Samsun’da Canik Belediyesi tarafından Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü Şenlik Alanı'nda düzenlenen Canik Bilim, Kültür ve Sanat Festivali’ne (CANİKFEST) 71 bin 222 kişi katıldı. TÜBİTAK tarafından desteklenen CANİKFEST'e protokol üyeleri, öğrenciler, Samsun'un 17 ilçesinden ve şehir dışından binlerce vatandaş adeta akın etti.
3 gün süren festivalde ziyaretçiler yapay zekadan robotik kodlamaya, astronomi ve uzay bilimlerinden modern ve geleneksel sanat etkinliklerine kadar 75 farklı atölye etkinliğinde buluştu. CANİKFEST’te çeşitli atölye çalışmaları, deney ve gözlemler yapan katılımcılar; festival boyunca oldukça keyifli ve bilgi dolu zaman geçirdi.Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, CANİKFEST'te yer alan tüm paydaşlara ve büyük bir ilgi gösteren katılımcılara teşekkür etti.
CANİKFEST ÖNCÜ OLACAKCANİKFEST’te çocuklar, gençler ve her yaştan vatandaşla bir araya geldiklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Karadeniz Bölgesi'nde düzenlenen ilk ve tek büyük ölçekli bilim şenliği olma özelliğini taşıyan CANİKFEST'le bilim, teknoloji ve sanat dolu günlere imza attık. Çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere her yaştan vatandaşımızı geleceğin teknolojileriyle tanıştırdık. CANİKFEST, bıraktığı izler ve ulaştığı gönüllerle Milli Teknoloji Hamlesi yolcuğunda bir mihenk taşı olarak yer alacaktır. “Bilimde ve Teknolojide Öncü Şehir Canik” vizyonuyla örnek projeleri hayata geçirmeye, gençlerimizi yeni nesil teknolojilerle tanıştırmaya devam edeceğiz. Bilimin ışığında, yeteneklerinin farkına varan bir nesli yetiştirmeyi sürdüreceğiz" dedi.
BİZİM GENÇLİK İYİ İŞLER YAPAR!İbrahim Sandıkçı, şöyle konuştu; "CANİKFEST, “Bilim ve Teknolojide Tam Bağımsız Türkiye” idealine inanan ve bu ideali gelecek kuşaklara aktarmak isteyen güçlü birlikteliğin bir simgesidir. CANİKFEST ile sadece yerel ölçekte değil, ulusal boyutta da Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda unutulmaz izler bırakacağız.”Sandıkçı, “Gençlerimize fırsat ve imkan verildiğinde neler yapabildiklerini CANİKFEST stantlarında bilim ve teknoloji alanında yaptıkları proje, deney ve gözlemlerde müşahede ettik. Bizim çocuklar ve gençlerin önünde durabilecek hiçbir güç yoktur diyorum” diye kaydetti.



