• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. ÇEVRE - ENERJİ
  3. Çarşamba BES'e Ziyaretçi Akını
ÇEVRE - ENERJİ
Yayınlanma: 21 Ocak 2021 - 12:44

Çarşamba BES'e Ziyaretçi Akını

Samsun’un Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi’nde kurulan ve test çalışmalarına devam eden Oltan ve Köleoğlu Enerji’ye (OKE) ait biyokütle enerji santrali, şirket yetkililerin daveti üzerine kapılarını

ÇEVRE - ENERJİ
21 Ocak 2021 - 12:44
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Çarşamba BES'e Ziyaretçi Akını
Samsun’un Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi’nde kurulan ve test çalışmalarına devam eden Oltan ve Köleoğlu Enerji’ye (OKE) ait biyokütle enerji santrali, şirket yetkililerin daveti üzerine kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Çarşambalı yöre halkı, davete ilgi gösterdi ve pandemi koşulları nedeniyle 30’arlık gruplar halinde tesis gezdirildi ve bilgilendirme yapıldı.

OKE yetkilileri ve İşletme Mühendisi Eyüp Savuran tarafından karşılanan ziyaretçilere, yapılan ön bilgilendirmenin ardından santralin çalışma alanları ‘santralin test çalışması sürdürülürken’ yapıldı.

Gezi sırasında an itibariyle tüm çalışmaları yerinde izleyen yöre halkı, mapalı yakıt stok sahası ve kumanda kontrol odasında İşletme Mühendisi Savuran, yöre halkının sorularını yanıtladı.

Santral gezilerinde baret ve çalışma önlükleri giydirilen ziyaretçilere güvenli bir ortam hazırlanırken, çevreye duyarlı yakıt karışımı, ileri teknoloji filtre ve kazan sistemi ile santralın faaliyeti sırasında ortaya çıkacak sera gazının ‘seracılıkta nasıl kullanılacağı’ anlatıldı.



AVRUPA STANDARDINDA BİR TESİS GERÇEKLEŞTİRDİK
Yöre halkının ‘bazılarının kara propagandaları nedeniyle kafalarında oluşan tüm sorulara yanıt veren uzman ekip, “çevreye uyumlu yakıtın nasıl oluştuğunu, bacadan çıkacak buharın çevreye bir zararı olmadığını’, bilimsel yönleriyle açıkladı. Ziyaretçilerin özellikle, “Santralde yakıt olarak ne kullanıyorsunuz?” sorusuna Mühendis Eyüp Savuran, “Santralle alakalı yapılan eleştirilerde burada lastik, çöp, hayvansal gübre ve fosil yakıtlar kullanacağımız söyleniyor. Bunlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Santralde yalnızca tarımsal ve ormansal ürünler yakılarak enerji elde edeceğiz. Biyokütle enerji temiz enerji demektir. Bu tüm Avrupa tarafından da kabul edilen bir temiz enerji türüdür. Biz de bu tesiste temiz enerji üreterek ülkemizin enerji açığına katkı sağlamaya çalışacağız” dedi.



HALKIMIZA KAPIMIZ HEP AÇIK OLACAK
Yapılan doğru bilgilendirmeler sonrasında biyokütle enerji santralinin çevreye duyarlı olmasının sevindirici olduğunu söyleyen ziyaretçiler, firma yetkililerine teşekkür ederek tesisten ayrıldı. OKE tarafından misafirlere çeşitli ikramlar yapılırken, ziyaretin hafta boyu süreceği, sosyal medyadan üzerinden yöre halkından yoğun talep olduğu ifade edildi.

Pandemi şartları nedeniyle aynı anda sadece 30 kişinin tesise alınabildiğini söyleyen OKE yetkilileri, “Halkımıza kapımız hep açık olacak. Ancak test çalışmaları sırasında bu ziyaret önemliydi. Kendileri de gördü ki; çevreyi kirleten bir unsur yok. Çevre Bakanlığı ve Çevre Müdürlüğü’nün yanı sıra biz de sürekli bacadan çıkan salımları izliyoruz. Yöre halkı bizim paydaşımız. Birlikte hem ülkeye katkı vereceğiz, hem de yöre halkının tarım ve orman atıklarını ekonomiye çevireceğiz. 100’ü aşkın çalışanımızın yüzde 90’nını da zaten yöre halkından tercih etmemizin nedeni bu. Kendi bölgelerine herkesten önce onlar sahip çıkacak” dedi.
İlginizi Çekebilir
Ayvacık'ta 10 Bin Samuray Arısı Doğaya Salındı
Ayvacık'ta 10 Bin Samuray Arısı Doğaya Salındı
Milyonlarca Samuray Arısı Kokarcanın Peşine Düşecek
Milyonlarca Samuray Arısı Kokarcanın Peşine Düşecek
Samsun'da Kenelere Karşı Savaş Başladı
Samsun'da Kenelere Karşı Savaş Başladı
Terme'de Minik Çevreciler Geri Dönüşüm Kutusu Yaptı
Terme'de Minik Çevreciler Geri Dönüşüm Kutusu Yaptı
Son Haberler
CHP’den 2 Kasım'da Sandık Çağrısı
CHP’den 2 Kasım'da Sandık Çağrısı
Canik'ten Aşure İkramı 
Canik'ten Aşure İkramı 
Canikli Kaşiflere Tam Not
Canikli Kaşiflere Tam Not
13 Ülkenin Halk Oyunları Kültürü Samsun’a Geliyor
13 Ülkenin Halk Oyunları Kültürü Samsun’a Geliyor
Samsun'da Belediye Otoparkında Kredi Kartına İndirim
Samsun'da Belediye Otoparkında Kredi Kartına İndirim
32 Yıldır Dinmeyen Yara
32 Yıldır Dinmeyen Yara

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.