• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Programlar
    FUTBOL 55HAFTA BİTERKENN. ALPER CABBAR - 55. SAYFASAĞLIKTA PSİKOLOJİSPOR GAZETESİ
  • KENT HABERLERİ
  • YEREL YÖNETİMLER
  • SİYASET
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK EKONOMİ ÇEVRE - ENERJİ ASAYİŞ YEREL SPOR KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ SEKTÖREL TANITIM AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL SEÇİM - 2019
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Canik Orman Okulu'nun Anahtarı Teslim Edildi
EĞİTİM
Yayınlanma: 03 Ekim 2020 - 20:04

Canik Orman Okulu'nun Anahtarı Teslim Edildi

Samsun'un Canik İlçesi'nde mevcutta virane halde bulunan Gürgenyatak İlkokulu, 4 ay önce başlayan projeyle restore edilerek "Orman Okulu" haline getirildi

EĞİTİM
03 Ekim 2020 - 20:04
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Canik Orman Okulu'nun Anahtarı Teslim Edildi
Samsun'un Canik İlçesi'nde mevcutta virane halde bulunan Gürgenyatak İlkokulu, 4 ay önce başlayan projeyle restore edilerek "Orman Okulu" haline getirildi. Projenin fikir babalığını yapan Canik Belediyesi alanının tahsisini ve hazır hale getirilmesini üstlendi.

Orman Okulu'nun yapımı gerçekleştirilen protokol gereği hayırsever iş insanı Sezal Erol tarafından tamamlanarak belediyeye teslim edildi. İş adamının anne ve babasının isimleri okula verildi. Okulun adı Canik Namiye-Mümin Erol Orman Okulu olarak belirlendi.

ORMAN OKULU HAZIRLANDI
Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü ile eğitim içerikleri ve modüller de belirlendi. Alanda okul harici gözlem evi, macera parkuru, ekim dikim alanları, kümesler, açık derslik alanları inşa edilerek temel eğitim materyalleri temin edildi. Orman okulunda sıfır atık, çevre bilgisi, biyomimikri, oryantiring, ekolojik okur yazarlık, küresel iklim değişikliği, okçuluk, temel tarım eğitimi, hayvan bakımı ve besleme, interaktif matematik eğitimi, temel bilimler, doğa koleksiyonculuğu, sportif tırmanış, temel spor eğitimi gibi modüller üzerinden eğitimler gerçekleştirilecek.



DOĞAYLA İÇ İÇE EĞİTİM
Anahtar teslim töreninde iş adamı Sezai Erol, "Yeni nesillerin genel olarak bakıldığında bilgisayar ve AVM odaklı yetiştiğini görüyoruz. Yeni nesle değer katmak, farklı bir vizyon ve bakış göstermek istedik. Güzel bir proje oldu. Projenin Türkiye geneline yayılarak çocuklarımıza doğayla iç içe eğitim alabileceği ortamlar sağlanmasını umut ediyorum" dedi.

GENÇLER TOPRAKLA BULUŞACAK
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Her gördüğümde heyecanlandığım bir proje. Fikir anlamında belediyemiz tarafından ortaya çıksa da hayata geçirilmesinde Erol ailesine teşekkürlerimizi sunuyorum. İşe başlarken bu kadar ses getireceğini biz de tahmin etmiyorduk. Sonrasında anladık ki günümüz teknolojilerinde boğulmuş gençliğin nefes almaya da ihtiyacı var. Sonuçta topraktan kopmaması gerekiyordu. Dört duvar arasında akademik eğitime odaklanmış bir yapıda gidiyor gençlik. Böyle bir ortamda bu alanın şurada gezerken dahi farkında olmadan kazandıracağı çok şey olacaktır. Bu projeyi Bakanımız Ziya Selçuk’un da Türkiye’nin 81 iline bu projeyi örnek göstermesi çok doğru bir iş yaptığımızı gösterdi bizlere" diye konuştu.



PROJEYE İKİNCİ MÜJDE
İkinci bir projenin de müjdesini veren Başkan Sandıkçı, "Tabii ki bunu burada bırakmayacağız. Açık hava ve açık arazide gerçekleştireceğimiz bir fen laboratuvarı projemiz var. Akademik eğitimde coğrafya ve biyoloji anlamında çocukların 4 yılda aldığını, biz uygulayacağımız açık hava fen laboratuvarında 4-5 aylık bir eğitimde vereceğiz" şeklinde konuştu.

Programda imzalar atılarak anahtar teslimi gerçekleştirildi. İş adamı Sezai Erol ve Recai Erol'a Başkan Sandıkçı tarafından teşekkür plaketi verildi. Namiye Erol'a Canik Kaymakamı Mahmut Halal tarafından çiçek takdimi yapıldı. Kaymakam Halal ve Başkan Sandıkçı'nın okulun bahçesine birer fidan dikmesi ile teslim töreni son buldu.

İlginizi Çekebilir
İlkadım'dan Kırsaldaki Çocuklara Mobil Oyun Atölyesi
İlkadım'dan Kırsaldaki Çocuklara Mobil Oyun Atölyesi
SBB'den Aile Akademisi: Kötü Alışkanlıklara Karşı Annenin Rolü
SBB'den Aile Akademisi: Kötü Alışkanlıklara Karşı Annenin Rolü
Samsun'da Başkanlık Koltuğu Çocuklara Emanet
Samsun'da Başkanlık Koltuğu Çocuklara Emanet
İlkadım Belediyesi'nde Minik Başkan Koltuğa Oturdu
İlkadım Belediyesi'nde Minik Başkan Koltuğa Oturdu
Son Haberler
Vezirsuyu Tabiat Parkı Giriş Ücretlerine İndirim
Vezirsuyu Tabiat Parkı Giriş Ücretlerine İndirim
Bafra’da CHP'nin İmza Standına Saldırı
Bafra’da CHP'nin İmza Standına Saldırı
Canik'te Şehit Anneleri Unutulmadı
Canik'te Şehit Anneleri Unutulmadı
Samsun'da 17 İlçede Kültür Sanat Şöleni Başlıyor
Samsun'da 17 İlçede Kültür Sanat Şöleni Başlıyor
İlkadım'da Uygun Fiyatlı Konukevi
İlkadım'da Uygun Fiyatlı Konukevi
Tarihi Kalıntıların Ortasında Katliam
Tarihi Kalıntıların Ortasında Katliam

Ana Sayfa
Programlar
KENT HABERLERİ
YEREL YÖNETİMLER
SİYASET
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
ÇEVRE - ENERJİ
ASAYİŞ
YEREL SPOR
KÜLTÜR SANAT
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL TANITIM
AV. ARZU SABUNCU İLE ORTAK AKIL
SEÇİM - 2019
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
Samsun Kanal 362 İnternet Video Haber Sitesi
Pazar Mah. Meserret Sokak Talakoğlu İşhanı No:21/Kat:1D:12 İlkadım / SAMSUN
362medyagrup@gmail.com
0 (543) 476-9327
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.