yer verildi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bafra’da CHP'nin İmza Standına Saldırı
Bafra’da CHP'nin İmza Standına Saldırı
CHP'den 55. Günde Adalet Zinciri
CHP'den 55. Günde Adalet Zinciri
CHP Samsun: Zorbalığa Boyun Eğmeyeceğiz
CHP Samsun: Zorbalığa Boyun Eğmeyeceğiz
Eğer O Yapı Kaçaksa Savcılık Ortaya Çıkarır
Eğer O Yapı Kaçaksa Savcılık Ortaya Çıkarır
Son Haberler
Vezirsuyu Tabiat Parkı Giriş Ücretlerine İndirim
Vezirsuyu Tabiat Parkı Giriş Ücretlerine İndirim
Bafra’da CHP'nin İmza Standına Saldırı
Bafra’da CHP'nin İmza Standına Saldırı
Canik'te Şehit Anneleri Unutulmadı
Canik'te Şehit Anneleri Unutulmadı
Samsun'da 17 İlçede Kültür Sanat Şöleni Başlıyor
Samsun'da 17 İlçede Kültür Sanat Şöleni Başlıyor
İlkadım'da Uygun Fiyatlı Konukevi
İlkadım'da Uygun Fiyatlı Konukevi
İYİ Parti'den Atakum Belediye Başkan aday adayı olan Selen Gülhan Çam: Atakum'da köhne anlayışa 'dur' demenin zamanıdır!
İYİ Parti'den Atakum Belediye Başkan aday adayı olan Selen Gülhan Çam: Atakum'da köhne anlayışa 'dur' demenin zamanıdır!

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.