• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Canik'te Orman Okulu Yapılacak
EĞİTİM
Yayınlanma: 10 Temmuz 2020 - 05:38

Canik'te Orman Okulu Yapılacak

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Canik Belediyesi arasında Canik'te yapılacak Orman Okulu için iş birliği protokolü imzalandı

EĞİTİM
10 Temmuz 2020 - 05:38
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Canik'te Orman Okulu Yapılacak
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Canik Belediyesi arasında Canik'te yapılacak Orman Okulu için iş birliği protokolü imzalandı. Canik Orman Okulu alanında gerçekleştirilen imza törenine Samsun Vali Yardımcısı Hasan Balcı, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürdü Mustafa Uzunlar ve hayırsever iş insanı Sezai Erol ve Recai Erol katıldı.

Vali Yardımcısı Hasan Balcı, “Çok güzel bir ortamda kuş cıvıltıları altında yani buraya gelecek öğrencilerin nasıl keyif alabileceğini, nasıl bir yetkinlik elde edebileceğini şimdiden tahlil edebiliyorum” dedi.

“Bugün Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de, “Orman Okulu projesi sadece bir mekânın dizayn edilmesinden ziyade bu mekânın yüzlerce insanın okur yazarlığına, bilimsel gelişmesine, kültürel ve sanatsal gelişimine, 21.yüzyılın çocuklarına ve 21. yüzyılın çocuklarının becerilerini merkeze alarak nasıl hizmet edeceğini hep beraber görmüş olduk. Bu okulumuzla beraber, ve benzeri okullarla beraber biz eğitimi artık sadece bir dört duvar arasında olmaktan çıkarıp doğayla, sanatla, kültürle bütünleşik ortamlarda çocuklarımızın becerilerine hitap edecek şekilde yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.



Hayırsever iş insanı Sezai Erol’a teşekkür eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Erol ailesine Orman Okulu projesinde yer aldıkları için, Canik’e ve Samsun’a böyle bir okul kazandırılmasında destek oldukları için teşekkür etti.

Başkan Sandıkçı, “En kalıcı en önemli yatırım eğitime yapılan, insana yapılan yatırımdır. Sonuçta Belediye olarak yol, temizlik, park bahçe, alt yapı, üst yapı gibi asli görevlerimizi yapıyoruz ama yarın bulunduğumuz makamları teslim edeceğimiz gençliği yetiştirmenin de birincil görevimiz olduğunu düşünüyorum.



Orman Okulu özellikle Avrupa’da 50-60 yıldır var olan ama ülkemizde henüz yeni yeni başlayan bir proje. Çocuklarımız burada doğal öğrenme teknikleriyle Bilim, Sanat ve Matematik öğrenip, sosyal yaşam becerilerini geliştirecek. Doğayla iç içe yaşamayı öğrenip inekten süt sağacak, yoğurt mayalayacak, yumurta toplayacak, sebze yetiştirecek. Üç-dört haftalık eğitimler için yıllık 100 bin dolar civarında yabancı ülkelere öğrenci göndererek para harcıyoruz. Böyle bir dil kampını yatılı olarak bölgemize kazandırdığımızda dil eğitimini verebiliriz diye düşünüyorum. Yazılım ve kodlama konusunda ilçemizde ivme kat edelim istiyorum. Tüm ilkokul ve ortaokullarımızın hepsine yazılım ve kodlama ile alakalı setleri biz temin edecek, eğiticilerin eğitimini sağlayarak tek müfredatla bu eğitimi başlatacağız" dedi.

Hayırsever iş insanı Sezai Erol da, “Abim Recai Erol ve Damla inşaat adına teşekkür ediyorum. Bu tür projelerle geleceğe iz bırakmalıyız. Para kazanmanın yanında bu tür projelere destek vererek, kendi yaşadığımız yerlere, yeni nesillere yaşamın sadece AVM’lerde, bilgisayarlarda olmadığını, hayatın kendisinin doğada olduğunu öğretmek aşılamak durumundayız diye düşünüyorum” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Eğitim-İş’ten Şiddet ve Eşitsizlik Artıyor Vurgusu
Eğitim-İş’ten Şiddet ve Eşitsizlik Artıyor Vurgusu
İlkadım Kreşlerinde Muhteşem Gösteri
İlkadım Kreşlerinde Muhteşem Gösteri
Camiler Çocuklarla Dolacak Hediyeler Canik’ten Olacak
Camiler Çocuklarla Dolacak Hediyeler Canik’ten Olacak
Meslek Lisesi Öğrencileri SBB’de Staj Yapabilecek
Meslek Lisesi Öğrencileri SBB’de Staj Yapabilecek
Son Haberler
Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan İsmail Yüksek kararı!
Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan İsmail Yüksek kararı!
Fenerbahçe'nin 3 Temmuz Davası Uyuşmazlık Mahkemesi'ne Gidiyor: 1.8 Milyar TL'lik Tazminat Talebine Görevsizlik Kararı!
Fenerbahçe'nin 3 Temmuz Davası Uyuşmazlık Mahkemesi'ne Gidiyor: 1.8...
Galatasaray'dan Muhteşem Şov: Galata Kulesi'nde Şampiyonlar Ligi Rüzgarı ve Gizemli Sané Sürprizi!
Galatasaray'dan Muhteşem Şov: Galata Kulesi'nde Şampiyonlar Ligi Rüzgarı...
Beşiktaş Pes Etmedi, Seri Nefes Kesen 5. Maça Uzadı! Anadolu Efes Deplasmanda Mağlup!
Beşiktaş Pes Etmedi, Seri Nefes Kesen 5. Maça Uzadı! Anadolu Efes...
Galatasaray'a Kaleci Transferinde Şok Gelişme: Dünyaca Ünlü Yıldız Alisson Becker Teklifi Reddetti!
Galatasaray'a Kaleci Transferinde Şok Gelişme: Dünyaca Ünlü Yıldız...
Canik'te Canlı Hayvan Pazarı Bayrama Hazır
Canik'te Canlı Hayvan Pazarı Bayrama Hazır

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.