CAMEK'in Atölyesi Gönüllere Dokunuyor Ekonomi

CAMEK'in Atölyesi Gönüllere Dokunuyor

Hazır

Tahmini okuma süresi: 2 dakika

CAMEK'te mobilya sektörünün 'nitelikli eleman' talebini karşılamak üzere açılan kurslarda üretilen koltuk takımı ve oturma odası grupları, ilçedeki dar gelirli ailelere ve yeni evlenen çiftlere veriliyor.

Canik Belediyesi'nin bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursları'nda (CAMEK) mobilya ve iç mekân tasarımı alanlarında ücretsiz mesleki eğitimler devam ediyor.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "CAMEK ile gençlerimizi meslek sahibi yapıyoruz. 2025 yılında kursiyerler tarafından üretilen 518 adet koltuk takımı ve oturma odası grubunu ilçedeki dar gelirli, ihtiyaç sahibi ve yeni evlenen çiftlere ulaştırdık" dedi.

CAMEK'TE UYGULAMALI EĞİTİM

CAMEK'te 4 eğitim modülü üzerinde eğitim verdiklerini söyleyen Başkan İbrahim Sandıkçı, "Mesleki istihdam seferberliğimiz kapsamında gençlerimizi meslek sahibi yapmaya devam ediyoruz. CAMEK ile mobilya sektörünün genç zanaatkârlarını yetiştiriyoruz. Bilgisayar destekli 3 boyutlu mobilya tasarımı, mobilya CNC operatörlüğü, mobilya döşeme kesim ve mobilya döşeme dikim olmak üzere 4 eğitim modülünde uygulamalı eğitimler gerçekleştiriyoruz. Teorik ve akabindeki uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizi, mesleki sertifikalarıyla buluşturuyoruz. Eğitim sürecinin ardından gençlerimizin meslek hayatına başlamalarına sevinçle şahitlik ediyoruz" dedi.

2025?TE 518 GÖNÜLE ULAŞTI

CAMEK ile hemşerilerin sadece meslek sahibi olmakla kalmayıp, gönüllere ulaştığının altını çizen Başkan İbrahim Sandıkçı, şöyle konuştu; "Uzman eğitmenler eşliğinde mesleki deneyimler kazanılan uygulamalı eğitimlerde, genç zanaatkârlarımızın hazırladığı 518 adet koltuk takımı ve 7 parçadan oluşan oturma odası gruplarını dar gelirli aileler ve yeni evlenen çiftlerimize ulaştırdık. CAMEK ile zanaatkârlar yetiştiriyor, mesleki istihdama katkılar sunuyoruz."

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap