Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER), pancar çiftçilerine verilmesi gereken avans ile küspe istihkak bedellerinin ödemesi erkene alındı.
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "TÜRKŞEKER tarafından 2020-2021 pancar üretimi kampanya dönemi için üreticilerimiz ile akdedilen Şeker Pancarı Üretim Sözleşmesi gereği, 40 bin çiftçimize 30 Haziran 2020 tarihinde ödenmesi gereken 1. Avans ile Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödenmesi düşünülen istihkak yaş pancar posası bedeli olan toplam 250 Milyon Türk Lirası, 3 Nisan 2020 Cuma günü üreticilerimizin banka hesaplarına aktarılacaktır" dedi.
Çarşamba İlçesi'nde yıllar sonra faaliyetine başlayan olan Şeker Fabrikası'nın rantabl şekilde çalışması için Samsunlu çiftçilerinde bu yıl tekrar pancar üretimine başlayacağını anımsatan Fuat Köktaş, "Bu destekten çiftçimizde faydalanacaktır" ifadelerini kullandı.
Çarşamba Şeker'e Pancar Ekene Destek
Tahmini okuma süresi: 1 dakika
Türkiye Şeker Fabrikaları A
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Samsun Milletvekili Murat Çan'dan emekli maaşı tepkisi
Erhan Usta’dan dikkat çeken ekonomi değerlendirmesi: “Üretim kapasitemizi kaybedebiliriz”
Samsun'da 111 bin icra dosyası rafta
Son güne bırakmayın! Vergi borçlarında 72 SGK’da 36 ay taksit
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: Fındık 300 lira olmalı